AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #1 Del Skrevet 3. juli 2019 Jeg skal begynne på en master til høsten og gleder meg til det. Når jeg går gjennom pensumlisten, ser jeg at det er mye engelsk pensum (ikke overraskende forsåvidt) og jeg er veldig nervøs for hvordan det skal gå. Har tidligere gått på sykepleien, som hadde mye norsk pensum. Jeg kom meg gjennom de få engelske artiklene, men brukte ganske mye tid på de pga. språket. Jeg er med andre ord ganske dårlig i engelsk. "Reise- engelsk" når en er på tur går fint, men mer avansert engelsk med vanskelige ord og faguttrykk er verre. Er det noen som har noen tips, eller som har vært i samme situasjon som meg? 🙂 Anonymkode: 44dfd...299 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #2 Del Skrevet 3. juli 2019 Ja, jeg tok master som var på engelsk. Altså ikke bare alt pensum, men også forelesninger, innleveringer og eksamen. Fra før av var jeg forholdsvis god på småprat/ferieengelsk, men jeg syntes det var tungt med lesingen til og begynne med. Det gikk utrolig tregt. Men løsnet virkelig etter noen måneder. Og når jeg begynte å nærme meg slutten av studiet så merket jeg at det var nesten like enkelt som å lese på norsk. Så jeg lærte fort! Selv om jeg ikke gjorde det selv, så vil jeg anbefale deg å lese engelsk i sommer. Kjøp inn noen av skolebøkene nå, og ihvertfall småles litt i dem. Les også gjerne engelsk skjønnlitteratur. Lykke til, det går nok veldig fint! Anonymkode: a6848...4f6 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #3 Del Skrevet 3. juli 2019 Utenfor tema, men hvor fant du pensumlisten, og er den tilgjengelig for alle studier allerede? Anonymkode: bb468...0a7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #4 Del Skrevet 3. juli 2019 Det er veldig vanlig at pensum er på engelsk. Hadde ikke en eneste norsk bok på mine fem år. Det går nok helt fint. Tar kanskje en ukes tid å bli vant til. Google translate hjelper deg på vei, og selve språket i fagbøker er som regel ganskje "kjedelig", som i at de bruker standardord i stedet for å prøve seg på fargerike synonymer kun for å være spesielle. Anonymkode: b43f8...f6b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #5 Del Skrevet 3. juli 2019 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Utenfor tema, men hvor fant du pensumlisten, og er den tilgjengelig for alle studier allerede? Anonymkode: bb468...0a7 Jeg er ikke ts. Men du finner den som en link inne på emnebekrivelsene. Det er ikke tilgjengelig for alle studier enda, det varierer veldig fra emne til emne. Sjekk at det er riktig år, er ikke sikkert pensum er det samme som i fjor. Anonymkode: a6848...4f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #6 Del Skrevet 3. juli 2019 Å studere på engelsk er mye bedre. Bedre og flere kilder, blir flinkere til å lese på språket som de beste studiene er skrevet i, flere folk å få hjelp av på nettet osv... er som en datamaskin/mobil. Har du den på norsk, så gjør du ting enklere der og da, men mer kronglete etterhvert. Det er enklere å fikse en data når feilmeldingene står på engelsk. Anonymkode: d7646...e7c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #7 Del Skrevet 3. juli 2019 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg er ikke ts. Men du finner den som en link inne på emnebekrivelsene. Det er ikke tilgjengelig for alle studier enda, det varierer veldig fra emne til emne. Sjekk at det er riktig år, er ikke sikkert pensum er det samme som i fjor. Anonymkode: a6848...4f6 Takk for svar! Ved UiB så det ut som om jeg på inn på ett og ett emne og se pensumlisten ja Anonymkode: bb468...0a7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #8 Del Skrevet 3. juli 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Takk for svar! Ved UiB så det ut som om jeg på inn på ett og ett emne og se pensumlisten ja Anonymkode: bb468...0a7 Ja, du får det bare emnevis, ikke hele studiet under ett. Anonymkode: a6848...4f6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #9 Del Skrevet 3. juli 2019 På masteren jeg tok var det også ganske mye engelsk pensum, hovedsakelig artikler men også noen bøker. Jeg slet endel med det, måtte oversette mange enkeltord og syns det var vanskelig å forstå innholdet. Artikler er gjerne ikke skrevet på en slik pedagogisk måte som en lærebok så jeg syns det gjorde det ekstra vanskelig. Det ble litt bedre etterhvert men jeg ble aldri helt komfortabel med det. Men jeg kom meg gjennom studiet tror det nokså vanlig med engelsk pensum i større eller mindre grad på master. Anonymkode: 0ad15...84b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #10 Del Skrevet 3. juli 2019 Tusen takk for alle svar! Jeg må nok innfinne meg med at jeg må bruke en del tid på den engelske biten. Satser på at det vil løsne litt etterhvert, håper det! Plukker opp tipset om å lese engelsk i sommer som forberedelse, det var lurt! Er det vanlig å få spm. fra artiklene på eksamen? Tenker at i verste fall må jeg droppe noen av artiklene viss det tar veldig mye tid. TS Anonymkode: 44dfd...299 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #11 Del Skrevet 3. juli 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: det vanlig å få spm. fra artiklene på eksamen? Tenker at i verste fall må jeg droppe noen av artiklene viss det tar veldig mye tid. Ja. Det kan fort skje ja. Eller du får spørsmål som "redegjør for ditt og datt" og da forventes det at du henviser til relevant forskning. Men om du er på forelesninger så får du ofte vite litt om hva som er mest relevant, hva du må kunne ordentlig og hva du evt bare skal ha litt oversikt over. Anonymkode: a6848...4f6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #12 Del Skrevet 3. juli 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Ja. Det kan fort skje ja. Eller du får spørsmål som "redegjør for ditt og datt" og da forventes det at du henviser til relevant forskning. Men om du er på forelesninger så får du ofte vite litt om hva som er mest relevant, hva du må kunne ordentlig og hva du evt bare skal ha litt oversikt over. Anonymkode: a6848...4f6 Takk for svar! Undervisningen er heldigvis på norsk, så der må jeg følge nøye med! Er din (og andres) erfaring at det som blir tatt opp på forelesning er det viktigste når det kommer til eksamen, masteroppgaven osv.?? Jeg fokuserte mest på det som undervisningen handlet om da jeg tok bachelorgraden, men mulig det kreves mer på masternivå. Anonymkode: 44dfd...299 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkensina Skrevet 3. juli 2019 #13 Del Skrevet 3. juli 2019 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: Takk for svar! Undervisningen er heldigvis på norsk, så der må jeg følge nøye med! Er din (og andres) erfaring at det som blir tatt opp på forelesning er det viktigste når det kommer til eksamen, masteroppgaven osv.?? Jeg fokuserte mest på det som undervisningen handlet om da jeg tok bachelorgraden, men mulig det kreves mer på masternivå. Anonymkode: 44dfd...299 Lurer litt på hva slags (type) fag gjelder dette? Som i det minste fakultet? Uansett må du nok belage deg på at du bør kunne lese en stor del av pensum for å få fullt utbytte av forelesningene og som du bør kunne utdype på eksamen. Når det kommer til masteroppgaven så er det viktig at du får med deg teorien innen ditt fag og så må man jo lese/skrive/«forske» på oppgaven selv, da klarer du deg nok ikke uten engelsk. Det var et godt råd over her å begynne å lese engelsk nå som en forberedelse, finn noe litteratur du synes er morsom eller engasjerende å lese som en start, kan godt være noe lettlest 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #14 Del Skrevet 3. juli 2019 31 minutter siden, AnonymBruker skrev: Takk for svar! Undervisningen er heldigvis på norsk, så der må jeg følge nøye med! Er din (og andres) erfaring at det som blir tatt opp på forelesning er det viktigste når det kommer til eksamen, masteroppgaven osv.?? Jeg fokuserte mest på det som undervisningen handlet om da jeg tok bachelorgraden, men mulig det kreves mer på masternivå. Anonymkode: 44dfd...299 Det på forelesningene er vanligvis det viktigste. Men det forventes at du leser andre tibg utenom også. Det er ikke slik at du ikke kan få spørsmål om ting som ikke har vært tatt opp på forelesning. Hos oss ble kanskje halvparten av det viktige forelest over. Vi fikk en del tips om hva som var viktig å lese da, og det andre ble nevnt kort. Og det er ihvertfall med noen forelesere at det er slik de skiller mellom a-studenter og de andre. (Økonomi) Anonymkode: a6848...4f6 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #15 Del Skrevet 3. juli 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Det på forelesningene er vanligvis det viktigste. Men det forventes at du leser andre tibg utenom også. Det er ikke slik at du ikke kan få spørsmål om ting som ikke har vært tatt opp på forelesning. Hos oss ble kanskje halvparten av det viktige forelest over. Vi fikk en del tips om hva som var viktig å lese da, og det andre ble nevnt kort. Og det er ihvertfall med noen forelesere at det er slik de skiller mellom a-studenter og de andre. (Økonomi) Anonymkode: a6848...4f6 Altså, jeg studerte økonomi. Anonymkode: a6848...4f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #16 Del Skrevet 3. juli 2019 7 minutter siden, Frøkensina skrev: Lurer litt på hva slags (type) fag gjelder dette? Som i det minste fakultet? Uansett må du nok belage deg på at du bør kunne lese en stor del av pensum for å få fullt utbytte av forelesningene og som du bør kunne utdype på eksamen. Når det kommer til masteroppgaven så er det viktig at du får med deg teorien innen ditt fag og så må man jo lese/skrive/«forske» på oppgaven selv, da klarer du deg nok ikke uten engelsk. Det var et godt råd over her å begynne å lese engelsk nå som en forberedelse, finn noe litteratur du synes er morsom eller engasjerende å lese som en start, kan godt være noe lettlest Takk for innspill 🙂 Det er snakk om en master på det medisinske fakultet på UiO. Anonymkode: 44dfd...299 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #17 Del Skrevet 3. juli 2019 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Takk for innspill 🙂 Det er snakk om en master på det medisinske fakultet på UiO. Anonymkode: 44dfd...299 Sykepleierspesialisering? Anonymkode: a6848...4f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #18 Del Skrevet 3. juli 2019 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sykepleierspesialisering? Anonymkode: a6848...4f6 Ja! 🙂 Anonymkode: 44dfd...299 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #19 Del Skrevet 3. juli 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Ja! 🙂 Anonymkode: 44dfd...299 Masse lykke til! Det går nok kjempefint 😊 Anonymkode: a6848...4f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frøkensina Skrevet 3. juli 2019 #20 Del Skrevet 3. juli 2019 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Takk for innspill 🙂 Det er snakk om en master på det medisinske fakultet på UiO. Anonymkode: 44dfd...299 Ok takk 😊Jeg har ikke erfaring fra medisin selv, så snakker generelt. Fatt mot og øv deg på engelsk med noe morsomt som sagt, så blir det lettere når du skal lese pensum. Du kan selvsagt også begynne å kikke i pensum samtidig som ab 4f6 foreslår om det passer deg. Ved øvelse så vil det nok løsne for deg, lykke til! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå