Gå til innhold

Hvilke krydder bruker du?


Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane
Skrevet

Hva slags krydder bruker du mest i matlaging?

Jeg bruker nok mest ganske standard krydder, salt, forskjellige slags pepper, oregano, gurkemeie, karri, grillkrydder av ymse slag. Yndlingskrydderet er gresk krydder - nam!

Det er fristende å kjøpe inn, men noe blir lite brukt. Mannen min hadde rydding i krydderskapet for et års tid siden - ca halvparten var utgått på dato...

Gjest Anonymous
Skrevet

Salt, pepper, hvitløk, Herbamare (havsalt med urter).

Har litt timian jeg bør bruke mer av (plukket og tørket selv fra egen produksjon), det passer til masse forskjellig mat, f.eks pizza, kylling og lam/okse.

Ellers bryr jeg meg ikke om datostempling på krydder. Det er jo tørket, og jeg oppbevarer det riktig. Men jeg har også hatt opprydninger hvor jeg reflekterer over alt krydder jeg bare HAR, så nå prøver jeg å begrense innkjøp av ennå mer krydder!

Gjest Formosiss
Skrevet

I skapet mitt har jeg sukker, salt, pepper, malt ingefær, kanel, karri, hvitløkspulver, oregano, estragon, kruspersille, timian og rosmarin. Og jeg er bare en fattig student :-P

Skrevet

Har sikkert bortimot hundre ulike krydder i skapet. Liker å prøve ut nye og eksotiske oppskrifter, så da blir det sånn. Hos oss går det spesielt mye chili, paprikapulver og oregano, samt salt og pepper selvfølgelig.

Gjest Aurélie
Skrevet

I kjøkkenskapet mitt er det etter det jeg kommer på her og nå salt, pepper, kanel, oregano, timian, rosmarin, karri, paprikapulver, kajennepepper, sitronpepper, gurkemeie, malt ingefær, spisskum, karve, safran, dill, estragon, laurbærblad og sikkert noen flere jeg ikke husker i farta.

Gjest manic
Skrevet

Jeg elsker den store(!) boksen min med grovt chillipulver!

Det går oppi nesten all mat jeg lager...

Chilli er digg! Også i kakao og grøt.. :o

Skrevet

Chilli er digg! Også i kakao og grøt.. :o

Seriøst? :sjokk::hakeslepp: :klø:

Gjest Gjesta
Skrevet

Jeg bruker mye sitronpepper, det er vel det beste krydderet jeg vet.......

Gjest piaf
Skrevet

Spisskummen (hele før man maler selv er best) er et krydder jeg ikke klarer meg uten. Det gir, utrolig nok, den autentiske smaken til både meksikansk og indisk mat, og er også uunnværlig i diverse retter fra Midt-Østen og Nord-Afrika.

Til alt overmål har det en gunstig effekt på fordøyelsen.

Et regelrett magisk krydder, med andre ord! :wink:

Gjest Anonymous
Skrevet
Jeg elsker den store(!) boksen min med grovt chillipulver!

Det går oppi nesten all mat jeg lager...

Chilli er digg! Også i kakao og grøt.. :o

Chili og sjokolade er ingen umulig kombinasjon. Hva slags type er det grove pulveret du snakker om?

Gjest manic
Skrevet

Chili og sjokolade er ingen umulig kombinasjon. Hva slags type er det grove pulveret du snakker om?

Jeg er chillioman!

Det er litt grovere enn pulver, det er kanskje knust chilli...

Jeg fikk en kg i gave fra en som hadde vært i Thailiand..tror det skulle holde noen år :)

Så jeg vet ei om du får det her, men kan hende, genialt er det!

Gjest Violetta
Skrevet

I tillegg til de vanlige som nevnes her bruker jeg mye løkpulver. Siden jeg ikke tøler løk bruker jeg veldig mye av det....

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...