AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #1 Skrevet 2. juli 2019 Babyen er 5 mnd, og ikke noe glad i posegrøten, hun liker ingen av typene jeg har prøvd. kan jeg prøve å lage havregrynsgrøt selv og mose med stavmikser? Anonymkode: 4156f...639
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #2 Skrevet 2. juli 2019 Må hun ha fast føde i det hele tatt enda da? Anonymkode: db473...b15 2
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #3 Skrevet 2. juli 2019 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Babyen er 5 mnd, og ikke noe glad i posegrøten, hun liker ingen av typene jeg har prøvd. kan jeg prøve å lage havregrynsgrøt selv og mose med stavmikser? Anonymkode: 4156f...639 Selvsagt er det bedre å lage selv enn å servere posemat. Anonymkode: 0d84d...11a 4
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #4 Skrevet 2. juli 2019 Ja, jeg har aldri gitt posegrøt. Bruker 50|50 med havregryn og hirse, la stå i bløtt over natten, kok og så stavmiks inn en banan. Anonymkode: e80f1...376 1
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #5 Skrevet 2. juli 2019 Prøvd å blande inn litt morsmelk nå i begynnelsen? Anonymkode: 27955...c6d
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #6 Skrevet 2. juli 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Selvsagt er det bedre å lage selv enn å servere posemat. Anonymkode: 0d84d...11a Nei. Det er overhodet ikke noe galt med posegrøten til barn. Det er veldig strenge krav ernæringsmessig her til lands. Lager man grøten selv, må man lese seg litt opp for at grøten skal gi riktig og tilgjengelig næring. Anonymkode: f56eb...17b 10
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #7 Skrevet 2. juli 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Må hun ha fast føde i det hele tatt enda da? Anonymkode: db473...b15 Flaskebarn bør begynne med fast føde fra 4 mnd. Anonymkode: f56eb...17b 4
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #8 Skrevet 2. juli 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Må hun ha fast føde i det hele tatt enda da? Anonymkode: db473...b15 Ja hun bør det siden jeg ikke ammer henne:) Anonymkode: 4156f...639 1
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #9 Skrevet 2. juli 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Ja, jeg har aldri gitt posegrøt. Bruker 50|50 med havregryn og hirse, la stå i bløtt over natten, kok og så stavmiks inn en banan. Anonymkode: e80f1...376 Hirse vet jeg ikke hva er, må Google det etterpå;) men takk for tips! Jeg lagde grøten til henne i kveld. Havregrøt altså, med MME og vann, og hun spiste det faktisk UTEN å grynte på nesen. Så kanskje det vêr suksess. Får prøve på nytt i morgen og se om det var tilfeldigheter eller grøten som var årsaken til at hun spiste det;) Anonymkode: 4156f...639
Sizz- Skrevet 2. juli 2019 #10 Skrevet 2. juli 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Selvsagt er det bedre å lage selv enn å servere posemat. Anonymkode: 0d84d...11a Enig. Smaker bedre gjør det også😊 ikke rart om unger ikke liker de posegreiene, det er jo så smakløst:/ 1
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #11 Skrevet 2. juli 2019 Det anbefales IKKE å gi «hjemmelaget grøt» fordi posegrøten er beriket med vitaminer og mineraler (i liket med mme, og som morsmelk har naturlig). Dette handler ikke om at «hjemmelaget er best» eller «halvfabrikat», men at barn lett blir feilernærte, noe som kan få store konsekvenser på sikt. Snakk med helsesøster! Anonymkode: d4427...a5c 8
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #12 Skrevet 2. juli 2019 I Norge er posegrøten den som er anbefalt av helsemyndighetene fremfor «selvlaget». Dette grunnet den inneholder jern - blant annet. Anonymkode: 4a3f7...e39 5
FruByråkrat Skrevet 2. juli 2019 #13 Skrevet 2. juli 2019 Ganske enkelt å lage maten til barna selv, bare å lese seg litt opp. Det er i tillegg mye billigere! Kjøp inn havremel og hirse som du har stående. Her kan du gjerne tilsette sviske-/aprikosmos. Om de ikke er økologisk må de bløtlegges et døgn før du koker og stavmikser (kan fryses ned som isbiter og tilsettes rett i ferdig grøt). For å få mest mulig jern bør korna/havremelet bløtlegges over natta før det kokes. Bruk gjerne barebrabarnemat.no, så får du mange gode tips! Ferdigmat er veldig fint det og, men det er ikke noe problem å lage god næringsrik mat fra bunn. Og det økonomiske er en god bonus! 1
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #14 Skrevet 2. juli 2019 41 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det anbefales IKKE å gi «hjemmelaget grøt» fordi posegrøten er beriket med vitaminer og mineraler (i liket med mme, og som morsmelk har naturlig). Dette handler ikke om at «hjemmelaget er best» eller «halvfabrikat», men at barn lett blir feilernærte, noe som kan få store konsekvenser på sikt. Snakk med helsesøster! Anonymkode: d4427...a5c Tull! Det handler om å være bevisst på hvordan man lager den. Selvsagt er hjemmelaget best. Det er jo mye bedre å gi barnet grøt som naturlig inneholder de vitaminene de trenger i steden for noe som er kunstig tilsatt. For ikke å snakke om konsistens og smak! Anonymkode: e80f1...376 4
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #15 Skrevet 2. juli 2019 41 minutter siden, AnonymBruker skrev: I Norge er posegrøten den som er anbefalt av helsemyndighetene fremfor «selvlaget». Dette grunnet den inneholder jern - blant annet. Anonymkode: 4a3f7...e39 Bløtlegger du kornet du bruker i grøt så er jernet lett tilgjengelig for baby. Det er fullt mulig å lage hjemmelaget jernrik grøt. Anonymkode: e80f1...376 1
Gjest Albbas Skrevet 2. juli 2019 #16 Skrevet 2. juli 2019 1 hour ago, AnonymBruker said: Det anbefales IKKE å gi «hjemmelaget grøt» Anonymkode: d4427...a5c 1 hour ago, AnonymBruker said: I Norge er posegrøten den som er anbefalt av helsemyndighetene fremfor «selvlaget». . Anonymkode: 4a3f7...e39 Dette kan dere og alle plusserne deres få lov til å dokumentere. Jeg har nå til og med fått brosjyrer fra norske helsemyndigheter med oppskrift på hjemmelaget grøt og tips til hvordan få ok jerninnhold. Man trenger ikke en gang begynne med grøt når man starter med fast føde, men kan fint begynne med jernfattige matvarer. Søtpotet er liksom greit, men hirsegrøt er fyfy?
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2019 #17 Skrevet 2. juli 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Det anbefales IKKE å gi «hjemmelaget grøt» fordi posegrøten er beriket med vitaminer og mineraler (i liket med mme, og som morsmelk har naturlig). Dette handler ikke om at «hjemmelaget er best» eller «halvfabrikat», men at barn lett blir feilernærte, noe som kan få store konsekvenser på sikt. Snakk med helsesøster! Anonymkode: d4427...a5c Men nå har det seg slik at jenta ikke vil ha posegrøt. Hun grynter på nesen, brekker seg og spytter det ut. Så alternativet her er jo havregrøt. Eller ingenting. Jeg blander med morsmelkerstatning, så skjønner ikke helt hva som kan gjøres feil her. De skal jo starte å spise fast føde og havregrøt er jo veldig sunt og bra på flere måter. Men jeg kan godt snakke med helsesøster ja, takk for tipset Anonymkode: 4156f...639 2
Gjest Albbas Skrevet 2. juli 2019 #18 Skrevet 2. juli 2019 Quote Barnet er født med et lager av jern i kroppen. Morsmelk inneholder lite jern, og etter omkring et halvt år er barnets jernlager redusert. Den første maten bør derfor inneholde nok jern. Lager dere grøten selv, bruk jernrikt mel, som for eksempel havremel, sammalt hvete og hirse. Variér mellom ulike kornslag. Industriframstilt barnegrøt er vanligvis tilsatt jern. Sitat fra helsedirektoratet. Ikke ett ord om at man må/bør gi ferdiggrøt i stedetfor hjemmelaget. https://www.helsedirektoratet.no/brosjyrer/mat-og-maltider-for-spedbarn#
Blingblingtahei Skrevet 2. juli 2019 #19 Skrevet 2. juli 2019 Orket ikke lese alle svarene men du får kjøpt havremel på butikken du kan lage grøt av, det inneholder mer jern enn gryna 😊👍 1
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2019 #20 Skrevet 3. juli 2019 10 timer siden, Albbas skrev: Dette kan dere og alle plusserne deres få lov til å dokumentere. Jeg har nå til og med fått brosjyrer fra norske helsemyndigheter med oppskrift på hjemmelaget grøt og tips til hvordan få ok jerninnhold. Man trenger ikke en gang begynne med grøt når man starter med fast føde, men kan fint begynne med jernfattige matvarer. Søtpotet er liksom greit, men hirsegrøt er fyfy? http://www.olgerdin.is/files/frettir/graut.pdf Skal nok finne kilde som i klartekst sier at norske helsemyndigheter anbefaler industriframstilt grøt også. Men det faktum at barn på hjemmelaget grøt hadde dårligere jernstatus sier vel egentlig sitt. Har i tillegg fått anbefalt industrifremstilt fra helsestasjonen og det har flere jeg kjenner også Anonymkode: 4a3f7...e39
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå