AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #1 Del Skrevet 28. juni 2019 Hvordan funker det? Skal noe skjema fylles ut? Noen starter en time senere og slutter tidligere. Men jeg skal ikke pumpe, så jeg tenker at faren kommer innom jobben med baby for amming, eller jeg drar hjem et par ganger i løpet av arb.dagen. Vi er litt sent ute med å tenke på hvordan dette blir smidigst mulig. Babyen er vant til å sovne med puppen både på kveld og dagduppene. Kan hende faren må gå og gå ned vogna så baby sovner noen ganger og at vi gjør som vanlig de gangene jeg kommer hjem en tur. Men det lureste er jo å ikke la soving være forbundet med pupp. Hvordan bør vi da gå frem? Anonymkode: 60ad6...a54 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frostrose Skrevet 28. juni 2019 #2 Del Skrevet 28. juni 2019 Man MÅ ikke fylle ut, men det kan være greit å gjøre det uansett. Den på ammehjelpen.no sine sider er veldig god, og beskriver nøyaktig hvilke regler som gjelder. Den hjalp veldig for meg. I utgangspunktet skal mot velge når ammefri tas ut. Man får 1 time betalt ammefri frem til ett år (noen har 2 timer i tariffen). Om du trenger mer fri enn det, trenger ikke arbeidsgiver å betale. For vår del fungerte det best at jeg kom hjem så raskt som mulig etter jobb. Jeg ammet rett før jeg dro hjemmefra, og så spiste babyen ett måltid med pappaen, og drakk en flaske pumpet melk før jeg kom hjem. Da var hun veldig urolig de siste 40 min, men det gikk akkurat. Vi hadde for lang reisevei til at jeg kunne amme midt på dagen. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #3 Del Skrevet 28. juni 2019 Bekymret meg mye for det med legging og amming før jeg begynte på jobb. Viste seg at det ble null problem og ungen sovner nå nesten lettere med pappaen enn med meg. Ang ammefri kommer far til min arbeidsplass en gang hver dag også pumper jeg ved behov om jeg har lange vakter for å slippe melkespreng Anonymkode: 7f79e...541 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #4 Del Skrevet 28. juni 2019 Arbeidsmiljøloven paragraf 12-8Ammefri arbeidstilsynetAmmefri arbeidsmiljølovenAmmefri ammehjelpen Jeg fant det mest praktisk å pumpe siden det er vondt å forutsi når baby vil ta bryst vs når det er fysisk mulig å stikke seg vekk på jobb. Anonymkode: 905c7...53f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #5 Del Skrevet 28. juni 2019 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Arbeidsmiljøloven paragraf 12-8Ammefri arbeidstilsynetAmmefri arbeidsmiljølovenAmmefri ammehjelpen Jeg fant det mest praktisk å pumpe siden det er vondt å forutsi når baby vil ta bryst vs når det er fysisk mulig å stikke seg vekk på jobb. Anonymkode: 905c7...53f Takk for linker! Har heldigvis en jobb som gir frihet til å stikke vekk når det passer meg. Om det ikke er noe heelt spesielt som står på timeplanen da. Anonymkode: 60ad6...a54 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #6 Del Skrevet 28. juni 2019 15 minutter siden, AnonymBruker skrev: Bekymret meg mye for det med legging og amming før jeg begynte på jobb. Viste seg at det ble null problem og ungen sovner nå nesten lettere med pappaen enn med meg. Ang ammefri kommer far til min arbeidsplass en gang hver dag også pumper jeg ved behov om jeg har lange vakter for å slippe melkespreng Anonymkode: 7f79e...541 Hvordan gjorde dere det mens du var hjemme, hvordan ble overgangen? Hvordan gjorde faren det? Håper det blir tilfelle her og! Ved første anledning tenkte vi å øve med faren. Her er det alltid 7,5 timers dager. Da tror jeg det holder med en eller to amminger. Baby spiser jo grøt og litt annet, blir bare mer og mer annen mat fremover. Så det er melkespreng og fortsatt opprettholde produksjon jeg tenker mest på, selv om babyen har godt av litt melk. Blir spennende å se! Anonymkode: 60ad6...a54 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #7 Del Skrevet 28. juni 2019 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hvordan gjorde dere det mens du var hjemme, hvordan ble overgangen? Hvordan gjorde faren det? Håper det blir tilfelle her og! Ved første anledning tenkte vi å øve med faren. Her er det alltid 7,5 timers dager. Da tror jeg det holder med en eller to amminger. Baby spiser jo grøt og litt annet, blir bare mer og mer annen mat fremover. Så det er melkespreng og fortsatt opprettholde produksjon jeg tenker mest på, selv om babyen har godt av litt melk. Blir spennende å se! Anonymkode: 60ad6...a54 Hjemme ammer jeg alltid i søvn, alltid gjort. Vi prøvde å la far legge på kveld iblant før jeg begynte på jobb men det ble bare skriking og tull og mitt mammahjerte taklet ikke gråten. Så kom første arbeidsdag og far sa hun gråt litt men sovnet etter 20 minutter og sov godt på på dupp og kveld. Jeg skulle amme henne i søvn nå for en time siden , og måtte få far på banen. Hun bare tuller og fjaser når jeg skal legge henne om dagen 😅 Faren gjør sin egen greie og jeg legger meg ikke borti hva og hvordan. Han bysser litt før han legger henne inntil seg og så sovner hun etter en liten stund. Nå er hun også sluttet å gråte ved legging. Hun gråt litt de første to ukene. Anonymkode: 7f79e...541 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #8 Del Skrevet 28. juni 2019 47 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hjemme ammer jeg alltid i søvn, alltid gjort. Vi prøvde å la far legge på kveld iblant før jeg 👌🏻 Faren jobber offshore.. Så det er litt for å slippe at babyen begynner å foretrekke å bli lagt av han at vi har gjort det som vi gjør og. Det kommer til å bli litt overgang, jeg skal prøve å gjøre mannen trygg og ustressa. Litt gråt må han tåle, mens mammahjertet er "uvitende" på jobb. De har et fint samspill til vanlig, så det går sikkert bra. Jeg bor 5-10 min fra jobben, det er kjekt om det skulle bli totalkrise. Han finner sikkert sin måte å gjøre det på! Anonymkode: 60ad6...a54 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #9 Del Skrevet 28. juni 2019 I kommune og stat har man rett på 2 timer ammefri, noen andre steder også. Jeg drar på jobb når jeg er ferdigmed å amme. Kommer ca 08.30. Så går jeg fra jobb 14.00. Har ca 20 min å kjøre til jobb. Søkte aldri, men må legge inn ammefri som kode når jeg registrerer timer i tidbank. Anonymkode: a2f83...554 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juni 2019 #10 Del Skrevet 28. juni 2019 38 minutter siden, AnonymBruker skrev: Søkte aldri, men må legge inn ammefri som kode når jeg registrerer timer i tidbank. Tidbank? Skal høre med sjefen min om hvordan det fungerer akkurat der. Det er kommunal arb.plass 😊 Anonymkode: 60ad6...a54 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2019 #11 Del Skrevet 29. juni 2019 16 timer siden, AnonymBruker skrev: Tidbank? Skal høre med sjefen min om hvordan det fungerer akkurat der. Det er kommunal arb.plass 😊 Anonymkode: 60ad6...a54 Ja, vi kontorrotter vettu.. Ihvertfall i min kommune så må vi registrere i noe som heter tidbank for å holde styr på avspasering, egenmeldinger osv. Anonymkode: a2f83...554 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå