Gå til innhold

Tilbehør til reker


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg heier på store frosne reker, det er helt topp i et bursdagslag. Tilbehør: avokado/guacamole, aioli, rødløk og godt meierismør. I tillegg til det andre du har tenkt. Skulle ønske jeg var invitert 🤤

Anonymkode: 61376...e79

  • Liker 6
AnonymBruker
Skrevet

Jeg hadde elska å komme i rekelag for å feire dine 40, og ville vært takknemlig for at du valgte skikkelige frosne reker fremfor de slappe sommerrekene. Jeg elsker avokadomos ved siden av, og synes at det høres digg ut med skikkelig bakerloff 👌 Kos dere og gratulerer på forhånd! 🍾

Anonymkode: 29fbc...873

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

Syns feks det er godt med hvitløksdressing, hakka rødløk, en frisk grønn salat, og mangosalat er nydelig til. Kokt, skivet egg er jo også kjempegodt på «räkmacka», men det syns kanskje folk er rart...? Andre sauser som feks kaldrørt hollandaise, cyrrydressing og aioli. Hva med deilig, rustikt landbrød og Evt mørkt rugbrød? Hva med å spe på med krabbe og dampede blåskjell?- det er jo veldig lettvint? 

Anonymkode: 65e04...dff

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du får gjøre som du vil, TS, men aldri i livet om jeg tror på at alle dine gjester har frosne reker som favoritt-festmat. De er nok heller veldig høflige.

Anonymkode: 3e4f1...4b0

Herregud, hva i alle dager er problemet ditt??? Jeg har fått servert frosne reker i selskaper hos alle de som skal komme i mitt selskap- og vi har også ved flere anledninger tidligere diskutert reker, vært enige om at store, ordentlige grønlandsreker er bedre om sommeren, og vi har faktisk ved et par anledninger også ledd litt av disse som tror de er matsnobber, og hevder ferske reker alltid er bedre. Det blir som de som tror at en champagne nødvendigvis er god bare fordi den faktisk er en champagne :ler: 

Du tror altså i fullt alvor at de, av høflighet overfor mitt fremtidige 40-årslag som da ikke engang var påtenkt, serverte frosne reker i navnefesten til barnet sitt eller på 17. mai-buffet’en for 3 år siden? :ler: 

ts

Anonymkode: ca805...ab5

  • Liker 12
AnonymBruker
Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nykokte ferske reker er alltid bedre enn frosne, uansett årstid.

Anonymkode: 3e4f1...4b0

Det er ikke riktig. Rekene varierer svært i kvalitet, spesielt om sommeren. Har jobbet med fisk og skalldyr i mange år. Hadde ikke tatt sjansen på ferske reker nå.

Anonymkode: 16602...232

  • Liker 8
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Syns feks det er godt med hvitløksdressing, hakka rødløk, en frisk grønn salat, og mangosalat er nydelig til. Kokt, skivet egg er jo også kjempegodt på «räkmacka», men det syns kanskje folk er rart...? Andre sauser som feks kaldrørt hollandaise, cyrrydressing og aioli. Hva med deilig, rustikt landbrød og Evt mørkt rugbrød? Hva med å spe på med krabbe og dampede blåskjell?- det er jo veldig lettvint? 

Anonymkode: 65e04...dff

Jo, jeg tenkte på krabbe og blåskjell, men trodde ikke man fikk tak i krabbe enda?! (Er ikke så glad i det selv, så har derfor ikke veldig peil på krabbe, men trodde det kom på sensommeren?) 

Men blåskjell får man jo alltids tak i, ja :jepp: 

ts

Anonymkode: ca805...ab5

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Herregud, hva i alle dager er problemet ditt??? Jeg har fått servert frosne reker i selskaper hos alle de som skal komme i mitt selskap- og vi har også ved flere anledninger tidligere diskutert reker, vært enige om at store, ordentlige grønlandsreker er bedre om sommeren, og vi har faktisk ved et par anledninger også ledd litt av disse som tror de er matsnobber, og hevder ferske reker alltid er bedre. Det blir som de som tror at en champagne nødvendigvis er god bare fordi den faktisk er en champagne :ler: 

Du tror altså i fullt alvor at de, av høflighet overfor mitt fremtidige 40-årslag som da ikke engang var påtenkt, serverte frosne reker i navnefesten til barnet sitt eller på 17. mai-buffet’en for 3 år siden? :ler: 

ts

Anonymkode: ca805...ab5

Som del av en buffet er det OK, men ikke som hovedrett i et selskap. Det er min mening, har ikke noen «problemer», men liker å servere ordentlig mat når jeg har gjester.

Anonymkode: 3e4f1...4b0

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

I tillegg til endel av det som er nevnt allerede, så lager jeg alltid tzatziki som et av tilbehøret. Og litt ulike typer brød/loff fordi det ser bra ut og gjør det litt variert uten ekstra jobb. Noen forskjellige majoneser og smør pleier også å bli godt mottatt (hvitløk, chili, lime/sitron). 

Anonymkode: 37da3...838

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Krepsesalat?

Anonymkode: 16602...232

AnonymBruker
Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Krepsesalat?

Anonymkode: 16602...232

Ja, godt forslag :jepp: 

ts

Anonymkode: ca805...ab5

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Takk for mange tips her :) Avocadomos var jo lurt, for å «drøye» avokadoen litt, ja! 

Mangosalsa liker jeg veldig godt, og lager ofte ulike varianter av det til laks eller til grillmat. Men tror du det passer til reker, altså?! Føler på en måte det kan bli litt krasj?!

Anonymkode: ca805...ab5

Jeg syns det er kjempegodt😊 Mango, chili, lime og eventuelt koriander og rødløk. 

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, Kinder skrev:

Jeg syns det er kjempegodt😊 Mango, chili, lime og eventuelt koriander og rødløk. 

Ja, dette høres veldig likt ut som den typen jeg pleier å lage, men bruker ofte vårløk istedenfor rød løk, og har innimellom avocado oppi også. Enig i at det er veldig godt, ja, må kanskje teste det til reker, da :jepp:

ts

Anonymkode: ca805...ab5

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Du får gjøre som du vil, TS, men aldri i livet om jeg tror på at alle dine gjester har frosne reker som favoritt-festmat. De er nok heller veldig høflige.

Anonymkode: 3e4f1...4b0

Vel... Om de synes "ferske reker" smaker bedre enn frosne på sommeren, så er de neppe spesielt glad i reker i utgangspunktet, og da handler det vel mer om jåleri enn om smak, tenker jeg. :P 

Uansett...   Spiralloff synes er en "slager" som få velger å bruke. Masse godt sommerøl, evt. hvitvin, for dem som måtte like den slags, selvfølgelig ...

 

  • Liker 2
Skrevet

Jeg synes faktisk noe av greier med reker i selskap er nettopp at det er enkelt; bare det klassiske tilbehøret og ingenting annet. Mulig jeg er kjempesær, men jeg synes det er best. Avokado, egg og salat bare forstyrrer. :fnise: 

Så jeg ville sørget for at rekene var ordentlig tint dersom de er frosne. Selvfølgelig, vil mange si, men mange bommer også når det er store kvanta. Loff fra bakeri. Majones, godt smør, sitron og dill. Ikke noe mer. 

I en stor feiring jeg var på i fjor fikk vi dette, og det var helt supert. Vertinnen hadde også hjemmelaget aioli og chilimajones. Jeg synes ikke man trenger mer, jeg. I tillegg var det rikelige (!) mengder god, kjølig hvitvin på bordene (og rosé) samt tønner med is og øl oppi for dem som foretrakk det. Dette var en hagefest. 

Viktig med masse, masse servietter. Det er også lurt å legge en ziplockpose under hver tallerken så folk kan skuffe unna skall etterhvert. 

 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
46 minutter siden, Guidet Kvinne skrev:

Jeg synes faktisk noe av greier med reker i selskap er nettopp at det er enkelt; bare det klassiske tilbehøret og ingenting annet. Mulig jeg er kjempesær, men jeg synes det er best. Avokado, egg og salat bare forstyrrer. :fnise: 

Så jeg ville sørget for at rekene var ordentlig tint dersom de er frosne. Selvfølgelig, vil mange si, men mange bommer også når det er store kvanta. Loff fra bakeri. Majones, godt smør, sitron og dill. Ikke noe mer. 

I en stor feiring jeg var på i fjor fikk vi dette, og det var helt supert. Vertinnen hadde også hjemmelaget aioli og chilimajones. Jeg synes ikke man trenger mer, jeg. I tillegg var det rikelige (!) mengder god, kjølig hvitvin på bordene (og rosé) samt tønner med is og øl oppi for dem som foretrakk det. Dette var en hagefest. 

Viktig med masse, masse servietter. Det er også lurt å legge en ziplockpose under hver tallerken så folk kan skuffe unna skall etterhvert. 

 

Takk for tips- og det med zip lock-poser var lurt, det hadde jeg ikke tenkt på :jepp: 

————

Og tusen takk til alle dere andre som har vært positive til reker, veldig hyggelig å se at mange er enige med meg, og faktisk setter pris på reker i en uformell sommer-feiring!

Som noen av dere sikkert har sett, har jeg også opprettet en annen tråd om mat i 40-årslag generelt. Synes imidlertid ikke at jeg fikk forslag der som er bedre enn reker (altså, fikk gode forslag i den tråden også, men en del av forslagene er veldig tidkrevende, noen av forslagene er kjedelige og hverdagslige, og enkelte av forslagene er mat jeg personlig bare rett og slett mindre glad i enn reker.) Jeg vet at alle gjestene som kommer i selskapet vårt liker reker godt- og jeg vet at alle foretrekker store, frosne reker fremfor ferske om sommeren (siden det ble et tema i denne tråden).

Så siden alle gjestene mine liker det, jeg selv er veldig glad i det, mange her var enige i at det fungerer fint som festmat og mange her dessuten kom med masse gode forslag til tilbehør, så går vi for reker! Med det takker jeg for alle bidrag, og trekker meg ut av tråden :)

God natt!

ts

Anonymkode: ca805...ab5

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Tomater, sitron og pepper. I "gamle dager" brukte vi sitronpepper. Men det sitronpepperet som selges nå, er jo nesten bare salt og totalt ubrukelig til det meste. 

Gode, søte tomater på loffskive, deretter massevis av reker. Skvis over noen dråper med sitron, og et ørlite dryss med pepper og bittelitt salt. 

Anonymkode: dd23c...a69

AnonymBruker
Skrevet

Synes du har fått mange gode forslag her, i tillegg vil jeg foreslå f.eks kreps og hummer, hvis du vil gjøre det mer "ekslusivt". Evt også bare krabbeklør istedenfor hele krabber. 

Proff tips til rengjøringen: Sett ut store boller (salatboller e.l.) med matavfallsposer oppi, da er det bare å bytte ut posen når den blir full av rekeskall, istedenfor å måtte stå og skyfle alt oppi en pose etterpå :) 

Anonymkode: d4fa1...36b

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
På 25.6.2019 den 20.14, AnonymBruker skrev:

Vel, jeg er helt uenig. Frosne reker smaker ikke godt, og ser vanvittig uappetittlig ut. 

Jeg har jobbet flere år på en av Oslos beste fiskerestauranter, og kan nok dette bedre enn deg. Selv om du hevder at du er opptatt av kvalitet. 😊

Anonymkode: 55486...4f1

Får litt følelsen av at du er av typen som tror du har greie på sjømat fordi du har jobbet i oppvaska på Louise ... 

Anonymkode: eb20b...756

  • Liker 3
Skrevet

Til alle som er så skeptiske til frosne reker: Jeg tror nok TS har tenkt å la dem tine litt først, ellers ville det blitt heller stusselig. :P 

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Rødløk er utrolig godt til!

Bruker godt smør, aioli/majones, avocado, rødløk, sitron og pepper. Egg er også godt, har aldri hatt det hjemne, men fått det i baguett.

Anonymkode: 8d278...af1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...