Gå til innhold

Chili på hendene


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Nå har jeg skjært opp chili (uten hansker) og sitter nå med sviende hender, spesielt ved neglene. Skulle ta ut linsene istad og tok så og si livet av øynene mine pga svien.

Noen som har noen forslag til hvordan jeg kan få vekk dette? Har vasket hendene om og om igjen, men uten særlig hell.

Videoannonse
Annonse
Gjest Anonymous
Skrevet
Nå har jeg skjært opp chili (uten hansker) og sitter nå med sviende hender, spesielt ved neglene. Skulle ta ut linsene istad og tok så og si livet av øynene mine pga svien.

Noen som har noen forslag til hvordan jeg kan få vekk dette? Har vasket hendene om og om igjen, men uten særlig hell.

Det aktive sterke stoffet i chili er løslig i fett og alkohol. Ikke vann. Kan godt være at du kan gni hendene inn med smør, litt rømme eller en eller annen fet krem som du så vasker ut med varmt vann.

Jeg bruker alltid engangshansker. :wink:

Skrevet

:ler::hoho::ler::hoho:

Beklager at jeg ler, men kom akkurat på en historie jeg hørte en gang om en som klødde seg nedentil rett etter at han hadde kuttet opp chili... :hoho::ler::hoho:

Du vet vel nå alt om hvordan han hadde det... :-? :hoho::ler:

Ellers tror jeg også yougurt eller annet melkeprodukt kanskje hjelper... :roll:

  • Liker 1
Skrevet

Kjæresten min skjærte opp chilli og gikk på do etterpå. Han sa at det føltest som om tissen datt av... Hehe :ler:

Funkar ikkje såpe og vatn altså? Merkelig...

Gjest Anonymous
Skrevet

Du ser (les: kjenner) samme effekt når du har spist en rett med mye chili og tungen brenner. Prøv å drikke vann først og så prøver du med rømme. Dersom du "skyller" munnen eller tungen med rømme så er forskjellen ganske stor.

Vann virker sikkert litt det også. Du kan vaske hender fulle av motorolje med såpe og vann men det tar tid. Med whitesprit går det mye raskere (ikke skyll munnen med whitesprit :wink: )

Skrevet

Har hørt at det skal hjelpe å gni med sitron.

Selv har jeg alltid en boks med pudderfrie vinylhansker av type legeundersøkelse på kjøkkenet som blant annet kommer i bruk når det skal hakkes chili! Veldig kjekt også til sitrusfrukter og tomat (svir), løker (lukter), fisk og kjøtt (slimete...).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...