AnonymBruker Skrevet 19. juni 2019 #1 Skrevet 19. juni 2019 Pluss og minus ? Og hva er dine beste tips for å være en god servitør ? Både fine dining og ellers. Har du fagbrev? Hvilken forskjell utgjorde det? Hilsen ufaglært sesong/ekstra-hjelp servitør Anonymkode: fc141...168
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2019 #2 Skrevet 19. juni 2019 Ingen servitører der ute ? 😂😂 Anonymkode: fc141...168
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2019 #3 Skrevet 19. juni 2019 Jobber som servitør under studietiden (i en restaurant som var en bar på natten i helgene, så jeg var bartender også) Det er en skitten bransje med elendig betaling (med mindre du jobber et sted hvor du får greit med tips) og så godt som ingen der jeg jobbet hadde arbeidsavtaler (kun de som var så heldige å være på jobb da Arbeidstilsynet tok turen innom, og selv de fikk kun ekstravakt-avtaler, noe som betød at de sto uten jobb dersom de hevet stemmen ang. arbeidsforholdene) De hadde et fåtall faglærte servitører, og litt flere som var i praksis for å ta fagbrev og som på den tiden fikk enda lavere luselønn enn de av oss som ikke var i praksis, og som på magisk vis ble kuttet fra vaktlistene i det øyeblikket det fikk fagbrevet og kvalifiserte for høyere lønn) Anonymkode: 6d83f...e57 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2019 #4 Skrevet 19. juni 2019 Jobbet også som servitør under studietiden, og var innom mange restauranter. Det er ikke uten grunn av bransjen topper listen over versting-bransjene når det kommer til å følge lover og regler. Det er så mye tull at jeg ikke orker å liste opp alt engang. Det er bare to typer mennesker som jobber i denne bransjen. De som må fordi de er utenlandske og ikke får andre jobber, og de unge som enda ikke vet hvordan ting fungerer, men som raskt får en lærepenge. Anonymkode: 6209a...7b8 1
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2019 #5 Skrevet 19. juni 2019 Jeg som servitør og synes arbeidsforholdene er gode. De har strammet hardt inn på dårlig arbeidsforhold som varte tidligere. Nå er dette bransjen for meg for en lang periode! Lønnen er grei og arbeidsforholdene er gode. Eneste problemet er at tipsene ikke er skatteferie lenger, og derfor gir ikke kundene tips lenger. Anonymkode: e23a4...1e5 2
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2019 #6 Skrevet 20. juni 2019 23 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg som servitør og synes arbeidsforholdene er gode. De har strammet hardt inn på dårlig arbeidsforhold som varte tidligere. Nå er dette bransjen for meg for en lang periode! Lønnen er grei og arbeidsforholdene er gode. Eneste problemet er at tipsene ikke er skatteferie lenger, og derfor gir ikke kundene tips lenger. Anonymkode: e23a4...1e5 Følger dere tariff ? Ti års ansennitet gir ca 200kr. Er det å regne som ok? Noen over her nevner «elendig» lønn. Noen servitører er hverken utenlandske eller unge / studenter men ganske enkelt «bransje-folk». Det blir en livsstil. Anonymkode: fc141...168
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå