Mazarini Skrevet 8. juni 2019 #1 Skrevet 8. juni 2019 Glemte en pakke åpnet oppskåret spekeskinke ute over natten. Den har ligget relativt mørkt, men altså i romtemperatur. Den kan vel ikke spises, eller...?
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2019 #2 Skrevet 8. juni 2019 Jo den kan nok spises. Så lenge den lukter riktig og ser grei ut. Anonymkode: 92eb7...afa 1
C8H10N4O2 Skrevet 8. juni 2019 #3 Skrevet 8. juni 2019 Spekeskinke er fullt av salt. Ingen problem med ei natt på benken. 1
Million Skrevet 8. juni 2019 #4 Skrevet 8. juni 2019 Spekemat er fulle av salt for å drepe bakterier. I gamle dager hang spekeskinken oppunder taket. De hadde ikke kjøleskap, og derfor speket de maten (saltet den) for at kjøttet skulle holde seg. Jeg tror spekeskinken din er helt fin.
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2019 #5 Skrevet 8. juni 2019 Spekeskinke tåker fint å være i romtemperatur. Da grisen ble slaktet hjemme på gården, pleide de å la skinka ligge i saltlake en stund før den ble hengt opp til speking i friluft. Noe ala det samme skjer nå også, om enn litt andre prosesser. Anonymkode: 4a354...318
Mazarini Skrevet 8. juni 2019 Forfatter #6 Skrevet 8. juni 2019 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jo den kan nok spises. Så lenge den lukter riktig og ser grei ut. Anonymkode: 92eb7...afa 3 minutter siden, C8H10N4O2 skrev: Spekeskinke er fullt av salt. Ingen problem med ei natt på benken. 3 minutter siden, Million skrev: Spekemat er fulle av salt for å drepe bakterier. I gamle dager hang spekeskinken oppunder taket. De hadde ikke kjøleskap, og derfor speket de maten (saltet den) for at kjøttet skulle holde seg. Jeg tror spekeskinken din er helt fin. Vet det, men tenkte man var litt strengere med oppskåret...? Så dere mener det går greit 😃 Syns jo det var veldig kjipt å måtte kaste hele den spekeskinepakken som nettopp var åpnet.
AnonymBruker Skrevet 8. juni 2019 #7 Skrevet 8. juni 2019 1 minutt siden, Mazarini skrev: Vet det, men tenkte man var litt strengere med oppskåret...? Så dere mener det går greit 😃 Syns jo det var veldig kjipt å måtte kaste hele den spekeskinepakken som nettopp var åpnet. Helt greit så lenge ikke den lukter surt Anonymkode: 92eb7...afa 2
Mazarini Skrevet 8. juni 2019 Forfatter #8 Skrevet 8. juni 2019 Takk for svar alle sammen! Da blir det spekeskinke til lørdagsgrøten i dag 😋
Jerry Lee Skrevet 8. juni 2019 #9 Skrevet 8. juni 2019 2 timer siden, Mazarini skrev: Takk for svar alle sammen! Da blir det spekeskinke til lørdagsgrøten i dag 😋 Flott. 👍 Spekeskinke kan av å til bli litt svett i romtemperatur åpnet, men dårlig blir den ikke så fort. Og slett ikke uåpnet pakke.
liseliselise Skrevet 11. juni 2019 #10 Skrevet 11. juni 2019 Vi er nok litt besatt med å ha ting kalt i Norge. I Spania står spekeskinke, pølser og endel oster ofte helt uten kjøling. I Norge ser jeg ofte hermetikk/glass står i kjøledisken. F.eks Majones på glass, denne trenger ikke stå kalt, men på Meny gjør den det, veldig unødvendig.
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2019 #11 Skrevet 11. juni 2019 Dersom det er norsk spekeskinke (?) du har så er saltinnholdet ca 8% (!). Er i tillegg ofte røkt, gir dårlig grobunn for ulumskheter. De gode spekeskinkene har ofte noe mindre salt, eks 4-5 (spansk, italiensk etc) - men likefullt godt med salt Anonymkode: 10cdc...eec
AnonymBruker Skrevet 5. februar 2021 #12 Skrevet 5. februar 2021 I gamle dager lå spekeskinke ute i romtemperatur i flere år. Det gikk fint Anonymkode: 1cb2e...f4a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå