Gå til innhold

Oppskåret spekeskinke i romtemperatur?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Glemte en pakke åpnet oppskåret spekeskinke ute over natten. Den har ligget relativt mørkt, men altså i romtemperatur. Den kan vel ikke spises, eller...? 

AnonymBruker
Skrevet

Jo den kan nok spises. Så lenge den lukter riktig og ser grei ut. 

Anonymkode: 92eb7...afa

  • Liker 1
Skrevet

Spekeskinke er fullt av salt. Ingen problem med ei natt på benken.

  • Liker 1
Skrevet

Spekemat er fulle av salt for å drepe bakterier. I gamle dager hang spekeskinken oppunder taket. De hadde ikke kjøleskap, og derfor speket de maten (saltet den) for at kjøttet skulle holde seg.

Jeg tror spekeskinken din er helt fin.

AnonymBruker
Skrevet

Spekeskinke tåker fint å være i romtemperatur. Da grisen ble slaktet hjemme på gården, pleide de å la skinka ligge i saltlake en stund før den ble hengt opp til speking i friluft. Noe ala det samme skjer nå også, om enn litt andre prosesser. 

Anonymkode: 4a354...318

Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jo den kan nok spises. Så lenge den lukter riktig og ser grei ut. 

Anonymkode: 92eb7...afa

 

3 minutter siden, C8H10N4O2 skrev:

Spekeskinke er fullt av salt. Ingen problem med ei natt på benken.

 

3 minutter siden, Million skrev:

Spekemat er fulle av salt for å drepe bakterier. I gamle dager hang spekeskinken oppunder taket. De hadde ikke kjøleskap, og derfor speket de maten (saltet den) for at kjøttet skulle holde seg.

Jeg tror spekeskinken din er helt fin.

Vet det, men tenkte man var litt strengere med oppskåret...? Så dere mener det går greit 😃 Syns jo det var veldig kjipt å måtte kaste hele den spekeskinepakken som nettopp var åpnet.

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, Mazarini skrev:

 

 

Vet det, men tenkte man var litt strengere med oppskåret...? Så dere mener det går greit 😃 Syns jo det var veldig kjipt å måtte kaste hele den spekeskinepakken som nettopp var åpnet.

Helt greit så lenge ikke den lukter surt 

Anonymkode: 92eb7...afa

  • Liker 2
Skrevet

Takk for svar alle sammen! Da blir det spekeskinke til lørdagsgrøten i dag 😋

Skrevet
2 timer siden, Mazarini skrev:

Takk for svar alle sammen! Da blir det spekeskinke til lørdagsgrøten i dag 😋

Flott.   👍

Spekeskinke kan av å til bli litt svett i romtemperatur åpnet, men dårlig blir den ikke så fort. Og slett ikke uåpnet pakke.

Skrevet

Vi er nok litt besatt med å ha ting kalt i Norge. I Spania står spekeskinke, pølser og endel oster ofte helt uten kjøling. I Norge ser jeg ofte hermetikk/glass står i kjøledisken. F.eks Majones på glass, denne trenger ikke stå kalt, men på Meny gjør den det, veldig unødvendig.

AnonymBruker
Skrevet

Dersom det er norsk spekeskinke (?) du har så er saltinnholdet ca 8% (!). Er i tillegg ofte røkt, gir dårlig grobunn for ulumskheter.

De gode spekeskinkene har ofte noe mindre salt, eks 4-5 (spansk, italiensk etc) - men likefullt godt med salt

Anonymkode: 10cdc...eec

  • 1 år senere...
Skrevet

I gamle dager lå spekeskinke ute i romtemperatur i flere år. Det gikk fint

Anonymkode: 1cb2e...f4a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...