Gjest Anonymous Skrevet 29. april 2005 #1 Skrevet 29. april 2005 Jeg har kjøpt en stor og fin kalvestek. Men har aldri laget stek av kalv før. Hva slags krydder bruker man, er det noe jeg bør tenke på?
Arkana Skrevet 30. april 2005 #2 Skrevet 30. april 2005 Denne er god. Kalvestek i gryte (4-6 pers.) 2 kg kalvestek salt/pepper 1 ts paprikapulver 1 nellikspiker 1 laurbærblad 1 dl portvin 2 dl kalvekraft 500 g sjalottløk ½ kg kantareller 1 fedd hvitløk 1 beger crème fraîche sukker 1 ss hvitvinseddik 1-2 ss maisenna 1 bunt gressløk Salt og pepre kalvesteken. Varm olje i en stor gryte og brun steken gyllen. Ha i paprikapulver, nellik og laurbærblad og hell over porvin og kraft. Krydre med salt og pepper og la trekke under lokk på svak varme i ca 2 timer. Snu steken av og til. Skrell sjalottløk og del i to, tilsett etter en time. Rens kantarell og skrell hvitløk. Varm olje i en panne og stek kantarellene et par minutter. Press hvitløk og ha i pannen sammen med crème fraîche. Krydre med salt, pepper, en klype salt og eddik. Ta steken ut av gryten, pakk den inn i folie og la hvile. Ha kantarellene og litt maisenna utrørt i vann over i gryten med kraften etter steken. La koke opp og strø over hakket gressløk.
Gjest borghild Skrevet 30. april 2005 #3 Skrevet 30. april 2005 Steke stakkars lille kalven! FY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tenk å ta fra kua ungen sin! Tenk om en krokodille hadde tatt ungen fra dere!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå