vimsa30 Skrevet 4. juni 2019 #1 Skrevet 4. juni 2019 (endret) Jeg har alltid vært elendig på lunsj (og kosthold), men i det siste har jeg hatt dilla på salat. Ønsker litt tips og triks for hvordan jeg kan lage en salat på kvelden som jeg kan ha med meg til lunsj dagen etter? Er litt redd den skal bli ganske "dvask" over natten i kjøleskap. Liker blant annet følgende ingredienser: Mango, litt bønner, rødløk, paprika, agurk, div bladsalat, gjerne litt pasta eller bulgur. Har også hatt god erfaring med ferdig stekt kyllingbryst i skiver som kjøpes på butikken. Men hvordan bør det oppbevares for best mulig kvalitet dagen etter? Tar for øvrig i mot andre salat triks. Er ganske kresen på grønnsaker, men er glad i de rå og sprø Endret 4. juni 2019 av vimsa30 skrivefeil
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2019 #2 Skrevet 4. juni 2019 Jeg pleier å lage salaten i to bokser. En boks til bløte ting, f.eks pasta, tomat, bønner og dressing, og en en boks til det som skal holde seg sprøtt som salat og agurk. Så monterer jeg det når jeg skal spise. Det er også viktig å rive salatblader i stedet for å kutte. Da holder de seg sprøere. Anonymkode: 305ae...ab2
Pal Fungi Skrevet 4. juni 2019 #3 Skrevet 4. juni 2019 (endret) Kan også være en idè å fjerne "innmaten" i agurken 🙂 Jeg bruker å lage min egen dressing ved å blande rømme, remulade og krydder. Sukkererter funker godt i salat synes jeg. Endret 4. juni 2019 av KittyNose
vimsa30 Skrevet 4. juni 2019 Forfatter #4 Skrevet 4. juni 2019 Takk for svar! To bokser hørtes ikke dumt ut nei. Jeg er såpass bedagelig at jeg kjøper sånne ferdige poser med salat, for da får jeg litt forskjellig Tenkte uansett å ha dressing ved siden av.. KittyNose: Innmaten i agurken gir jo mye væske ja. Hva slags krydder bruker du i dressingen?
Pal Fungi Skrevet 4. juni 2019 #5 Skrevet 4. juni 2019 2 timer siden, vimsa30 skrev: Takk for svar! To bokser hørtes ikke dumt ut nei. Jeg er såpass bedagelig at jeg kjøper sånne ferdige poser med salat, for da får jeg litt forskjellig Tenkte uansett å ha dressing ved siden av.. KittyNose: Innmaten i agurken gir jo mye væske ja. Hva slags krydder bruker du i dressingen? Salt, pepper, løkpulver, hvitløkspulver, røkt paprika og chili 🙂 Men man kan selvfølgelig bruke andre krydder også, spørs hva man liker.
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2019 #6 Skrevet 4. juni 2019 Lag den på glass, hell i dressing nederst. Bygg opp først m ting som holder seg sprø som feks sikkerhet, paprika osv- avslutt med ting som blir bløte- som feks salat og agurk. Så lenge glasset er stående funker d veldig bra. Anonymkode: a67e3...975
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2019 #7 Skrevet 5. juni 2019 Jeg har tips som ikke er salattriks, som kanskje passer for deg som liker rå og sprø grønnsaker - sjekk ut brokkoli, blomkål, gulrot, beter (rødbeter er vanligst, de kommer også andre farger, men de er dyrere), kålrot og knutekål. Sukkererter og agurk passer både i salat, og separat. De fleste av disse holder seg i dagevis oppskåret, ukesvis hele. Anonymkode: 40190...45b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå