Gjest Anonymous Skrevet 28. april 2005 #1 Skrevet 28. april 2005 Nå har jeg endel purre, noe rød paprika og gul paprika og chili til overs. Noen som har noen ideer til hva jeg kan gjøre med dette før det blir dårlig?
Dru Skrevet 28. april 2005 #2 Skrevet 28. april 2005 Wok, ovnsbakt kyllingfilet eller fisk, Kjapp oppvarming i panna som tilbehør til noe annet. Paprika og chili på pizza eller i en pastarett. Fiskeform med fløte og purre. Mulighetene er mange.
Arkana Skrevet 28. april 2005 #3 Skrevet 28. april 2005 Kutt opp og surr lett i en panne og frys ned. Jeg pleier å bruke slikt til omeletter o.l.
Snuppelure Skrevet 28. april 2005 #4 Skrevet 28. april 2005 Kutt i små biter og legg i fryseren. Enkelt å greit når du trenger litt til en mat rett. Jeg pleier å lage vegetar lasagne når jeg skal rydde i grønnsaksskuffen. Men da trenger du litt mer enn det du nevner.
Gjest piaf Skrevet 29. april 2005 #5 Skrevet 29. april 2005 Chili fryser jeg alltid umiddelbart, veldig greit å ha i fryseren til enhver tid. Del i to på langs, fjern frø og frys gjerne i ziplock-pose. En fin måte å bruke opp mye paprika på, er å grille den. Rød og gul er nettopp de som egner seg best. Del i to på langs, fjern hinner og frø og legg på stekeplate med bakepapir med snittflaten ned. Sett under grill i ovnen til de er helsvarte og fjern skinnet. Kan marineres i god olivenolje og hvitløk (og evnt middelhavsansjos) og brukes som forrett, i salater, pastasaus etc. Eller du kan kjøre dem til puré i stavmikser, tilsette salt, pepper, chili, hvitløk og litt sitron og bruke som saus, feks til fisk, eller tilsette kraft og lage paprikapurésuppe. Prøv - grillet paprika er kjempegodt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå