Gå til innhold

Deilig vri på røkelaksen/gravlaksen


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Prøv denne:

To skiver brød ristes.

Smør på smør eller dynk brødet med litt hvitløksolje eller god olivenolje. Ikke så det blir sobbete, bare litt sånn for smakens skyld.

Legg på masse rucola og frisésalat som du lar få en lett dusj av sitronsaft.

To gode skiver røkelaks/gravlaks på hver skive og en god porsjon med guacamole på toppen.

Ved siden av legger du et par gode spiseskjeer rømmekolle (bare ti prosent fett nemlig!!) som du på forhånd har hakket opp et fedd hvitløk i. (La den stå og trekke til seg smaken en times tid før du spiser)

Har du hurtigmixer tar du en grei porsjon syltede paprika og moser dem i mikseren og legger denne røren som et fargefriskt innslag på tallerknen din rundt maten. Vær gjerne raus.

Og Bon Aptetit!

Har du baguetter eller pariserloff, skjærer du disse i tynne skiver som du legger under, i stedet for et par brødskiver. Da må du ha flere, og legger dem litt sånn skrått oppå hverandre bortover... omtrent som om du tar 12 centimeter av baguetten, skiver den og bare drar den litt utover. Skjønner? Utrolig godt!!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nam, det hørtes godt ut :)

Skrevet

mmm.... den skal jeg prøve.

Følger opp med en fingermat/tapasvariant med røkelaks:

Bløt Vestlandlefse til den blir myk (eller bruk myke tortillas/wraps). Smør Philadelpia på lefsene og klipp over masse frisk dill. Legg på røkelaks på tvers av lefsa. Rull så sammen lefsa til en tett rull og skjær i 2, 5 cm brede stykker som du stiller på høykant og garnerer med en mini-dilldusk. Skjær sitron i båter og server ved siden av. Vintips: St. Bris!

Fin å ha på koldtbord, kan lages litt i forveien og oppbevares kjølig fram til servering. Ta rullene ut 20 minutter før den skal på bordet, er best når den ikke er heeeeelt iskald.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...