Gå til innhold

Soft mini - skal det være så mykt?


Anbefalte innlegg

Gjest Formosiss
Skrevet

Kjøpte det nye soft-smøret her en dagen, men reagerer veldig på at det er så mykt? Skal det virkelig være slik? Det står jo i kjøleskapet, men virker mer som om det har stått ute hele dagen.. Får litt assosiasjoner til rent fett, jeg.

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjesta
Skrevet

Den inneholder jo masse vann og bindestoffer, og blir derfor ikke hardere i kjøleskap, nesten.

Skrevet

Det er mykt fordi det er sunt. En god huskeregel er at jo mykere fett, jo sunnere. Olje, som er det sunneste, er helt flytende. Smør, som er minst sunt, er veldig hardt. Så har du diverse margariner i midten.

Skrevet

Hmmm, dette med margarin vs. olje og smør er komplisert, syns jeg, jf. hele debatten om transfett/herdet fett. Selv om myke margariner påstås å være uten transfett, har planteoljen de er laget av gjennomgått en prosess som endrer strukturen i fettsyrene i oljen, og som enkelte er skeptiske til. Se feks her.

Sånn sett er det også forskjell på hardt smør, som er hardt "naturlig", og hardt margarin, som er hardt som resultat av en kunstig herdeprosess.

Skrevet
Sånn sett er det også forskjell på hardt smør' date=' som er hardt "naturlig", og hardt margarin, som er hardt som resultat av en kunstig herdeprosess.[/quote']

Enig, det blir litt feil å gå ut fra at margarin automatisk er sunnere enn smør. Smør er mer naturlig og smaker mye bedre, derfor bruker jeg smør de gangene det ikke er et alternativ å bruke olje (og lettmargarin på brødskiva).

Tilbake til trådens tema, så synes jeg den nye Soft Mini var god - når jeg bare ble vant til den underlige konsistensen.

Gjest Anonymous
Skrevet
Det er mykt fordi det er sunt. En god huskeregel er at jo mykere fett' date= jo sunnere. Olje, som er det sunneste, er helt flytende. Smør, som er minst sunt, er veldig hardt. Så har du diverse margariner i midten.

Vel Arkana, jeg er ikke helt enig med deg i definisjonen. Endel lettsmør/margarin er kombinert med emulgatorer som binder sammen fett og vann, slik at produktet"virker" som fett, men også inneholder vann (som tynner ut fettet).

Og det er delte meninger om smør er usunt...

Skrevet

Jeg trodde de fleste var klar over at animalsk fett inneholder mye mettet fett, og at det bl.a. derfor ikke er like bra som plantemargarin.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...