Gjest Gulltopp Skrevet 26. april 2005 #1 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg har i det siste begynt å spise dette brødet i stedet for vanlig brød, ettersom jeg har en kranglete mage og dessuten vil kutte ned på raske karbohydrater. Er det bra å spise slikt brød da? Magen tåler det fint, men vil jeg legge på meg av det? Spiser omtrent to skiver til frokost hver dag, av og til en skive til kvelds. Jeg bruker smør på, og sunt pålegg, som regel kalkunfilet eller makrell i tomat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 26. april 2005 #2 Del Skrevet 26. april 2005 Om du legger å deg kommer jo ann på hva annet du spiser også og om du spiser mer enn kroppen bruker. Ingers rugbrød er godt og sunt. Inneholder ikke noe siktet hvetemel som mye annet brød gjør. Det er mindre kalorier i dette brødet pr 100g enn i flere andre slags brød og mer fiber. Spis det med god samvittighet og uten tanke på vekta. Det er i tillfelle andre ting som spiller inn om du går opp i vekt da. Men husk at siden det er så mye fiber i brødet er det viktig å drikke masse vann ved sidenav også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hjalmarlover Skrevet 27. april 2005 #3 Del Skrevet 27. april 2005 Ingers Rugbrød er megasunt-myyye fiber,ikke fint mel,veldig lite salt og ikke fett. Supert slankebrød siden det er mye fiber som gjør at du blir ordentlig mett og holder blodsukkeret stabilt. Bare husk å variere litt på brødet for hver gang...Jeg syns det lett kan bli litt kjedelig med det samme hele tiden. Varier med havregryn,hvetekim,helkorn,firkorn,linfrø osv. Jeg slanker meg ikke,men spiser ofte dette allikvell. Kjempe sunt og godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest synseren Skrevet 27. april 2005 #4 Del Skrevet 27. april 2005 Litt av tanken med brødet var vel at du ble god og mett av det. Derfor egner det seg til folk som vil slanke seg. Men det er sikkert sundt for for folk som ikke skal ned i vekt også. Har selv lurt på om jeg skal bake det. Har hørt at det skal være veldig godt i tillegg. Har noen oppskriften for jeg har rotet bort min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 27. april 2005 #5 Del Skrevet 27. april 2005 Litt av tanken med brødet var vel at du ble god og mett av det. Derfor egner det seg til folk som vil slanke seg. Men det er sikkert sundt for for folk som ikke skal ned i vekt også. Har selv lurt på om jeg skal bake det. Har hørt at det skal være veldig godt i tillegg. Har noen oppskriften for jeg har rotet bort min. Det ligger en oppskrift under mat og drikke et eller annet sted. Men et tips. Når du baker det så hell det rett over i formene og hev det der fremfor å heve det i bolle og så ta det over i form. Lettere å få litt luft i det da syns jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hjalmarlover Skrevet 27. april 2005 #6 Del Skrevet 27. april 2005 Søk på "Ingers rugbrød" på sol og du får endel treff-så blant annet de hadde en oppskrift med ny vri på brødet... Håper du finner det da! Hvis ikke må du si ifra,så skal jeg rote frem kokeboka mi! Okay? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Cerise Skrevet 27. april 2005 #7 Del Skrevet 27. april 2005 Søk på "Ingers rugbrød" på sol og du får endel treff-så blant annet de hadde en oppskrift med ny vri på brødet... Håper du finner det da! Hvis ikke må du si ifra,så skal jeg rote frem kokeboka mi! Okay? HAr funnet flere varianter av oppskriften, noen som har en å anbefale, som er lett å jobbe med? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest synseren Skrevet 27. april 2005 #8 Del Skrevet 27. april 2005 Takk for tips. Jeg skal nok finne oppskriften. Ingenting er vel så godt som hjemmelagd brød Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Cerise Skrevet 27. april 2005 #9 Del Skrevet 27. april 2005 Det ligger en oppskrift under mat og drikke et eller annet sted. Men et tips. Når du baker det så hell det rett over i formene og hev det der fremfor å heve det i bolle og så ta det over i form. Lettere å få litt luft i det da syns jeg heves dette brødet bare en gang da? (ikke helt inne i dette her med brødbaking, hehe ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 27. april 2005 #10 Del Skrevet 27. april 2005 Ja, det er et ganske rennende brød og ikke noe mer elting enn det maskinen gjør. Så jeg skuffet det over, hever 1-1,5 time i forma og steker 1 time. 1,3 kg sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli 1,8 - 2 liter vann 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø Heves 1 time, slås ned. Hev 30 min slås ned og hell over i former. (det er her jeg bare heller over i former..). Stek på 220 grader i ca 1 time, med varmluft 200 grader og samme steketid. 3 brød. Det er litt klissete inni. Skal være sånn Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fibula Skrevet 27. april 2005 #11 Del Skrevet 27. april 2005 En ting jeg lurer på med dette brødet: Hvorfor heter det Ingers rugbrød når det inneholder så lite rug i forhold til sammalt hvete og hvetekli? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Cerise Skrevet 27. april 2005 #12 Del Skrevet 27. april 2005 Ja, det er et ganske rennende brød og ikke noe mer elting enn det maskinen gjør. Så jeg skuffet det over, hever 1-1,5 time i forma og steker 1 time. 1,3 kg sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli 1,8 - 2 liter vann 1 dl linfrø 1 dl solsikkefrø Heves 1 time, slås ned. Hev 30 min slås ned og hell over i former. (det er her jeg bare heller over i former..). Stek på 220 grader i ca 1 time, med varmluft 200 grader og samme steketid. 3 brød. Det er litt klissete inni. Skal være sånn så du heller det over i former, hever det ein time, slår det ned og hever det 30 min til før de går i ovnen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 27. april 2005 #13 Del Skrevet 27. april 2005 En ting jeg lurer på med dette brødet: Hvorfor heter det Ingers rugbrød når det inneholder så lite rug i forhold til sammalt hvete og hvetekli? Kanskje fordi det høres mer fancy ut å med Ingers rugbrød enn Ingers sammalthvetebrød eller Ingers hveteklibrød? nei jeg vet ikke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 27. april 2005 #14 Del Skrevet 27. april 2005 så du heller det over i former, hever det ein time, slår det ned og hever det 30 min til før de går i ovnen? Ja, men ikke alltid jeg slår det ned heller, bare hever... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 27. april 2005 #15 Del Skrevet 27. april 2005 Hvor får man kjøpt dette rugbrødet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angelizer Skrevet 28. april 2005 #16 Del Skrevet 28. april 2005 En ting jeg lurer på med dette brødet: Hvorfor heter det Ingers rugbrød når det inneholder så lite rug i forhold til sammalt hvete og hvetekli? Dette har jeg tenkt på også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Cerise Skrevet 28. april 2005 #17 Del Skrevet 28. april 2005 tror baker brun hadde det før, men ikke sikker :)skal hive meg rundt og bake litt idag tenkte jeg, etter den oppskriften Nella la ut i denne tråden.(takk skal du ha:)) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Cerise Skrevet 28. april 2005 #18 Del Skrevet 28. april 2005 å,en ting til! får man kjøpt alle ingrediensene i "vanlig" dagligvarebutikke? eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Angelizer Skrevet 28. april 2005 #19 Del Skrevet 28. april 2005 Alt er å få tak i på daglivarebutikken, ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Popelka ulogget Skrevet 28. april 2005 #20 Del Skrevet 28. april 2005 Noen som har provd oppskriften i brodbakemaskin? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå