Gå til innhold

Forrett med reker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage forrett til konfirmasjon hvor and er hovedrett.

Tenkte jeg skulle bruke reker, evt scampi til. Vil lage noe nytt, men enkelt som helst kan settes på bordet før gjestene setter seg. IKKE rekecoctail!

Noen som har gode tips?

Skrevet

Marinert scampi med tomat og vårløk (4 pers.)

20 rå scampi

3-4 ss sitronsaft

salt/pepper

1 liten chili

1 fedd hvitløk

6-8 ss olivenolje

2 tomater

2 vårløk

2-3 ss finhakket persille

Rens scampi men la halen være på. Lag et dypt snitt i ryggsiden, åpne dem og legg på fat. Finhakk chili og hvitløk. Bland 2 ss sitronsaft med salt, pepper, chili, hvitløk og 3-4 ss olje. Hell over scampi og la marineres i ca 2 timer. Skjær vårløken i tynne ringer. Flå tomatene, fjern frøene og skjær i terninger. Fordel scampi over tallerkenene og dryss over tomat, vårløk og persille. Drypp resterende sitronsaft og olivenolje over. Avkjøl og la smakene trekke inn, men la stå litt i romtemperatur før servering.

Reker med safrandressing (6-8 pers.)

en stor klype safrantråder

2 ss varmt vann

2 dl majones

2 ss revet løk

4 ss sitronsaft

1 ts Dijon-sennep

salt/pepper

1 kg kokte middelhavsreker

1 romanosalat, delt i blad

4 tomater, skåret i båter

8 svarte oliven

Rør sammen safran og vann. Rør sammen majones, løk, sitronsaft og sennep. Smak til med salt og pepper. Rør inn safranvannet. Dekk til og sett avkjøl før bruk.

Ta hodet av rekene og skrell dem. Behold halene. Fjern tarmen. Skyll og tørk på kjøkkenpapir. Anrett salatbladene på et stort fat eller porsjonstallerkener. Topp med reker og dryss tomat og oliven over. Server med dressingen ved siden av.

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg pleier og lage Skagen toast. Og den faller alltid i god smak, pluss at den er enkel.

Rist toastskiver (firkantet loff)

Del i trekanter

Ha på en klatt creme fraiche, litt sort kaviar og rød kaviar (rogn). Ha på noen reker.

Pynt med rødløk og gressløk, evt dill også.

Ha en tynn sitronskive som pynt på toppen.

Kjempegodt!

Skrevet

Jeg pleier å lage avocado "mousse" med reker servert på salatblad. Lager moussen av avocado, creme fraiche litt sitron og krydder og blandre inn reker, pynter med en skive avocado og to reker.

Nam!!!

Skrevet

Eller: reker i avocado rett og slett! Med en mild rømmedressing over og dill/sitronskive som pynt.

Ser pent ut som forrett!

:)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...