Mockbamilla Skrevet 26. april 2005 #1 Skrevet 26. april 2005 Skal lage forrett til konfirmasjon hvor and er hovedrett. Tenkte jeg skulle bruke reker, evt scampi til. Vil lage noe nytt, men enkelt som helst kan settes på bordet før gjestene setter seg. IKKE rekecoctail! Noen som har gode tips?
Arkana Skrevet 26. april 2005 #2 Skrevet 26. april 2005 Marinert scampi med tomat og vårløk (4 pers.) 20 rå scampi 3-4 ss sitronsaft salt/pepper 1 liten chili 1 fedd hvitløk 6-8 ss olivenolje 2 tomater 2 vårløk 2-3 ss finhakket persille Rens scampi men la halen være på. Lag et dypt snitt i ryggsiden, åpne dem og legg på fat. Finhakk chili og hvitløk. Bland 2 ss sitronsaft med salt, pepper, chili, hvitløk og 3-4 ss olje. Hell over scampi og la marineres i ca 2 timer. Skjær vårløken i tynne ringer. Flå tomatene, fjern frøene og skjær i terninger. Fordel scampi over tallerkenene og dryss over tomat, vårløk og persille. Drypp resterende sitronsaft og olivenolje over. Avkjøl og la smakene trekke inn, men la stå litt i romtemperatur før servering. Reker med safrandressing (6-8 pers.) en stor klype safrantråder 2 ss varmt vann 2 dl majones 2 ss revet løk 4 ss sitronsaft 1 ts Dijon-sennep salt/pepper 1 kg kokte middelhavsreker 1 romanosalat, delt i blad 4 tomater, skåret i båter 8 svarte oliven Rør sammen safran og vann. Rør sammen majones, løk, sitronsaft og sennep. Smak til med salt og pepper. Rør inn safranvannet. Dekk til og sett avkjøl før bruk. Ta hodet av rekene og skrell dem. Behold halene. Fjern tarmen. Skyll og tørk på kjøkkenpapir. Anrett salatbladene på et stort fat eller porsjonstallerkener. Topp med reker og dryss tomat og oliven over. Server med dressingen ved siden av.
Gjest Anonymous Skrevet 26. april 2005 #3 Skrevet 26. april 2005 Jeg pleier og lage Skagen toast. Og den faller alltid i god smak, pluss at den er enkel. Rist toastskiver (firkantet loff) Del i trekanter Ha på en klatt creme fraiche, litt sort kaviar og rød kaviar (rogn). Ha på noen reker. Pynt med rødløk og gressløk, evt dill også. Ha en tynn sitronskive som pynt på toppen. Kjempegodt!
Olifant Skrevet 26. april 2005 #4 Skrevet 26. april 2005 Jeg pleier å lage avocado "mousse" med reker servert på salatblad. Lager moussen av avocado, creme fraiche litt sitron og krydder og blandre inn reker, pynter med en skive avocado og to reker. Nam!!!
Smørblomsten Skrevet 27. april 2005 #5 Skrevet 27. april 2005 Eller: reker i avocado rett og slett! Med en mild rømmedressing over og dill/sitronskive som pynt. Ser pent ut som forrett!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå