AnonymBruker Skrevet 10. mai 2019 #1 Del Skrevet 10. mai 2019 Hva er din beste oppskrift på en syrlig dessert med sitron eller lime? Gjerne en oppskrift som passer til 4 voksne ☺️ Anonymkode: 3b832...c94 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mai 2019 #2 Del Skrevet 10. mai 2019 https://www.nrk.no/mat/panna-cotta-med-lime-1.13482600 Anonymkode: 635cd...7e1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mai 2019 #3 Del Skrevet 10. mai 2019 Sitronfromasj er SÅ godt 😋😋😋 https://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/sitronfromasj-med-bær Anonymkode: 6162d...034 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mai 2019 #4 Del Skrevet 10. mai 2019 Pavlova med lemon curd! https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/trelags-pavlova-med-krem-og-lemon-curd Anonymkode: 5ba6a...9ed Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Måbarefåsiat... Skrevet 10. mai 2019 #5 Del Skrevet 10. mai 2019 Key lime pie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mai 2019 #6 Del Skrevet 10. mai 2019 Tusen takk for mange gode forslag hittil ☺️ Er litt over gjennomsnittet glad i sitrus... 🤪 Anonymkode: 3b832...c94 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mai 2019 #7 Del Skrevet 10. mai 2019 https://www.vegetarbloggen.no/2015/03/24/vegan-lemon-meringue-pie/ Anonymkode: d7287...13e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zeitgeist Skrevet 11. mai 2019 #8 Del Skrevet 11. mai 2019 Sitron/Lime-sorbet - Noen tips: Tilsett 1/2 dl Tanqueray Sevilla eller en annen sitrus-basert gin. Til nød kan du også bruke vodka. Alkoholen gjør at frysepunktet blir lavere, noe som igjen resulterer i en mer kremet/mykere sorbet. Bruker du vodka tilsetter du en spiseskje sitron-/limezest i vodkaen. Alkoholen vil ekstrahere oljene i skallet. Sil av før bruk - eller ha det i sorbeten hvis du vil. Bruk finkornet sukker. Evt. lag sukkerlake, og bland den inn etter den er avkjølt (F.eks. varm opp (ikke kok) 1,5 dl sitronsaft, og løs opp sukkeret i dette) Avkjøl alt i kjøleskapet før du setter det i fryseren i en lasagneform eller lignende (sorbeten vil fryse raskere, noe som forhindrer dannelse av store iskrystaller; ei form med stort flateareal vil påskynde fryseprosessen) Vend inn en stivpisket eggehvite før du setter sorbeten til frysing (Eggehviten er med på å binde sorbetmassen og hindre dannelse av iskrystaller) Rør i formen hvert 15. minutt den første timen, så hver 20. minutt den andre timen. Dette for å knuse iskrystallene. Jo mindre iskrystallene er, desto mindre "korn-aktig" blir sorbeten Kalde desserter smaker mindre søtt enn når de er varme/romtempererte. Vær derfor ikke redd for å bruke sukker. I romtemperert tilstand, skal sorbeten være nesten kvalmende søt. Hvis du har appelsinblomstvann, tilsett 1 spiseskje til sorbetmassen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå