Gå til innhold

Mississippi Mud Cake


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Tenkte jeg skulle prøve meg på Arkana's kake, ser den ofte anbefalt her på forumet. MEN hva er en dyp 20 cm springform ? Er det en rund form, og er den dypere enn vanlige runde kakeformer? Tusen takk for hjelp, fra en amatør. :ler:

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjesta
Skrevet

En springform er en vanlig kakeform, av den typen der du kan ta bunn og sider fra hverandre.

Skrevet

I følge oppskriften bør springformen være dypere enn det som er vanlig, men jeg brukte bare en helt vanlig 20 cm springform og det var ikke noe problem.

Gjest Anonymous
Skrevet

Tusen takk for hjelp,gleder med til lage og ikke minst smake kaken!

Gjest Gjesta
Skrevet

Den er helt rå, til og med jeg, som ikke liker kaker så godt, digget den. Men jeg tror jeg reduserte bittelitt på sukkermengden i forhold til oppskriften.

Gjest Anonymous
Skrevet

Har ett spm til denne kaka eg og. Det står 1ss kaffepulver i oppskrifta, er det kaffepulver til kaffetraktar, eller sånt kaffepulver til å blanda rett i kokande vann som er best å bruka?

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg kjenner ikke oppskriften, men jeg har aldri vært borte i at man bruker kaffegrut til baking. Så det menes nok instantkaffepulver ja.

Gjest Gjesta
Skrevet
Har ett spm til denne kaka eg og. Det står 1ss kaffepulver i oppskrifta' date=' er det kaffepulver til kaffetraktar, eller sånt kaffepulver til å blanda rett i kokande vann som er best å bruka?[/quote']

Jeg brukte i hvertfall instantkaffe.

Gjest Anonymous
Skrevet

Mississippi Mud Cake

250 g smør

150 g mørk sjokolade

440 g sukker

2,5 dl varmt vann

80 ml kaffelikør (Tia Maria, Kahlua, Crème de Cacao)

1 ss kaffepulver

260 g hvetemel

½ ts bakepulver

25 g kakao

2 egg

Bland smør, sjokolade, sukker, vann, likør og kaffe i en kjele. Rør over svak varme til sjokoladen smelter. Hell i en bolle og avkjøl 15 minutter. Sikt i det tørre og rør sammen, visp så inn eggene. Hell i en dyp 20 cm springform og stek ved 160 grader i ca 1½ time (jeg har funnet ut at 1 time holder ellers blir den for tørr og mud cake skal være rå i midten, men ovner er forskjellige så sjekk etter 1 time og stek evt litt til). La stå 30 minutter før den avkjøles på rist.

Skrevet

Åh, dette hørtes jo fantastisk godt ut! :sikle: Tror jeg får prøve den en gang jeg skal bake kake!

Skrevet

Den er go, og blir bare bedre og bedre av å stå i kjøla :)

Jeg liker vanligvis ikke sjokoladekake ;)

Skrevet

Jeg brukte i hvertfall instantkaffe.

Jeg også.

Gjest Anonymous
Skrevet
Mississippi Mud Cake

250 g smør

150 g mørk sjokolade

440 g sukker

2,5 dl varmt vann

80 ml kaffelikør (Tia Maria, Kahlua, Crème de Cacao)

1 ss kaffepulver

260 g hvetemel

½ ts bakepulver

25 g kakao

2 egg

Bland smør, sjokolade, sukker, vann, likør og kaffe i en kjele. Rør over svak varme til sjokoladen smelter. Hell i en bolle og avkjøl 15 minutter. Sikt i det tørre og rør sammen, visp så inn eggene. Hell i en dyp 20 cm springform og stek ved 160 grader i ca 1½ time (jeg har funnet ut at 1 time holder ellers blir den for tørr og mud cake skal være rå i midten, men ovner er forskjellige så sjekk etter 1 time og stek evt litt til). La stå 30 minutter før den avkjøles på rist.

Hvor får man kjøpt Tia Maria, Kahlua, Crème de Cacao? Regner med at jeg bare trenger en av de tre som er nevnt?

Skrevet

Hvor får man kjøpt Tia Maria, Kahlua, Crème de Cacao? Regner med at jeg bare trenger en av de tre som er nevnt?

På polet :wink:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...