Gå til innhold

Gammel gjær


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei! Går det an å bruke gjær som gikk ut for 3 år siden? Er det farlig eller er det bare slik at man må bruke mer? Kan gjær eventuelt erstattes med bakepulver eller vil de ikke heve noe særlig da? Setter pris på svar fra noen med mer peiling enn meg😅

Anonymkode: 257a0...e8e

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Går helt fint. Det eneste som kan skje er at den ikke virker lenger. (Men vanligvis holder tørrgjør i mange år etter at den er gått ut)

Bruk den som normalt, etter normal mengde-anvisning. 

Anonymkode: c7efd...785

AnonymBruker
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Går helt fint. Det eneste som kan skje er at den ikke virker lenger. (Men vanligvis holder tørrgjør i mange år etter at den er gått ut)

Bruk den som normalt, etter normal mengde-anvisning. 

Anonymkode: c7efd...785

Takk for svar! Man kan ikke bli dårlig i magen av det? 

Anonymkode: 257a0...e8e

Skrevet

Nei, gjæren sin oppgave er å lage luftig bakst - selv går den til grunne i denne prosessen

Gjest Zeitgeist
Skrevet

Du kan teste om gjæren ennå fungerer ved å løse opp en teskje sukker i 2 dl varmt vann (rundt 38-40° C), og så tilsette to-tre teskjeer tørrgjær som du rører ut i sukkervannet. La det hele stå i 10-15 minutter. Hvis det har dannet seg et skumlag på toppen, så er gjæren fortsatt aktiv og kan brukes. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...