AnonymBruker Skrevet 28. april 2019 #1 Skrevet 28. april 2019 Hei! Går det an å bruke gjær som gikk ut for 3 år siden? Er det farlig eller er det bare slik at man må bruke mer? Kan gjær eventuelt erstattes med bakepulver eller vil de ikke heve noe særlig da? Setter pris på svar fra noen med mer peiling enn meg😅 Anonymkode: 257a0...e8e
AnonymBruker Skrevet 28. april 2019 #2 Skrevet 28. april 2019 Går helt fint. Det eneste som kan skje er at den ikke virker lenger. (Men vanligvis holder tørrgjør i mange år etter at den er gått ut) Bruk den som normalt, etter normal mengde-anvisning. Anonymkode: c7efd...785
AnonymBruker Skrevet 28. april 2019 #3 Skrevet 28. april 2019 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Går helt fint. Det eneste som kan skje er at den ikke virker lenger. (Men vanligvis holder tørrgjør i mange år etter at den er gått ut) Bruk den som normalt, etter normal mengde-anvisning. Anonymkode: c7efd...785 Takk for svar! Man kan ikke bli dårlig i magen av det? Anonymkode: 257a0...e8e
Nietsoj Skrevet 28. april 2019 #4 Skrevet 28. april 2019 Nei, gjæren sin oppgave er å lage luftig bakst - selv går den til grunne i denne prosessen
Gjest Zeitgeist Skrevet 28. april 2019 #5 Skrevet 28. april 2019 Du kan teste om gjæren ennå fungerer ved å løse opp en teskje sukker i 2 dl varmt vann (rundt 38-40° C), og så tilsette to-tre teskjeer tørrgjær som du rører ut i sukkervannet. La det hele stå i 10-15 minutter. Hvis det har dannet seg et skumlag på toppen, så er gjæren fortsatt aktiv og kan brukes.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå