Gå til innhold

Stekte egg.


Jerry Lee

Anbefalte innlegg

Gjest HappyWaffle

Steker på begge sider, men kun veldig kjapt på andre siden for å unngå å steke plomma for mye, takler ikke at det er en hinne på egget 😂 på brødskive med smør og ketchup 🤪 bacon og varme tomatbønner ved siden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

9 minutter siden, HappyWaffle skrev:

Steker på begge sider, men kun veldig kjapt på andre siden for å unngå å steke plomma for mye, takler ikke at det er en hinne på egget 😂 på brødskive med smør og ketchup 🤪 bacon og varme tomatbønner ved siden!

Flott.   😊

 

Flere prater om hinna...eh...på eggeplommen.  Den skraper man varsomt av under steking med stekespaden eller en butt kniv.

😀

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest HappyWaffle
1 minutt siden, Jerry Lee skrev:

Flott.   😊

 

Flere prater om hinna...eh...på eggeplommen.  Den skraper man varsomt av under steking med stekespaden eller en butt kniv.

😀

Neinei, må ha stekt på begge sider 😂 men det er snakk om sekunder 😛 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du Anonym....fd3...    vet ikke om jeg vil kalle deg slem eller snill.   :fnise:

Slem fordi du overfrister..    :jolie:   ...snill som deler nydelig matporno   :spise:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk til ...fd3 for bilder og linker til oppskrifter.   😀

Egg er fantastisk!   Sant, folkens?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 time siden, Jerry Lee skrev:

Jeg har opplevd at noen la speilegg på pizza.   Noen som kjenner til det? 😊

I og for seg, ja, men det er ikke speilegg rent teknisk sett - man knekker et egg på pizzaen når den er i ovnen, og steker den som en del av fyllet. Veldig vanlig i Frankrike.https://www.google.com/search?q=pizza+oeuf&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwi06KOd3_LhAhXpoosKHXsuAQUQsAR6BAgJEAE&biw=1350&bih=604

Samme gjør man i Frankrike med pannekaker, dvs man har røre i pannen, steker pannekaken til den stivner på toppen, knekker et egg på midten, har på skinke og ost, og bretter inn kantene tilslutt: https://www.google.com/search?q=galette+complete&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjL1bnQ3_LhAhUUwsQBHdZsDwUQsAR6BAgHEAE&biw=1350&bih=604

Og ang. shaksuka som noen la ut bilde av her: Det er heller ikke speilegg/stekt egg i streng forstand, men egg posjert i spicy tomatsaus. Veldig godt.

Anonymkode: ce218...a2e

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Solsiden opp er helt klart å foretrekke, har det på brød med smør, litt bacon også, dersom jeg vil ha det lille ekstra. Bruker også speilegg og brødskiver for å "sprite" opp når jeg har pytt i panne. :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, FrankDrebin skrev:

Solsiden opp er helt klart å foretrekke, har det på brød med smør, litt bacon også, dersom jeg vil ha det lille ekstra. Bruker også speilegg og brødskiver for å "sprite" opp når jeg har pytt i panne. :)

👍   :spise:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

I og for seg, ja, men det er ikke speilegg rent teknisk sett - man knekker et egg på pizzaen når den er i ovnen, og steker den som en del av fyllet. Veldig vanlig i Frankrike.https://www.google.com/search?q=pizza+oeuf&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwi06KOd3_LhAhXpoosKHXsuAQUQsAR6BAgJEAE&biw=1350&bih=604

Samme gjør man i Frankrike med pannekaker, dvs man har røre i pannen, steker pannekaken til den stivner på toppen, knekker et egg på midten, har på skinke og ost, og bretter inn kantene tilslutt: https://www.google.com/search?q=galette+complete&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjL1bnQ3_LhAhUUwsQBHdZsDwUQsAR6BAgHEAE&biw=1350&bih=604

Og ang. shaksuka som noen la ut bilde av her: Det er heller ikke speilegg/stekt egg i streng forstand, men egg posjert i spicy tomatsaus. Veldig godt.

Anonymkode: ce218...a2e

Voldsomt.   :fnise:   ...men takk.   😀

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist

Først stekes bacon i litt ufine mengder smør. Deretter kommer eggene som stekes i det deilige baconfettet til hviten er stiv og plommen har fått satt seg litt. Et aldri så lite dryss pepper over og så opp på brødskiva. Fortæres med begjær og majones. 

Den storslåtte varianten krever to stekepanner: Ei for egg og bacon, ei for Lorne Sausage* (skotsk kjøttbrød) og brød. Her stekes først kjøttbrødet i like usaklige mengder smør som baconet, og så stekes brødet i fettet som er igjen. 

Kaloribombe av dimensjoner som gir økt press på bukselinningen og hjertelegen åndenød og. Men du verden så godt og helt riktig mat hvis man trenger energi. :danse:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
43 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Voldsomt.   :fnise:   ...men takk.   😀

?

Bevares. Det var du som spurte.

Anonymkode: ce218...a2e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

?

Bevares. Det var du som spurte.

Anonymkode: ce218...a2e

Eh...ja.   og svaret mitt var positivt ment!    Bevares....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Steker det til bacon. Må være svenskt bacon i tynne skiver som faktisk smaker salt bacon. Steker det med plommen hel, snur det og steker det et lite minutt på andre siden slik at det blir såvidt en hinne over plommen, men ikke mer enn at plommen fortsatt er flytende inni. 

Og så MÅ det spises oppå loff. Til nød fransk landbrød om jeg ikke finner loff i butikken. 

Anonymkode: cf952...52f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

33 minutter siden, Zeitgeist skrev:

Først stekes bacon i litt ufine mengder smør. Deretter kommer eggene som stekes i det deilige baconfettet til hviten er stiv og plommen har fått satt seg litt. Et aldri så lite dryss pepper over og så opp på brødskiva. Fortæres med begjær og majones. 

Den storslåtte varianten krever to stekepanner: Ei for egg og bacon, ei for Lorne Sausage* (skotsk kjøttbrød) og brød. Her stekes først kjøttbrødet i like usaklige mengder smør som baconet, og så stekes brødet i fettet som er igjen. 

Kaloribombe av dimensjoner som gir økt press på bukselinningen og hjertelegen åndenød og. Men du verden så godt og helt riktig mat hvis man trenger energi. :danse:

Ser bra ut.   Men du glemte med snurring i støpejernspanne på vedovn...   😉

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

:spise: Kanskje @HalldirV2 også vil dele noen kombinasjoner med egg og løk? :jepp: 

 

 

Anonymkode: 819af...fd3

Stekt ris 😁 Jeg har ikke noen egentlig oppskrift, men jeg gjør det slik:

Kok jasminris, la den bli kald. Skjær pølebiter i små terninger, eller bruk svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig. Finhakk en gul løk, og en en god del vårløk. Finn også frem spinat, og sånne små rare chililignende grønne grønnsaker man kan kjøpe på Asiabutikker, samt chili,fersk ingefær og hvitløk. 

Hakk disse i biter (mengde etter smak), spinaten lar du være i fred - enn så lenge. Stek pølsene eller kjøttdeigen til den får en fin skorpe sammen med den gule løken, og tilsett chilien, ingefæren og hvitløken mot slutten. Stek risen så den får litt skorpe. Bland risen og kjøttet/grønnsakene sammen. Tilsett søt soyasaus, ca 2-4 spiseskjeer, 1 spiseskje sambal olek og litt fiskesaus. Få dette godt inn i risen. Ta alt av, og stek noen egg etter eget ønske - jeg liker best hel plomme, blir en fin "saus". Ha det stekte egget på toppen av den stekte risen sammen med litt stekt løk, knuste peanøtter, chiliflak, og vårløk. Bon apetitt. 

Ps: Spinaten lar du fortsatt ligge. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
2 minutter siden, HalldirV2 skrev:

Stekt ris 😁 Jeg har ikke noen egentlig oppskrift, men jeg gjør det slik:

Kok jasminris, la den bli kald. Skjær pølebiter i små terninger, eller bruk svinekjøttdeig eller kyllingkjøttdeig. Finhakk en gul løk, og en en god del vårløk. Finn også frem spinat, og sånne små rare chililignende grønne grønnsaker man kan kjøpe på Asiabutikker, samt chili,fersk ingefær og hvitløk. 

Hakk disse i biter (mengde etter smak), spinaten lar du være i fred - enn så lenge. Stek pølsene eller kjøttdeigen til den får en fin skorpe sammen med den gule løken, og tilsett chilien, ingefæren og hvitløken mot slutten. Stek risen så den får litt skorpe. Bland risen og kjøttet/grønnsakene sammen. Tilsett søt soyasaus, ca 2-4 spiseskjeer, 1 spiseskje sambal olek og litt fiskesaus. Få dette godt inn i risen. Ta alt av, og stek noen egg etter eget ønske - jeg liker best hel plomme, blir en fin "saus". Ha det stekte egget på toppen av den stekte risen sammen med litt stekt løk, knuste peanøtter, chiliflak, og vårløk. Bon apetitt. 

Ps: Spinaten lar du fortsatt ligge. 

Det høres veldig godt ut :spise:  Takk for at du deler :) 

Anonymkode: 819af...fd3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Jerry Lee skrev:

Takk   :rodme:

 

 

 

Jeg har opplevd at noen la speilegg på pizza.   Noen som kjenner til det? 😊

Du har sikkert fått svar på dette tidligere i tråden, men jeg gadd ikke å lese alle svarene. Ja, jeg har fått det på pizzarestaurant i Montenegro. Der får en også stekt egg på biffen. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist
1 time siden, Jerry Lee skrev:

Ser bra ut.   Men du glemte med snurring i støpejernspanne på vedovn...   😉

Men det er jo når du og jeg er på hyttetur, vennen :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...