Gå til innhold

For å utnytte maten og ikke kaste noe - hva kan jeg bruke ribbefett/stekefett til? Hva bruker dere den til?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 

 

du kan lage stearinlys av det visstnok

Anonymkode: 85dd8...b0f

Da heter det talglys.  Og, ja... I gamle dager ble lys lagd av talg...altså fett. Gjerne fårefett.

Finn en ildfast beholder, bind en bomullstråd (eller kjøpt veke) smurt med fett i hullet på et kronestykke, legg krona i bunnen og hold tråden oppe og fyll beholder med fett/talg og la stivne.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

3 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg tror du bare skal kaste det, evt spyle det ned i vasken og tette rørene. Det høres ut som du finner det motbydelig.

Jeg spiser opp avrent fett. Hvis det blir så mye at det har noen hensikt å oppbevare, heller jeg det i en bolle og setter i kjøleskapet. Jeg synes det er nydelig på brød/knekkebrød, eller i suppe. 

Anonymkode: b4c80...960

Å helle det ut i vasken, tetter rørene og lokker til seg rotter. Ta det i en tom melkekartong el. og kast det i matsøppel. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Måbarefåsiat... skrev:

Å helle det ut i vasken, tetter rørene og lokker til seg rotter. Ta det i en tom melkekartong el. og kast det i matsøppel. 

I bioavfall må den tas ut av melkekartongen. 

Har ogdå hørt at man kan strø korn i det og gi det til fuglene. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 timer siden, Tvist skrev:

I bioavfall må den tas ut av melkekartongen. 

Har ogdå hørt at man kan strø korn i det og gi det til fuglene. 

 

Men ikke hvis det er salt i det, fra kjøttet? Fugler skal vel ikke ha salt.

Anonymkode: 098c0...18c

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med lutefisk med ribbefett?  Eller kok klippfisk og ha ribbe/fleskefett på i stedet for smeltet smør? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
På 26.4.2019 den 12.55, AnonymBruker skrev:

Blir det omtrent som fleskepølse? :spise: 

Anonymkode: 098c0...18c

Det blir vel heller som fettet i kanten av fleskepølsa, men ikke som den delen av fleskepølsa som inneholder kjøtt. 

23 timer siden, Tvist skrev:

I bioavfall må den tas ut av melkekartongen. 

Har ogdå hørt at man kan strø korn i det og gi det til fuglene. 

Fuglene elsker det, men da er det viktig at det er usaltet. 

På 26.4.2019 den 12.21, AnonymBruker skrev:

Du kan lage noe som heter "Mølje". (Ikke fiskevarianten). Det er rett og slett flatbrød varmet opp i ribbefett. Det er skikkelig digg, men sannsynligvis latterlig usunt. ;)

Anonymkode: 6dd01...bd9

Bruker dere bare ribbefett og flatbrød? Jeg har aldri hørt om annet enn at flatbrødet bløtes opp i god kraft, og ribbefettet helles over ved servering. Men ja, skikkelig digg, blir liksom ikke ordentlig jul uten. ❤️ 

Anonymkode: 48941...371

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

51 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det blir vel heller som fettet i kanten av fleskepølsa, men ikke som den delen av fleskepølsa som inneholder kjøtt. 

Fuglene elsker det, men da er det viktig at det er usaltet. 

Bruker dere bare ribbefett og flatbrød? Jeg har aldri hørt om annet enn at flatbrødet bløtes opp i god kraft, og ribbefettet helles over ved servering. Men ja, skikkelig digg, blir liksom ikke ordentlig jul uten. ❤️ 

Anonymkode: 48941...371

Det er jo det du beskriver som er mølje. Har aldri hørt om noen som bare bruker ribbefett.

Mølje❤

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, Miklo Velka skrev:

Saus. Stekefett er alfa omega for en god hjemmelaget saus.

Hva mener du? Hva med kjøttkraft? Har aldri brukt stekefett. Hvordan blir det bedre? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 hours ago, SoWhat? said:

Hva mener du? Hva med kjøttkraft? Har aldri brukt stekefett. Hvordan blir det bedre?

Det er det samme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
2 minutter siden, Miklo Velka skrev:

Det er det samme.

Stekefett og kjøttkraft er langt fra det samme, om det er det du mener? Men begge deler gir god smak til sausen. Selv sier jeg ja takk, begge deler! :) 

Anonymkode: 48941...371

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...