Gå til innhold

For å utnytte maten og ikke kaste noe - hva kan jeg bruke ribbefett/stekefett til? Hva bruker dere den til?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

For å utnytte maten og ikke kaste noe - hva kan jeg bruke ribbefett/stekefett til? Hva bruker dere den til?

Fleskegørr= det som er i gjen i langpanna etter steking av ribbe feks.

Anonymkode: 098c0...18c

Endret tittel. Mynona, mod.

Endret av Mynona
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Det finnes grenser på hva man skal ta vare på. Men du kan sikkert ha det i saus hvis du absolutt vil ta vare på stekefett. Trenger du ikke sausen med en gang så frys den ned. 

Anonymkode: 52cca...c5a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det finnes grenser på hva man skal ta vare på. Men du kan sikkert ha det i saus hvis du absolutt vil ta vare på stekefett. Trenger du ikke sausen med en gang så frys den ned. 

Anonymkode: 52cca...c5a

Takk! :spise:

Anonymkode: 098c0...18c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noe av ribbefettet tar man gjerne av og bruker som «saus», men neppe alt. 

På vinteren tørker jeg vekk «grapset» med kjøkkenpapir og hiver det i vedovnen. Det brenner som bare fy, så da får man i alle fall nytte av energien som finnes i det. Men det kommer selvsagt an på mengdene: du vil jo ikke lage eksplosjon heller! 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

For å utnytte maten og ikke kaste noe - hva kan jeg bruke fleskegørr til? Hva bruker dere den til?

Fleskegørr= det som er i gjen i langpanna etter steking av ribbe feks.

Anonymkode: 098c0...18c

Du kan lage noe som heter "Mølje". (Ikke fiskevarianten). Det er rett og slett flatbrød varmet opp i ribbefett. Det er skikkelig digg, men sannsynligvis latterlig usunt. ;)

Anonymkode: 6dd01...bd9

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
35 minutter siden, AnonymBruker skrev:

For å utnytte maten og ikke kaste noe - hva kan jeg bruke fleskegørr til? Hva bruker dere den til?

Fleskegørr= det som er i gjen i langpanna etter steking av ribbe feks.

Anonymkode: 098c0...18c

Jeg tror du bare skal kaste det, evt spyle det ned i vasken og tette rørene. Det høres ut som du finner det motbydelig.

Jeg spiser opp avrent fett. Hvis det blir så mye at det har noen hensikt å oppbevare, heller jeg det i en bolle og setter i kjøleskapet. Jeg synes det er nydelig på brød/knekkebrød, eller i suppe. 

Anonymkode: b4c80...960

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg tror du bare skal kaste det, evt spyle det ned i vasken og tette rørene. Det høres ut som du finner det motbydelig.

Jeg spiser opp avrent fett. Hvis det blir så mye at det har noen hensikt å oppbevare, heller jeg det i en bolle og setter i kjøleskapet. Jeg synes det er nydelig på brød/knekkebrød, eller i suppe. 

Anonymkode: b4c80...960

Blir det omtrent som fleskepølse? :spise: 

Anonymkode: 098c0...18c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg tror du bare skal kaste det, evt spyle det ned i vasken og tette rørene. Det høres ut som du finner det motbydelig.

Jeg spiser opp avrent fett. Hvis det blir så mye at det har noen hensikt å oppbevare, heller jeg det i en bolle og setter i kjøleskapet. Jeg synes det er nydelig på brød/knekkebrød, eller i suppe. 

Anonymkode: b4c80...960

Neida :) Jeg vet bare ikke hva det heter.

Anonymkode: 098c0...18c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Akkurat nå, Belima skrev:

Stekefett/ribbefett er navnet.

Takk! :) 

Anonymkode: 098c0...18c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager alltid saus av det. Har fettet i en panne og blander med pulver til brunsaus (eller mel og bruner om du heller vil det).

Beste sausen du kan få.

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hell på glass, sett i kjøleskapet. Eller frys.  Flott å steke mange andre ting i.   😀

+  bruk i saus, gryter og supper.

Endret av Jerry Lee
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Selv JEG kaster dette, selv om jeg elsker fett. Går i grønn pose.

Anonymkode: cf04d...ffb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
2 timer siden, Tvist skrev:

Jeg lager alltid saus av det. Har fettet i en panne og blander med pulver til brunsaus (eller mel og bruner om du heller vil det).

Beste sausen du kan få.

 

Ja.  Fleskefett brukes i duppa til flesk & duppe. ..   :nigo:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva er det med deg og flesk? 😂

Anonymkode: a4938...f5a

Om det er meg du spør....flesk er så anvendelig til så mange retter.  Fettet fra flesket/ribba likeså.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

For å utnytte maten og ikke kaste noe - hva kan jeg bruke fleskegørr til? Hva bruker dere den til?

Fleskegørr= det som er i gjen i langpanna etter steking av ribbe feks.

Anonymkode: 098c0...18c

litt god gammeldags fleskegørr suppe?

 

du kan lage stearinlys av det visstnok

Anonymkode: 85dd8...b0f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva er det med deg og flesk? 😂

Anonymkode: a4938...f5a

drikker det med morgenkaffen jeg. mmmm

Anonymkode: 85dd8...b0f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...