Ullvott Skrevet 24. april 2019 #41 Skrevet 24. april 2019 16 timer siden, AnonymBruker skrev: Er ikke fondant det lokket man legger over kaker? Anonymkode: d282c...ff9 Ja, her er det både og. Fondant = en slags masse som inneholder bl.a. smeltet sukker og som man kan lage kakelokk av. Sjokoladefondant = sjokoladekake som er flytende inni. Lages normalt i porsjonsutgave og ser ut som en sjokoladecupcake.
AnonymBruker Skrevet 24. april 2019 #42 Skrevet 24. april 2019 Iskrem (gjerne med bær eller nøtter) Mousse Fromasj Panna cotta Brownies Sjokoladefondant Creme brulee Kake Friske bær eller frisk frukt, gjerne med fløte eller vaniljesaus, kesam, krem.. Jeg er veldig lite glad i hermetisk frukt, så sånn fruktcocktail er litt kjipt. Sjokoladepudding og gele er ganske kjedelig, men det går nå ned. Jeg er såklart høflig og spiser det jeg får servert med et smil og takker for maten. Om det så er hermetisk frukt. Anonymkode: 66630...d24
AnonymBruker Skrevet 24. april 2019 #43 Skrevet 24. april 2019 Vafler er ganske godt! Dere som liker best å bli servert tiramishu. Er det vanlig? Har kun smakt det sånn en gang, og det var på en penere restaurant. Aldri opplevd at folk har bakt det til besøk 🤔 Anonymkode: c1a33...922 1
Ullvott Skrevet 24. april 2019 #44 Skrevet 24. april 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Dere som liker best å bli servert tiramishu. Er det vanlig? Har kun smakt det sånn en gang, og det var på en penere restaurant. Aldri opplevd at folk har bakt det til besøk 🤔 Anonymkode: c1a33...922 Jeg har fått tiramisu servert hjemme hos flere. Felles for dem er at de har matinteresse, men det er ikke hysterisk vanskelig å lage, og på ingen måte forbeholdt «penere restauranter». Mange uformelle og rimelige spisesteder har også tiramisu på dessertmenyen. 1
AnonymBruker Skrevet 24. april 2019 #47 Skrevet 24. april 2019 Jeg liker ikke dessert/søtt noe særlig. Så verste jeg vet er når man får servert porsjoner, noe som dessverre er veldig vanlig. Så alt som blir satt midt på bordet slik at man kan ta det man vil er tipp-topp. Selv serverer jeg gjerne en variant av Petite Four, da kan alle ta det de vil. Anonymkode: 552dc...3d2
Butter Skrevet 25. april 2019 #48 Skrevet 25. april 2019 På 23.4.2019 den 19.18, AnonymBruker skrev: Spiller ikke så stor rolle hva det er, som av hvilken kvalitet det er. Intet er kjipere enn når noen forventer at du kaster bort verdifulle kalorier på kjøpe-pudding, dårlig bakte kaker eller is fra kjøledisken i en vanlig butikk. Blir det samme som å invitere på middag og så servere burger fra McDonald’s, liksom. Lag en dessert du er sabla god til å lage. Eller kjøp noe av topp kvalitet og server heller bare litt per person om det står på prisen. Er ingen av alternativene reelle: server ferske bær. Anonymkode: d56d8...8d9 Egentlig veldig enig i dette! Det meste er godt så lenge det er vellaget. Når det gjelder mat, må man liksom spise (selvom jeg setter pris på vellaget mat der også) og man spiser jo det man får servert. Men kjipt å kaste bort dessertkalorier på noe som ikke er verdt det. Ellers må jeg si at jeg er veldig svak for gode sjokoladedesserter, fyldig sjokolademousse, sjokoladekrem, konfektkake m.m, Kan man ikke lage/har ikke tid er jo alltids bær med en god is eller fruktsalat godt og friskt ❤️🌞.
solmåneogstjerner Skrevet 25. april 2019 #49 Skrevet 25. april 2019 Helst ingenting. Er ikke glad i dessert. Tar gjerne en kopp kaffe da
AnonymBruker Skrevet 25. april 2019 #50 Skrevet 25. april 2019 Hjemmelaget creme brulet er favoritten. Nam! Hjemmelaget sjokolademousse, sorbet (f.eks. bringebær) ovnsbakt eple med kanel og is, eller pavlova overlesset av friske bær er også deilig dessert. Anonymkode: 88521...4c5
AnonymBruker Skrevet 25. april 2019 #51 Skrevet 25. april 2019 Noe med masse frukt og bært, gjerne pavlova eller en smuldrepai Selv pleier jeg lage panna cotta med varme bær om vi har gjester:) Anonymkode: a0fbe...02e
AnonymBruker Skrevet 25. april 2019 #52 Skrevet 25. april 2019 Kommer an på middagen etter en tung middag er det godt med feks fruktsalat og råkrem. Ved litt lettere middager setter jeg pris på sjokoladepudding, sjokolademousse etc Anonymkode: 1090e...591
911 Skrevet 25. april 2019 #53 Skrevet 25. april 2019 På 23.4.2019 den 19.12, AnonymBruker skrev: Fruktsalat med vaniljekesam og/eller vaniljeis Anonymkode: 50157...beb Helt enig. Hjemmelaget fruktsalat med masse pisket krem og litt is er min absolutte favoritt. Lett, frisk, litt sunn og himmelsk godt. Som nummer to hadde vært sitronformasj som en før her nevnte. Også den med pisket krem :-).
AnonymBruker Skrevet 25. april 2019 #54 Skrevet 25. april 2019 På 23.4.2019 den 23.24, AnonymBruker skrev: Er ikke fondant det lokket man legger over kaker? Anonymkode: d282c...ff9 Anonymkode: 6d561...31c
AnonymBruker Skrevet 25. april 2019 #55 Skrevet 25. april 2019 På 23.4.2019 den 23.20, Rucula skrev: Jeg bare takler ikke sånne sunne alternative desserter.... Skal jeg ha dessert, så skal det være skikkelig digg, ikke sånn halv digg/halv sunt Kesam feks.... en stor skuffelse.. En annen ting er billig is.... jeg snakker om tress is og den kategorien...dropp det Enig i det, spesielt i helgene og på restaurant. Da kjører man skikkelig på! Men er jeg på middag hos en venninne midt i uken, så foretrekker jeg faktisk et sunnere alternativ som f eks kesam/bær siden jeg spiser så mye søtt i helgene😝 Anonymkode: 6d561...31c 1
AnonymBruker Skrevet 26. april 2019 #56 Skrevet 26. april 2019 Bløtkake, men kanskje for mye forlangt hvis det er hverdag. Bruker servere bær med is og eller vaniljekesam spesielt hvis det er barn tilstede. Barn spiser mest av bærene. Anonymkode: d2907...f1d
FrankDrebin Skrevet 26. april 2019 #57 Skrevet 26. april 2019 Pudding er bænkers, kan godt være kjøpt, jeg er ikke så fin på det. Ellers går det meste ned, sjokoladekake eller kaker med nøttebunn kan jeg styre min begeistring for.
Gjest Zeitgeist Skrevet 26. april 2019 #58 Skrevet 26. april 2019 En syrlig sorbet er stort sett alltid velkomment. Det kalde og syrlige fungerer som en liten oppkvikker etter middagen.
Nevod Skrevet 26. april 2019 #59 Skrevet 26. april 2019 (endret) Hermetikk fersken eller fruktcocktail! Det beste jeg vet, tar gjerne en boks alene. Endret 26. april 2019 av Nevod
Brunhilde Skrevet 26. april 2019 #60 Skrevet 26. april 2019 Jeg er enig i at dessert skal være søt og syndig. Jeg har en venninne som ofte lager noe lavkarboræl (unnskyld hvis jeg tråkker noen på tærne) og da står jeg heller over. Men hva jeg syns er aller best? Det avhenger av hovedrett, årstid og anledning. Sommerdessert nummer en er pavolova, når høsten kommer er svisegrøt med fløte en slager og rundt juletider smaker det med karamellpudding eller sjokolademousse. Vårdessert kan være panna cotta, det er i grunnen alltid godt. Ja, jeg er glad i dessert og til hverdags holder det lenge med en boks is fra Ispira-serien, gjerne den med peanøtter og gjerne med litt hjemmelaget salt karamellsaus ved siden av. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå