Gå til innhold

Hvor lenge kan kjøtt fryses?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvis du kjøper ferskt, altså ikke fryst før. Hvor lenge kan det ligge fryst, før det bør spises?

Forskjell på fisk og kjøtt her? Noen som jobber med mat som vet?

Er det best å tilberede og fryse med tanke på bakterier, eller bør man kutte opp i porsjoner og tilberede når man skal ha det?

Anonymkode: 16e88...a4f

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, Million skrev:

Det avhenger av hvor mye fett kjøttet inneholder, fordi fett harskner før kjøttet blir dårlig. Så fet fisk som laks blir dårlig lenge før torsk, for eksempel.

Les mer her: (det er en oversikts-tabell nederst i artikkelen)

https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/

Tusen takk 🙂

Anonymkode: 16e88...a4f

Skrevet

Hvis du kjøper kjøtt som har vært fryst, kan du steke/koke det og fryse ned igjen. 

Skrevet

Det kommer an på kjøttet. 
https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/oppbevaring-i-fryser/

Det er best å dele opp i porsjonspakker, å så tilberede når man skal ha det. 
Ferdig tilberedte produkter har kortere holdbarhet i fryser. 
Men så kommer det an på hvor god rullering du har i fryser... Jeg spiser mye kjøttdeig i tomatsaus, så der steker jeg ofte opp større pakker kjøttdeig og lager med saus, for å så fryse. Men det ligger sjelden mer enn 3-4 uker i fryseren da. 



 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...