Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

La oss si du er enslig, og kan bruke 1000 kr i uka. Du vil spise sunt, og samtidig få mest for pengene. Hvordan kunne en av dine handlelister for uka sett ut? 

Skriver denne tråden fordi jeg har tatt meg selv i mye småkjøp, og fordi jeg ønsker å begrense mitt forbruk til en tusenlapp i uka. Trenger litt motivasjon, og gjerne litt tips til gode vaner, for å erstatte de dårlige. Jeg setter en tusenlapp, for det er det jeg vil holde meg til det. Ønsker ikke synspunkter på om det er mye eller lite, men hvordan en handleliste kunne se ut, dersom det var deres situasjon.

Anonymkode: b5495...eaf

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Her ble det litt klipping i setningene og småfeil. Beklager det.

Anonymkode: b5495...eaf

Skrevet

Vi er to og handler for ca 8-900kr for 5 dager. Lar to dager (helg) stå «åpen» da det ofte blir besøk, middagsinvitasjoner o.l litt på sparket. 

En handleliste kan feks se slik ut:

frossen wokblanding

strimlet svinekjøtt

woksaus

kyllingfileter (5-6stk)

brokkoli

fullkornsris

toro kyllingsaus

laks (4 fileter)

6 poteter

rømme

kokosmelk

koriander

ferdig pizzabunn (nå)

tomatsaus

karbonadedeig

2 champignon

chili

2 løk

mais

ferdig salatblanding

Hvitløkssaus

1,75l melk

havregryn

knekkebrød

hvitost

skinke

et par andre pålegg etter behov 

paprika

agurk

kaffe

 

Dette blir til:

kylling med grønnsaker/ris/saus

svinewok

Laks med poteter, agurksalat, rømme

pizza med salat og hvitløksaus

tom ka gai suppe 

 

har da ikke tatt med diverse ingredienser som feks krydder man stort sett har, vaskemidler, toalettpapir og slike ting.

 

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, Luckiness skrev:

Vi er to og handler for ca 8-900kr for 5 dager. Lar to dager (helg) stå «åpen» da det ofte blir besøk, middagsinvitasjoner o.l litt på sparket. 

En handleliste kan feks se slik ut:

frossen wokblanding

strimlet svinekjøtt

woksaus

kyllingfileter (5-6stk)

brokkoli

fullkornsris

toro kyllingsaus

laks (4 fileter)

6 poteter

rømme

kokosmelk

koriander

ferdig pizzabunn (nå)

tomatsaus

karbonadedeig

2 champignon

chili

2 løk

mais

ferdig salatblanding

Hvitløkssaus

1,75l melk

havregryn

knekkebrød

hvitost

skinke

et par andre pålegg etter behov 

paprika

agurk

kaffe

 

Dette blir til:

kylling med grønnsaker/ris/saus

svinewok

Laks med poteter, agurksalat, rømme

pizza med salat og hvitløksaus

tom ka gai suppe 

 

har da ikke tatt med diverse ingredienser som feks krydder man stort sett har, vaskemidler, toalettpapir og slike ting.

 

Tusen takk :) 

lister som dette hjelper veldig.

Anonymkode: b5495...eaf

AnonymBruker
Skrevet

Handler fortsatt folk på butikken? Er jo så mange som til enhver tid er på restaurant, kafe eller noe take-away?

Anonymkode: f6a4e...f95

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Handler fortsatt folk på butikken? Er jo så mange som til enhver tid er på restaurant, kafe eller noe take-away?

Anonymkode: f6a4e...f95

Nei, det er dyrt. Så en gammel mann kjøpe lunch til seg og kona, og noe godt å drikke. Nesten oppi 500kr

Anonymkode: b5495...eaf

AnonymBruker
Skrevet

Jeg er enslig og bruker omtrent 500 kr i uka på mat. Mye grønnsaker, smoothie/juice og vegetar/vegan i uka, men også rom for potetgull 🤭 

Jeg skriver opp alle måltidene jeg skal ha den uka, frokost, lunsj, middag og mellommåltid og lager handlelista fra den oversikten. Også er jeg nøye på å bruke opp all mat og bruke det jeg allerede har.

Anonymkode: edbf5...5fd

  • Liker 2
Skrevet

Hadde det ikke vært for at det sto «og samtidig få mest for pengene» ville jeg gått for abonnement på matkasse en periode. Det sies at Roedekassen fra Godt Levert er veldig god, og hvis du tolererer to og to dager med samme middag holder en kasse en hel uke. Men samtidig vil det med god planlegging lønne seg å handle inn selv (de skal jo tjene penger de som driver med matkasser, også). 

Ellers likte jeg lista til @Luckiness .

For de fleste av oss vil det lønne seg å handle for en uke av gangen, og være litt streng på akkurat det. Sett deg ned på f.eks søndag kveld og bestem hva du skal ha til middag kommende uke. Se også over hva du har og hva du trenger av mat til frokost, lunsj, mellommåltider ++, samt vaskemidler, dopapir o.l. Lag handleliste etter det.

Det tar ikke mer enn et par uker med ukeshandling før du har veldig god kontroll over hvor mye som brukes av forskjellige varer i løpet av en uke. Denne kontrollen har man ikke når man stikker innom butikken rett som det er. Som en bonus synes jeg at man blir mer prisbevisst og får bedre kontroll over matinntaket også. Skal man ikke på butikken, blir det ikke så lettvint å raske med seg noe usunt godteri, liksom ;)  

Når du handler kjøtt og fisk får du som regel pakninger som er større enn du spiser opp, men som er holdbare ganske lenge i fryseren. Husk på disse varene når du planlegger middagene dine og pass på å bruke opp ting før de blir dårlige. Da sparer du deg selv for penger og verden for avfall. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Handler på kolonial, synes det er praktisk, da vet du hva summen faktisk blir.

Forrige gang var handlelisten slik: 

Laks 

Saus 

Poteter

Margarin

Frosne grønnsaker (2-4 middager) 

Egg 

Ost 

Tacosaus

Tacokrydder

Tortilla

Kjøttdeig 

Mais 

Rømme 

Agurk 

Skinke

Kryddersmør (2 tacomiddager, og flere med bakt potet. Tortilla pizza er til å anbefale!)

Melk 

Havregryn 

Peanøttsmør 

Frosne bær 

Bagutter 

450 kr. Slik gjør jeg det for å ikke kaste mat. Anbefaler også å lage middager som kan fryses.

 

Anonymkode: f5f37...a49

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

1.000 kr. dagen bør være minimum for å kunne leve bra.

Anonymkode: f6a4e...f95

AnonymBruker
Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

1.000 kr. dagen bør være minimum for å kunne leve bra.

Anonymkode: f6a4e...f95

Ha ha. Morro du 😂

Anonymkode: 17b02...57b

AnonymBruker
Skrevet
21 minutter siden, AnonymBruker said:

Ha ha. Morro du 😂

Anonymkode: 17b02...57b

3 kopper kaffe fordelt på Espresso House, Kaffebrenneriet og Baker Hansen = 100 kr.

Rundstykker på Åpent Bakeri til 100 kr.

2 store pizza til totalt 550 kr. = oppe i 750.

Kanskje en smoothie til 80-90 kr...

Så noe take-away sushi på kvelden til rundt 300 kr...

Det er planen min i morgen, ser den passerer 1000.

 

Anonymkode: f6a4e...f95

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker said:

3 kopper kaffe fordelt på Espresso House, Kaffebrenneriet og Baker Hansen = 100 kr.

Rundstykker på Åpent Bakeri til 100 kr.

2 store pizza til totalt 550 kr. = oppe i 750.

Kanskje en smoothie til 80-90 kr...

Så noe take-away sushi på kvelden til rundt 300 kr...

Det er planen min i morgen, ser den passerer 1000.

 

Anonymkode: f6a4e...f95

Jada, kos deg du. 

Anonymkode: e8a8f...193

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
48 minutter siden, AnonymBruker skrev:

3 kopper kaffe fordelt på Espresso House, Kaffebrenneriet og Baker Hansen = 100 kr.

Rundstykker på Åpent Bakeri til 100 kr.

2 store pizza til totalt 550 kr. = oppe i 750.

Kanskje en smoothie til 80-90 kr...

Så noe take-away sushi på kvelden til rundt 300 kr...

Det er planen min i morgen, ser den passerer 1000.

 

Anonymkode: f6a4e...f95

Hadde jeg hatt råd til å sløse sånn, hadde jeg ikke laget tråden, men klart det hadde vært godt å ha råd til det. Spiser ikke så usunt da.

Anonymkode: b5495...eaf

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Når Kiwi og Rema 1000 her jeg bor åpner, tar jeg turen innom og ser hva som befinner seg i - 50% disken (er heldig og har mulighet til dette før jobb). Der finner jeg som oftest det som den dagen blir middag for to : kylling, fisk, kjøttdeig, salat i pose osv. Noen ganger jeg heldig og finner også ost, melk, yoghurt. Veldig ofte er det matvarer der som fint kan fryses ned og brukes en annen dag. Så stort sett koster ikke middagen vår mer enn ca kr 50 for to. Er også veldig bevisst på tilbudene de ulike butikkene har, og stort sett ligger vi godt under kr 1000 i uken i matbudsjett.

Om du vil ha en handleliste, kan jeg ikke gi deg det. Mennesker er så forskjellige på hva de liker å spise. Men skriv opp det du liker, og bruk litt tid på å undersøke prisen på kjedens egne merker. Syns f eks at Rema 1000 har veldig mye godt og rimelig innen merket "Rema 1000". First Price fra Kiwi er heller ikke gale, men de har et annet som heter Folkets, og det er mye bra der. Styr unna Meny, de er dyre.

Anonymkode: dab6e...687

AnonymBruker
Skrevet
7 timer siden, Luckiness skrev:

Vi er to og handler for ca 8-900kr for 5 dager. Lar to dager (helg) stå «åpen» da det ofte blir besøk, middagsinvitasjoner o.l litt på sparket. 

En handleliste kan feks se slik ut:

frossen wokblanding

strimlet svinekjøtt

woksaus

kyllingfileter (5-6stk)

brokkoli

fullkornsris

toro kyllingsaus

laks (4 fileter)

6 poteter

rømme

kokosmelk

koriander

ferdig pizzabunn (nå)

tomatsaus

karbonadedeig

2 champignon

chili

2 løk

mais

ferdig salatblanding

Hvitløkssaus

1,75l melk

havregryn

knekkebrød

hvitost

skinke

et par andre pålegg etter behov 

paprika

agurk

kaffe

 

Dette blir til:

kylling med grønnsaker/ris/saus

svinewok

Laks med poteter, agurksalat, rømme

pizza med salat og hvitløksaus

tom ka gai suppe 

 

har da ikke tatt med diverse ingredienser som feks krydder man stort sett har, vaskemidler, toalettpapir og slike ting.

 

Hva med lunsj?

Anonymkode: d5168...f17

AnonymBruker
Skrevet

Takk for alle genuine tips :) 

Anonymkode: b5495...eaf

Gjest Linaria
Skrevet

Kyllingfilet
Kyllingkjøttdeig
Røde linser
Gulrøtter
Purre
Squash
Hakkede tomater på boks
Kidneybønner
Havregryn
Peanøttsmør
Brød
Melk
Yoghurt
Nøtter
Løk
Hvitløk
Kikerter
Spinat
Frosne grønnsaker
Egg
Skinke
Revet ost
Laks
Pasta
Avokado
Ris
Tomtapure
Creme fraiche
Frosne grønnsaker
Poteter

Det kan være vanlig liste for meg.
Kan f.eks lage noe chili con carne, buddha bowl, laks med grønnsaker, linsesuppe, tomatsuppe, omelett, pasta i ovn.

Til frokost spiser jeg som oftest havregrøt med peanøttsmør og kanskje noe frukt eller yoghurt. Til lunsj liker jeg ulike retter med egg, supper, avokado på ristet brød. Jeg har en liste med mange ulike middager som jeg liker å spise og lage, så velger jeg ut fra den hva jeg skal lage hver uke og prøver å basere meg på mat jeg allerede har i fryseren eller trenger å bruke opp. Det er også mye som holder lenge, som ris, linser og pasta, så det har jeg bare stående. 

AnonymBruker
Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

Hva med lunsj?

Anonymkode: d5168...f17

Det er da både knekkebrød og pålegg på den listen? De fleste i Norge spiser vel brød/knekkebrød til lunsj. Varmmat er nok ofte bedre, men mye dyrere.

Anonymkode: e8a8f...193

  • Liker 2
Skrevet

Bare kjøp masse billig macaroni og ost. Det funker bra.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...