Gå til innhold

Lage lasagnesaus tre dager i forveien


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi får besøk av en gjeng på torsdag og skal servere lasagne :)

Kan jeg lage selve tomatsausen allerede i dag? Holder den seg i kjøleskapet frem til torsdag?

Anonymkode: 4174f...85e

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det gjør den nok. Jeg pleier å putte den i fryseren. 

AnonymBruker
Skrevet

Kommer litt an på. Kjøleskaptemperaturen, om kjøttet/kjøttdeigen var litt på kanten allerede etc. Det kan være på grensen, så om du ikke har veldig kaldt kjøleskap, så ville jeg kokt opp sausen én gang i løpet av tiden til den skal brukes (og kjølt raskt ned - om du ikke får til det, kan det gjøre vondt verre).

Anonymkode: 62033...d28

AnonymBruker
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kommer litt an på. Kjøleskaptemperaturen, om kjøttet/kjøttdeigen var litt på kanten allerede etc. Det kan være på grensen, så om du ikke har veldig kaldt kjøleskap, så ville jeg kokt opp sausen én gang i løpet av tiden til den skal brukes (og kjølt raskt ned - om du ikke får til det, kan det gjøre vondt verre).

Anonymkode: 62033...d28

Det skal ikke være kjøtt i sausen, ren grønnsakssaus :)

ts

Anonymkode: 4174f...85e

AnonymBruker
Skrevet

3 dager bør holde, men jeg hadde aldri turd å ta sjansen når jeg skal severe til andre. Lag sausen, og hiv den i frysen :) Tar ikke lang tid å tine. 

Anonymkode: 5d320...00c

  • Liker 3
Skrevet

Kan du ikke heller lage hele lasagnen og fryse den da? Så setter du den bare rett i ovnen fra frossen tilstand og lar den stå mye lenger på lavere temperatur :jepp: 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

TS, har du tilgang på fryser? Jeg tenker litt påskehytte og enkle fasiliteter her.

Anonymkode: 62033...d28

AnonymBruker
Skrevet
28 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vi får besøk av en gjeng på torsdag og skal servere lasagne :)

Kan jeg lage selve tomatsausen allerede i dag? Holder den seg i kjøleskapet frem til torsdag?

Anonymkode: 4174f...85e

Lasange sausen kan du gjerne lage i dag, men da bør du fryse den og ta den opp til0 tining i kjøleskap onsdagskveld. Ellers risikerer du at sausen blir sur.  :(

Anonymkode: d781a...2fc

AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar alle sammen! Jeg har dessverre ikke mulighet til å fryse hverken sausen eller hele lasagnen, så da utsetter jeg heller hele greia til torsdag. Litt mer stress, men heller det enn sur saus!

Anonymkode: 4174f...85e

AnonymBruker
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Takk for svar alle sammen! Jeg har dessverre ikke mulighet til å fryse hverken sausen eller hele lasagnen, så da utsetter jeg heller hele greia til torsdag. Litt mer stress, men heller det enn sur saus!

Anonymkode: 4174f...85e

Be gjestene om hjelp til oppkutting osv. De fleste setter faktisk pris på det! :)

Anonymkode: 62033...d28

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Takk for svar alle sammen! Jeg har dessverre ikke mulighet til å fryse hverken sausen eller hele lasagnen, så da utsetter jeg heller hele greia til torsdag. Litt mer stress, men heller det enn sur saus!

Anonymkode: 4174f...85e

Hvilke grønnsaker skal du ha i? 

AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Be gjestene om hjelp til oppkutting osv. De fleste setter faktisk pris på det! :)

Anonymkode: 62033...d28

Gjestene kjører 1,5-2 timer hver vei for å komme, så jeg har ikke så veldig lyst til å sette de i arbeid når de først kommer 😁 Men jeg skal kutte litt på onsdag og gjøre klart, så tar det mindre tid.

Ts

Anonymkode: 4174f...85e

AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, Guidet Kvinne skrev:

Hvilke grønnsaker skal du ha i? 

Løk, hvitløk, gulrot, stangselleri, squash, aubergine, sopp, paprika og tomater. Og masse ferske urter 😀

Når jeg skal legge opp lasagnen så bruker jeg også bechamelsaus og hakka valnøtter.

Ts

Anonymkode: 4174f...85e

AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Gjestene kjører 1,5-2 timer hver vei for å komme, så jeg har ikke så veldig lyst til å sette de i arbeid når de først kommer 😁 Men jeg skal kutte litt på onsdag og gjøre klart, så tar det mindre tid.

Ts

Anonymkode: 4174f...85e

Det er jo ikke så mye. 

Anonymkode: 862b5...57e

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Løk, hvitløk, gulrot, stangselleri, squash, aubergine, sopp, paprika og tomater. Og masse ferske urter 😀

Når jeg skal legge opp lasagnen så bruker jeg også bechamelsaus og hakka valnøtter.

Ts

Anonymkode: 4174f...85e

Nam, høres kjempegodt ut! :) 

Jeg kunne ha latt sausen stå i utgangspunktet, men med squash og aubergine er jeg redd den ikke er så holdbar som fire dager. 

Skrevet
16 timer siden, Guidet Kvinne skrev:

Nam, høres kjempegodt ut! :) 

Jeg kunne ha latt sausen stå i utgangspunktet, men med squash og aubergine er jeg redd den ikke er så holdbar som fire dager. 

Ja, den er knallgod! Trenger jeg noe protein så hiver jeg oppi litt røde linser.

Jeg utsetter å lage den til i morgen/torsdag :)

...og jeg veit ikke helt hvorfor jeg gadd å være anonym, så da dropper vi det nå 😁

Skrevet

Du kan trygt lage sausen i dag, uten problem i går også. Holder seg flere dager kaldt enn folk tror. Er jo bare grønnsaker, det tar litt tid før de blir dårlige.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...