AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #1 Del Skrevet 14. april 2019 Noen som vet? Leste en forskning som sier at for mye Omega 3 ikke er bra for deg. Og makrell i tomat inneholder jo enormt masse av det, men så er det jo veldig sunt og. Pleier å spise makrell i tomat 2-3 ganger i uka ish + fisk. Anonymkode: e4f98...ea9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 14. april 2019 #2 Del Skrevet 14. april 2019 Tror du skal spise ganske mye mer før det blir farlig 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #3 Del Skrevet 14. april 2019 Jeg spiser en boks 5-6 ganger i uka og det har jeg gjort i flere år. Har snakket med leger om det, og det feiler meg ingenting. Samler opp bokser på 10kr salg. Anonymkode: b83fe...bd3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #4 Del Skrevet 14. april 2019 Man bør ikke spise mer enn 150 g fet fisk i uka pga giftstoffer. Anonymkode: e42c2...993 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sola de Skrevet 14. april 2019 #5 Del Skrevet 14. april 2019 Jeg spiser makrell i tomat og laks hver dag nesten. Tror det skal gå bra med 2-3 ganger i uka på deg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #6 Del Skrevet 14. april 2019 46 minutter siden, AnonymBruker skrev: Man bør ikke spise mer enn 150 g fet fisk i uka pga giftstoffer. Anonymkode: e42c2...993 Når begynte laks og makrell ha giftstoffer? Anonymkode: e4f98...ea9 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Djungelvrål Skrevet 14. april 2019 #7 Del Skrevet 14. april 2019 Farlig? Har dere noensinne hørt om noen som har dødd av å spise for mye makrell? 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SeptemberRose Skrevet 14. april 2019 #8 Del Skrevet 14. april 2019 Har lest at det er anbefalt å spise fisk 3-4 ganger i uka. Og at en brødskive med makrell i tomat dekker dagsbehovet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #9 Del Skrevet 14. april 2019 Mager fisk kan vi spise 3-4 ganger i uka. Men fet fisk (laks, ørret, makrell og sild) bør begrenses til en middagsposjon i uka pga. miljøgifter (dioksiner). Man bør holde seg litt under 200 gram per uke. Dette i følge den nye grensen til den europeiske mattrygghetsmyndigheten EFSA fra 2018. Anonymkode: 7e337...632 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rox Skrevet 14. april 2019 #10 Del Skrevet 14. april 2019 16 minutter siden, AnonymBruker skrev: Når begynte laks og makrell ha giftstoffer? Anonymkode: e4f98...ea9 Helt siden mennesker begynte å slippe ut miljøgifter i havet. Giftstoffer akkumuleres i fet fisk. Det er verre jo større fisken er. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #11 Del Skrevet 14. april 2019 2 timer siden, rox skrev: Helt siden mennesker begynte å slippe ut miljøgifter i havet. Giftstoffer akkumuleres i fet fisk. Det er verre jo større fisken er. Det er ikke alle miljøgifter som er menneskeskapte, noen er naturlige også. Anonymkode: 84fb4...f56 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #12 Del Skrevet 14. april 2019 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Noen som vet? Leste en forskning som sier at for mye Omega 3 ikke er bra for deg. Og makrell i tomat inneholder jo enormt masse av det, men så er det jo veldig sunt og. Pleier å spise makrell i tomat 2-3 ganger i uka ish + fisk. Anonymkode: e4f98...ea9 Enormt mye omega-3 er kanskje å ta litt hardt i? Anonymkode: 84fb4...f56 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #13 Del Skrevet 14. april 2019 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Mager fisk kan vi spise 3-4 ganger i uka. Men fet fisk (laks, ørret, makrell og sild) bør begrenses til en middagsposjon i uka pga. miljøgifter (dioksiner). Man bør holde seg litt under 200 gram per uke. Dette i følge den nye grensen til den europeiske mattrygghetsmyndigheten EFSA fra 2018. Anonymkode: 7e337...632 Såpass ja! 200 gram er jo en vanlig makrell i tomat boks.. Anonymkode: e4f98...ea9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #14 Del Skrevet 14. april 2019 32 minutter siden, AnonymBruker skrev: Såpass ja! 200 gram er jo en vanlig makrell i tomat boks.. Anonymkode: e4f98...ea9 Husk at ikke hele vekten er fisk. Tror stabburet opplyser om at makrellFILLET i tomat inneholder 70% fisk, mens de hakkede variantene inneholder mindre. Anonymkode: 84fb4...f56 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 14. april 2019 #15 Del Skrevet 14. april 2019 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Noen som vet? Leste en forskning som sier at for mye Omega 3 ikke er bra for deg. Og makrell i tomat inneholder jo enormt masse av det, men så er det jo veldig sunt og. Pleier å spise makrell i tomat 2-3 ganger i uka ish + fisk. Anonymkode: e4f98...ea9 https://nifes.hi.no/forskningstema/trygg-sjomat/er-sjomaten-trygg/hvor-mye-fisk-bor-vi-spise/ Hvor mye fisk kan vi trygt spise? For de aller fleste stoffer er det mengden vi får i oss som har betydning for om stoffet er giftig eller ikke. Dette gjelder både næringsstoffer og uønskede stoffer. For en del av de uønskede stoffene i mat, har derfor ekspertgrupper blant annet fra verdens helseorganisasjon (WHO) fastsatt hvor mye vi tåler uten noen form for helseskade. Disse verdiene kalles tolerabelt ukentlig inntak. Dioksiner og dioksinliknende PCB er en av de miljøgiftene det er fastsatt et tolerabelt ukentlig inntak for. Denne er 14 pg/kg kroppsvekt per uke. Det betyr at en person på 70 kilo tåler 980 pg per uke hele livet gjennom uten noen fare for helseskade. Med de nivåene som i dag er i sild, makrell og oppdrettslaks, kan vi spise feit fisk til middag nesten hver dag uten å overstige denne mengden. Da er også bidraget fra annen mat som egg, melk og kjøtt tatt med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #16 Del Skrevet 14. april 2019 Det holder at du spiser 1 stor boks makrell i uken for fet fisk, styr unna oppdrettslaksen. Den er full av dritt. Skrap vekk tomatsausen på makrellen, den er hissig for magen. Anonymkode: e38bd...64f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 14. april 2019 #17 Del Skrevet 14. april 2019 (endret) 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det holder at du spiser 1 stor boks makrell i uken for fet fisk, styr unna oppdrettslaksen. Den er full av dritt. Skrap vekk tomatsausen på makrellen, den er hissig for magen. Anonymkode: e38bd...64f Din mage, ja, men ikke alle andres. Merkelig ting å si. Skrape vekk det som gjør maten god? Makrell i tomat er mitt favorittpålegg. Skulle man skrapt vekk tomatsausen, kunne man jo droppa hele makrellfilet-i-tomat-boksen, og heller kjøpt f.eks. røkt makrell eller peppermakrell i plastemballasje. Endret 14. april 2019 av Million 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. april 2019 #18 Del Skrevet 14. april 2019 Merkelig ting å si? Jeg vet den er hissig for alle tarmer, selv om du ikke merker det selv kanskje. Du klarer jo heller ikke skrape vekk alt, derfor jeg sier skrape....ikke skylle den ren i vann. Anonymkode: e38bd...64f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 14. april 2019 #19 Del Skrevet 14. april 2019 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Merkelig ting å si? Jeg vet den er hissig for alle tarmer, selv om du ikke merker det selv kanskje. Du klarer jo heller ikke skrape vekk alt, derfor jeg sier skrape....ikke skylle den ren i vann. Anonymkode: e38bd...64f Ja, greit nok, men hele VITSEN med makrellfilet-i-tomat blir jo borte! Hvorfor kjøpe den boksen, når man skal skrape vekk all sausen? Som sagt finnes det andre måter å få i seg makrell på om man ikke tåler tomatsausen. Dumt å kjøpe noe hvor man skal skrape vekk halve greia. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. april 2019 #20 Del Skrevet 15. april 2019 Tipper at du er nødt til å spise ett par KILO i uken, før dette eventuelt blir "farlig" for deg... Anonymkode: 4e161...73c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå