Rebecca30 Skrevet 11. april 2019 #1 Skrevet 11. april 2019 Hvis det står f.eks 250g kålrot i en oppskrift, betyr det da 250 g etter at man har skrelt den eller før man har skrelt den? Det går jo bort mye når man skreller... Det samme vil jo gjelde mange typer grønnsaker, som f.eks potet, sellerirot osv.
Ullvott Skrevet 11. april 2019 #2 Skrevet 11. april 2019 Det menes 250 gram etter at det er skrelt, ja! 4
AnonymBruker Skrevet 11. april 2019 #3 Skrevet 11. april 2019 2 minutter siden, Ullvott said: Det menes 250 gram etter at det er skrelt, ja! Sannsynligvis, men ikke helt sikkert. Det bør faktisk være presisert i oppskriften. Men om dette er til for eksempel lapskaus, spiller det ikke nødvendigvis så stor rolle om det er det ene eller det andre. Anonymkode: 652f7...054
Rebecca30 Skrevet 11. april 2019 Forfatter #4 Skrevet 11. april 2019 Vil det gjelde det samme for kjøtt og fisk også? Der kan jo mye gå bort i bein.
Ullvott Skrevet 11. april 2019 #5 Skrevet 11. april 2019 For kjøtt og fisk vil det ofte komme fram av oppskriften, særlig når det spesifiseres hva slags kjøtt det dreier seg om. Står det f.eks 500 gram oksekjøtt, 500 g grytekjøtt, 1 kg ytrefilet osv kan du regne med at det er beinfritt kjøtt som menes. Ofte, men ikke bestandig, er beinfritt kjøtt angitt i gram, mens ting med bein er angitt i antall. 1 stk lammelår er med bein. 5 koteletter eller 1 hel kotelettkam er også med bein. 1 hel laks = med bein, 500 gram laksefilet = uten bein (men kan ha skinn). 1
_popcorn_ Skrevet 11. april 2019 #6 Skrevet 11. april 2019 De fleste oppskrifter jeg har sett så er vekten oppgitt for "det som skal i gryta". Det som skrelles/renses før steking/koking oppgis i ferdigskrellet vekt, mens det som kokes helt (pinnekjøtt f.eks) oppgis i vekt med bein og slikt. Men ofte står det også bare antall, som "antall poteter per pers" eller som fårikål "en hodekål". Er ikke standardvekter på det, men man beregner det i antall istedet for vekt uansett. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå