Gå til innhold

Geleen blir ikke stiv, noen råd?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Jeg lagde gelé igår fra sånne pakker. De har stått i kjøleskapet i over ett døgn nå, men er fortsatt ikke stive. Noen som har tips til hva jeg kan gjøre eller hva som har skjedd?

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Gjest NotYou
Skrevet (endret)

Er oppskrifta fulgt til punkt og prikke ift mengde væske osv? Jeg har bare brukt gelatinplater når jeg lager gelé, så har ingen erfaring med disse pakkene, men ett døgn burde jo i alle fall gjøre jobben 😕 

Endret av NotYou
AnonymBruker
Skrevet

Det var rart. Har du puttet noe frukt opp i?

Anonymkode: 11948...3a6

  • Liker 2
Skrevet
32 minutter siden, NotYou skrev:

Er oppskrifta fulgt til punkt og prikke ift mengde væske osv? Jeg har bare brukt gelatinplater når jeg lager gelé, så har ingen erfaring med disse pakkene, men ett døgn burde jo i alle fall gjøre jobben 😕 

Ja fulgte oppskriften helt nøyaktig 

31 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det var rart. Har du puttet noe frukt opp i?

Anonymkode: 11948...3a6

Ingen frukt nei

30 minutter siden, Rumle skrev:

For mye væske?

Tok lik mengde væske som jeg skulle 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
12 minutter siden, Diamant20 skrev:

Ja fulgte oppskriften helt nøyaktig 

Ingen frukt nei

Tok lik mengde væske som jeg skulle 

Veldig rart. Kanskje det var noe galt med pakken. Har du gelatin plater eller pulver? For da kan du putte det oppi.

Anonymkode: 11948...3a6

  • Liker 1
Skrevet

Ville ha blandet i litt ekstra gelatinpulver! 
 

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Bruker litt mindre vann pr pakke, får en fastere og mer smakfull gelé 

Anonymkode: becf8...633

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hvis du koker opp vannet i en gryte og tilsetter pulveret rett i gryta kan det bli for varmt, slik at gelatinen ødelegges. Kan det ha skjedd hos deg?

Anonymkode: 531a3...681

AnonymBruker
Skrevet
4 timer siden, Diamant20 skrev:

Hei! Jeg lagde gelé igår fra sånne pakker. De har stått i kjøleskapet i over ett døgn nå, men er fortsatt ikke stive. Noen som har tips til hva jeg kan gjøre eller hva som har skjedd?

Burde vel satt den i en fryser, isteden for kjøleskapet?              

Anonymkode: 16477...f7a

AnonymBruker
Skrevet

Er den stivnet etter 24 timer, da blir den ikke stivere enn den er nå uten at du tilsetter mer. 

Hell ut smørja, kjøp nytt pulver på butikken og prøv igjen. Husk å rør godt denne gongen da, og dobbeltsjekk at du har fulgt oppskriften. 

Anonymkode: 35c47...4db

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Burde vel satt den i en fryser, isteden for kjøleskapet?              

Anonymkode: 16477...f7a

De skal stå kjøleskapskaldt. 

Anonymkode: a581f...147

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Burde vel satt den i en fryser, isteden for kjøleskapet?              

Anonymkode: 16477...f7a

Gele bør ikke fryses. Noen geleer vil da skille seg når de tiner, det er ikke delikat.

Anonymkode: 531a3...681

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Brukte du 5 dl vann? Per pakke? 

Anonymkode: 35a87...887

Skrevet

Hun har sagt gjentatte ganger at hun har fulgt oppskriften...

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, The Kitten skrev:

Hun har sagt gjentatte ganger at hun har fulgt oppskriften...

Det sier dem alle... 

Anonymkode: 35a87...887

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Før du kaster det kan du prøve å koke opp alt på nytt. Kanskje vannet ikke ble varmt nok første gang? 

Anonymkode: 35a87...887

Skrevet
1 time siden, _popcorn_ skrev:

Ville ha blandet i litt ekstra gelatinpulver! 
 

Prøver det i morgen, takk for tips👍

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Veldig rart. Kanskje det var noe galt med pakken. Har du gelatin plater eller pulver? For da kan du putte det oppi.

Anonymkode: 11948...3a6

Tror jeg har gelantinpulver ja

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Bruker litt mindre vann pr pakke, får en fastere og mer smakfull gelé 

Anonymkode: becf8...633

Skal gjøre det neste gang👍

37 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvis du koker opp vannet i en gryte og tilsetter pulveret rett i gryta kan det bli for varmt, slik at gelatinen ødelegges. Kan det ha skjedd hos deg?

Anonymkode: 531a3...681

Tok vann rett fra vannkokere, så var sikkert på at temperaturen skulle være riktig i forhold til det som sto på pakka.

34 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Burde vel satt den i en fryser, isteden for kjøleskapet?              

Anonymkode: 16477...f7a

Prøvde det også, da ble det bare is istedet for

32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Er den stivnet etter 24 timer, da blir den ikke stivere enn den er nå uten at du tilsetter mer. 

Hell ut smørja, kjøp nytt pulver på butikken og prøv igjen. Husk å rør godt denne gongen da, og dobbeltsjekk at du har fulgt oppskriften. 

Anonymkode: 35c47...4db

Skal vurdere å prøve på nytt hvis det ikke funker å tilsette mer gelantin

 

30 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Brukte du 5 dl vann? Per pakke? 

Anonymkode: 35a87...887

Ja, akuratt som det sto på pakkene

27 minutter siden, The Kitten skrev:

Hun har sagt gjentatte ganger at hun har fulgt oppskriften...

Nettopp, det jeg har gjort 😊

17 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Før du kaster det kan du prøve å koke opp alt på nytt. Kanskje vannet ikke ble varmt nok første gang? 

Anonymkode: 35a87...887

Prøver det hvis det ikke funker med gelantin, men jeg brukte vannkoker så trodde egentlig den skulle være til å stole på.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...