Gjest Anonymous Skrevet 19. april 2005 #1 Skrevet 19. april 2005 Det var kanskje feil av meg å gyve løs på en bolledeig midt i pms-styr og annet styr som gjør meg klikkeferdig. Men den hekkans ferdigpakke-deigen fra Møllerens er noe drit! Det er jo ei nok mel i den, deigen blir jo helt sinnsykt klissete, måtte pøse på med en skvett mel jeg hadde fra før men ikke hadde nok av. Det er andre gang den skuffer meg... Skal prøve regal neste gang, jeg har vært god på dette før. Så jeg vil bare advare dere! Samboer er lettere skremt over alt det stygge som kom ut av kjeften min.... :o Død over mølleren og pms!
Gjest Violetta Skrevet 19. april 2005 #3 Skrevet 19. april 2005 Men de er faktisk gode, om man har ekstra mel å spe med eller er litt forsiktig med vannet. Nå lister jeg meg ut igjen og tør ikke komme inn igjen på matforumet på en stund. :hår:
Gjest gjesta Skrevet 19. april 2005 #4 Skrevet 19. april 2005 Jeg har en veldig god oppskrift på boller dersom du vil ha?
Gjest Violetta Skrevet 19. april 2005 #5 Skrevet 19. april 2005 Jeg har en veldig god oppskrift på boller dersom du vil ha? Jeg vil jeg vil!
Gjest gjesta Skrevet 19. april 2005 #6 Skrevet 19. april 2005 Tupperwareboller / kringle 550 g hvetemel 75 g sukker 50 g tørrgjær 1 ts kardemomme Dette blandes. 1 dl vann 3 dl melk 100 g smeltet margarin Dette blandes temperert, ca 40 - 45 grader siden det er tørrgjær. Det tørre blandes med det våte. Heves 1/2 - 3/4 time. Trill ut til boller eller kringle. Oppskriften rekker til et brett. Kan gjerne dobles. Heves så lenge som det tar å varme opp stekeovnen. Pensles med sammenpisket egg. Stek bollene før ev. kringle. Stekes ved 225 grader i ca 10 - 15 grader. Dette er en deig som er noe klissete. Den skal egentlig ikke berøres av hender. Jeg triller ut boller ved hjelp av en plastkopp på størrelsen av en kaffekopp/krus. Sett den over et stykke deig, trill rundt på bakebordet og du får en jevn og fin bolle. Skjønner? Hvis ikke så spør. Du kan lage kringle med smør, kanel og sukker at samme deig. La da bollene steke først. Jeg synes denne oppskriften er suveren. Har aldri fått harde og tunge boller.
Gjest Violetta Skrevet 19. april 2005 #7 Skrevet 19. april 2005 Tusen tusen takk, denne skal prøves! Men hvorfor Tupperware? Har ikke noe særlig sånt i huset, men håper det ikke har så mye å si...
Gjest gjesta Skrevet 19. april 2005 #8 Skrevet 19. april 2005 Jeg har en venninne som demonstrerte Tupperware en gang i tiden. Jeg fikk oppskriften av henne. Det var visstnok en oppskrift som de brukte for å demonstrere utstyret sitt. Jada, jeg har litt tupperware, men uansett så funker bolleoppskriften.
Gjest manic Skrevet 19. april 2005 #9 Skrevet 19. april 2005 Mølleren suger for det om! Men jeg skal kanskje prøve dine neste gang
Gjest Gjesta Skrevet 20. april 2005 #10 Skrevet 20. april 2005 Kutt ut kardemommen, så smaker de enda bedre!! *liker ikke kardemomme*
Siam Skrevet 20. april 2005 #11 Skrevet 20. april 2005 Kutt ut kardemommen' date=' så smaker de enda bedre!! *liker ikke kardemomme*[/quote'] Nei, nei, nei!! Boller uten kardemomme smaker pøhhhh!
Gjest Anonymous Skrevet 20. april 2005 #13 Skrevet 20. april 2005 Verdens beste boller 1 kg hvetemel 120g smør 160g sukker 6dl melk litt salt 1 pk gjær Evt 1/2ts kardemomme og litt vaniljesukker Eltes godt i kjøkkenmaskin Heves 1 t Rulles ut og legges på bakepapir og hev minst 1 t (lag bollene små, de hever seg masse!!) Stekes på 200grader i 10 min Også pennsle dem med sammenpiska egg før steking da Disse blir kjempegode, de er enkle å lage!
Gjest Anonymous Skrevet 20. april 2005 #14 Skrevet 20. april 2005 Ha et egg og en teskje hjortetakksalt i røra! Gir utrolig gode luftige boller, tips fra en baker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå