Gå til innhold

Bollehelvete!


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Det var kanskje feil av meg å gyve løs på en bolledeig midt i pms-styr og annet styr som gjør meg klikkeferdig. :frustrert: Men den hekkans ferdigpakke-deigen fra Møllerens er noe drit! Det er jo ei nok mel i den, deigen blir jo helt sinnsykt klissete, måtte pøse på med en skvett mel jeg hadde fra før men ikke hadde nok av. Det er andre gang den skuffer meg... Skal prøve regal neste gang, jeg har vært god på dette før.

Så jeg vil bare advare dere!

Samboer er lettere skremt over alt det stygge som kom ut av kjeften min.... :o

:sinna: Død over mølleren og pms!

Videoannonse
Annonse
Gjest Violetta
Skrevet

Men de er faktisk gode, om man har ekstra mel å spe med eller er litt forsiktig med vannet.

Nå lister jeg meg ut igjen og tør ikke komme inn igjen på matforumet på en stund. :hår:

Gjest gjesta
Skrevet

Jeg har en veldig god oppskrift på boller dersom du vil ha?

Gjest Violetta
Skrevet
Jeg har en veldig god oppskrift på boller dersom du vil ha?

Jeg vil jeg vil! :)

Gjest gjesta
Skrevet

Tupperwareboller / kringle

550 g hvetemel

75 g sukker

50 g tørrgjær

1 ts kardemomme

Dette blandes.

1 dl vann

3 dl melk

100 g smeltet margarin

Dette blandes temperert, ca 40 - 45 grader siden det er tørrgjær.

Det tørre blandes med det våte. Heves 1/2 - 3/4 time. Trill ut til boller eller kringle. Oppskriften rekker til et brett. Kan gjerne dobles. Heves så lenge som det tar å varme opp stekeovnen. Pensles med sammenpisket egg. Stek bollene før ev. kringle. Stekes ved 225 grader i ca 10 - 15 grader.

Dette er en deig som er noe klissete. Den skal egentlig ikke berøres av hender. Jeg triller ut boller ved hjelp av en plastkopp på størrelsen av en kaffekopp/krus. Sett den over et stykke deig, trill rundt på bakebordet og du får en jevn og fin bolle. Skjønner? Hvis ikke så spør.

Du kan lage kringle med smør, kanel og sukker at samme deig. La da bollene steke først.

Jeg synes denne oppskriften er suveren. Har aldri fått harde og tunge boller.

Gjest Violetta
Skrevet

Tusen tusen takk, denne skal prøves! Men hvorfor Tupperware? Har ikke noe særlig sånt i huset, men håper det ikke har så mye å si... :ler:

Gjest gjesta
Skrevet

Jeg har en venninne som demonstrerte Tupperware en gang i tiden. Jeg fikk oppskriften av henne. Det var visstnok en oppskrift som de brukte for å demonstrere utstyret sitt.

Jada, jeg har litt tupperware, men uansett så funker bolleoppskriften.

Skrevet

Mølleren suger for det om! :(

Men jeg skal kanskje prøve dine neste gang :)

Gjest Gjesta
Skrevet

Kutt ut kardemommen, så smaker de enda bedre!! :wink: *liker ikke kardemomme*

Skrevet
Kutt ut kardemommen' date=' så smaker de enda bedre!! :wink: *liker ikke kardemomme*[/quote']

Nei, nei, nei!! Boller uten kardemomme smaker pøhhhh!

Gjest Anonymous
Skrevet

Verdens beste boller :sjarmor:

1 kg hvetemel

120g smør

160g sukker

6dl melk

litt salt

1 pk gjær

Evt 1/2ts kardemomme

og litt vaniljesukker

Eltes godt i kjøkkenmaskin

Heves 1 t

Rulles ut og legges på bakepapir og hev minst 1 t

(lag bollene små, de hever seg masse!!)

Stekes på 200grader i 10 min

Også pennsle dem med sammenpiska egg før steking da

Disse blir kjempegode, de er enkle å lage!

Gjest Anonymous
Skrevet

Ha et egg og en teskje hjortetakksalt i røra! Gir utrolig gode luftige boller, tips fra en baker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...