Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet
56 minutter siden, Egenskap skrev:

sett opp budsjett, gjør deg kjent med hva produkter koster,

Dette er gode råd. 

Sitat

dessuten bruk oppskrift som du kjenner til fra kokebøker. (ikke internett oppskrifter, men fra fysisk kokebok)

Det gjør ingen forskjell om oppskriften kommer fra nettet eller en papir-kokebok. Men det er generelt en lur ide å ikke prøve for mange nye oppskrifter på en gang.  

Anonymkode: c20be...c7f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ferdiglaget fiskegrateng servert med poteter og amerikansk blanding. Raspet ost på toppen og smeltet smør til. Det er en god og svært rimelig gjenganger her i huset.

  • Liker 1
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Dette er gode råd. 

Det gjør ingen forskjell om oppskriften kommer fra nettet eller en papir-kokebok. Men det er generelt en lur ide å ikke prøve for mange nye oppskrifter på en gang.  

Anonymkode: c20be...c7f

en kokebok gjør du deg kjent med, det er en trygg start å forholde seg til. Internett blir et åpent farvann som påvirker i negativ retning. Det kommer for mange elementer som forstyrrer. Dvs. helt sikkert det som heller ikke handler om oppskrifter. 

AnonymBruker
Skrevet
3 timer siden, Egenskap skrev:

en kokebok gjør du deg kjent med, det er en trygg start å forholde seg til. Internett blir et åpent farvann som påvirker i negativ retning. Det kommer for mange elementer som forstyrrer. Dvs. helt sikkert det som heller ikke handler om oppskrifter. 

Uff da. Det høres ut som du allerede er påvirket i negativ retning :laugh: God bedring :Hehe:

Anonymkode: c20be...c7f

AnonymBruker
Skrevet

Det første du bør gjøre, er å redusere kjøttmengden. Å bruke kjøtt som fyll for å bli mett er verken bærekraftig for miljøet eller lommeboka. Tenk på hvordan folk levde for hundre år siden - kjøtt var luksusvare, ikke noe man spiste seg mett på hver dag. Nå sier jeg ikke at vi skal gå tilbake til sild, poteter og vassgraut, men det finnes en rekke gode og næringsrike middager hvor kjøtt ikke er hovedkomponenten.

Bruk heller pengene på fisk, for det sunne fettet. Til hverdags er ulike gryter, gratenger og woker gull, fordi man alltid kan endre på oppskriften og bruke opp grønnsaker man har liggende i kjøleskapet.

Eksempel på ukesmeny som både er rimelig, lett å lage til flere, med minimalt svinn, og temmelig næringsrik:

Mandag: Spicy tomatsuppe med egg. Dette er en fin oppskrift. Jeg tilsetter litt chili.

Tirsdag: Laksewok. Noe ala dette. Beregn én filet til hver, i biter og woket i panna sammen med grønnsaker; jeg bruker ofte ingefær, vårløk, brokkoli, chili, sjampinjong, tomater, squash og ellers det jeg måtte ha på lur. Som saus heller jeg bare over litt soyasaus og en spiseskje østerssaus.

Onsdag: Risengrynsgrøt. Det er enkelt, det er billig, det krever lite planlegging.

Torsdag: Pastagrateng. Mine unger har alltid elsket dette. Jeg steker squash, aubergine, hvitløk, løk og ellers det jeg måtte ha av grønnsaker i olivenolje. Heller over hakkede tomater, en dæsj tomatpure, diverse krydder og lager en fyldig tomatsaus. Blander det sammen med kokt penne i en ildfast form, river litt ost over, og steker i ovnen til osten er gylden. Serveres med en grønn salat.

Fredag: Hjemmelaget pai, for eksempel denne. Man kan ha praktisk talt alt mulig oppi en pai, så det er virkelig lett å bli kvitt rester fra kjøleskapet. Serveres med grønn salat.

Lørdag: Hjemmelaget pizza. Tynn italiensk bunn, Mutti ferdig pizzasaus (koster 12 kroner og dekker over tre pizzaer!), pepperoni og diverse grønnsaker. Revet ost.

Søndag: Torsk. Med tilbehør som poteter, crispy bacon, sennepssaus og erter.

Anonymkode: b1aae...68c

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...