Gå til innhold

Pizzasaus


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvordan lager du tomatbasert pizzasaus? Vokste opp med at man bare klæsja på litt tomatpuré, men synes ikke det er så godt, så tar gjerne i mot andre tips..

Anonymkode: c3dd9...6d5

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Kjøper en boks med billige krossade tomater og krydrer.

Anonymkode: f58a2...c41

AnonymBruker
Skrevet

Freser finhakket løk og hvitløk, tilsetter gode hakkede tomater fra boks, urter og litt pepper, og koker inn til passe konsistens. Smaker til med salt og evt. litt sukker for å runde av smaken. Noen ganger koker jeg inn en skvett vin før jeg har i tomatene. 

Anonymkode: 6b9b6...0fb

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Trikset er å kjøpe gode tomater på boks, ikke de billigste. Jeg kjøper bare Mutti, koster ca 14 kroner for en boks. Da har man en god base.

Jeg steker hvitløk og sjalottløk i meierismør og olivenolje til det er mykt, heller en god klunk rødvin over og koker ned, tilsetter tomatene, gjerne en skje tomatpuré, og litt revet gulrot og sellerirot. Krydrer med salt, pepper, tørket oregano/timian og fersk basilikum. En klype sukker om nødvendig. 

Anonymkode: 8efac...71b

AnonymBruker
Skrevet

Jeg freser først litt hvitløk i olje, før jeg tilsetter to bokser hakkede tomater. Boksene skyller jeg ut med litt vann som jeg har i sausen. Deretter tilsetter jeg et par ts tørket oregano, og lar sausen småputre så lenge som mulig. Helst lager jeg sausen før jeg begynner på deigen, så den får god tid. Hvis den blir for tykk tilsetter jeg litt mer vann.

Når sausen må være ferdig smaker jeg til med soyasaus og eventuelt litt sukker. 

Dersom jeg ønsker en sterk saus freser jeg litt tørket chilli sammen med hvitløken.

 

Denne sausen holder til to store pizzabunner.

Anonymkode: 73dee...551

Skrevet

Freser rødløk og hvitløk først, så knuste tomater, tomatpure og rødvinseddik, lar det putre en halvtime/time, og tilsetter litt vann om det blir tykt. 
Så har jeg oregano, en skje rømme, soyasaus, salt/pepper, rosmarin, sweet chili og eventuelt andre krydder i, og lar det putre videre. 
Blandingsforholdene kommer an på hvor mye smak man ønsker. 

Om jeg skal gjøre det mye enklere/raskere, så bruker jeg en boks ferdig pizzasaus (vanligvis idun), og varmer denne i panna, med litt knuste tomater, tomatpure og knust hvitløk, og eventuelt litt andre krydder. 

Skrevet

Den jeg voks opp med: steker kjøttdeig, har på 2-3 ss tomatpuré, salt, pepper, oregano, vann. La koke i stekepanna til passe tykk konsistens.

Løk er stekt gyllen først og has på pizza, så tomatsaus og Norvegia. Og gjerne paprika for oss som liker det.

Høres kanskje kjedelig ut, men er veldig godt når man har vokst opp med det :spise:

Skrevet (endret)

Mutti har en hermetisk pizzasaus som er veldig god ☺️🙈

Kjøper den ofte på 10kr marked på spar!

Endret av Maskopi
AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier å lage denne, det er Lars Barmen som viste det på nrk for flere år siden: 

3 sjalottløk, 3 hvitløksfedd, 2 ss olivenolje, 2 bokser tomater, 2 ss hakket, frisk oregano, salt og pepper.

Fres finhakket løk og hvitløk blank i oljen, tilsett tomatene og oregano. La det putre inn til halvparten og fått en kremet konsistens, smak til med salt og pepper.

 

 

Anonymkode: f3305...a59

  • Liker 1
Skrevet

Jeg bruker å blande den ferdige fra peppes med litt creme fraiche, krydder og urter 🙂

AnonymBruker
Skrevet

Bruker å frese hakka løk og hvitløk i litt olivenolje, tilsette en boks hakka tomater og litt tørka oregano og basilikum. Smaker til med salt, pepper, evt litt sukker og/eller en skvett balsamicoeddik. 

Anonymkode: be77d...454

AnonymBruker
Skrevet

Lager selv og fryser ned i porsjoner. Nå har jeg gått tom og jeg merker VIRKELIG forskjell på den smakløse suppa de selger på butikken og det man lager selv. 

Anonymkode: 77c47...de5

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Lager selv og fryser ned i porsjoner. Nå har jeg gått tom og jeg merker VIRKELIG forskjell på den smakløse suppa de selger på butikken og det man lager selv. 

Anonymkode: 77c47...de5

På hvilken måte er dette svar på HI? 

Anonymkode: 460cb...ec2

Skrevet

Steker kjøttdeig, et fedd hvitløk og purre eller løk. Krydre etter ønske.Når det er stekt har jeg på en boks knust tomat, en ss tomatpure + 1 ts sukker.  Ferdig. 

Skrevet

Jeg bruker spagettisaus (toro/knorr- husker ikke). Veldig godt.

Skrevet

Freser hvitløk og fersk basilikum i olje. Tilsetter hermetiske tomater, litt sukker og smaker til med salt og pepper. 

Skrevet

Jeg bruker å finhakke (2 fedd) hvitløk, skjære (1) løk i små terninger, så freser jeg dette. Deretter har jeg i en boks hakkede tomater, 3 ss tomatpuré, ca en liten ts med sukker (synes tomatpuré er bitter), krydrer etter smak med salt, pepper, oregano og basilikum. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...