AnonymBruker Skrevet 19. mars 2019 #1 Del Skrevet 19. mars 2019 Jeg pleier å bake 1 grovbrød, og bruker da 1/2 pakke med fersk gjær. Når jeg da skal bake et nytt brød senere, bruker jeg resten av gjæren, men opplever at heveegenskapene er noe dårligere, da den halve gjærpakken har lagt i kjøleskapet over en tid (uten å ha gått ut på dato). Kan jeg istedet bruke hele gjæren på 1 brød, eller blir det i overkant mye? Anonymkode: 9d2e5...a17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 19. mars 2019 #2 Del Skrevet 19. mars 2019 Det høres noe mye ut ja, men selv bruker jeg alltid den andre varianten med posegjær som strøs utover. Til ett brød på ca 1 kg bruker jeg to toppede ts. Hever godt og blir bra på alle vis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2019 #3 Del Skrevet 19. mars 2019 Om jeg bruker bare litt gjær, putter jeg resten i en tom glasskrukke med lokk, den holder seg bedre da. følger du oppskrifter fra feks mat fra bunnen så anbefaler jo de mye gjær/dobbel gjærmengde i en del oppskrifter..... Anonymkode: ad629...6ed Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nerine_ Skrevet 19. mars 2019 #4 Del Skrevet 19. mars 2019 Jeg pakker gjæren i plastfolie, da holder den bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. mars 2019 #5 Del Skrevet 19. mars 2019 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Om jeg bruker bare litt gjær, putter jeg resten i en tom glasskrukke med lokk, den holder seg bedre da. følger du oppskrifter fra feks mat fra bunnen så anbefaler jo de mye gjær/dobbel gjærmengde i en del oppskrifter..... Anonymkode: ad629...6ed Etter det jeg har hørt er ikke det stedet å søke råd om gjærbakst. Mye gjær gir vel fare for gjærsmak på brødet? Det jeg har lest om gjærbakst anbefaler heller å gå ned på gjærmengde og opp på hevetid for best mulig resultat. Anonymkode: d912e...d2b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 21. mars 2019 #6 Del Skrevet 21. mars 2019 Bruker en halv pakke gjær om jeg baker 32 boller Resten legger jeg i en plastboks i kjøleskapet til jeg trenger den. Ser aldri på datoen og opplever sjelden dårlige heveegenskaper. Har alltid veldig god tid når jeg baker, da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pal Fungi Skrevet 21. mars 2019 #7 Del Skrevet 21. mars 2019 Enig med de andre her. Jeg også bruker bare en halv pakke gjær når jeg baker brød, den andre halvparten legges i ziplockpose i kjøleskapet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fruktninja Skrevet 22. mars 2019 #8 Del Skrevet 22. mars 2019 På 19.3.2019 den 14.37, AnonymBruker skrev: Om jeg bruker bare litt gjær, putter jeg resten i en tom glasskrukke med lokk, den holder seg bedre da. følger du oppskrifter fra feks mat fra bunnen så anbefaler jo de mye gjær/dobbel gjærmengde i en del oppskrifter..... Anonymkode: ad629...6ed Der bruker de jo både gjær og bakepulver i hevefri bakst! Og ikke litt, men MYYE! Og så skryter de av hvor flink grunnleggeren er på bakst..... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå