AnonymBruker Skrevet 16. mars 2019 #1 Skrevet 16. mars 2019 Fant Grete Roedes oppskrift på 12 havreboller. Det står at det skal være 162 kcal i hver, noe som er bra for boller å være? Bakte dem i dag, og det eneste jeg endret var at jeg slang oppi et egg og måtte bruke 1 dl ekstra med hvetemel fordi deigen var så klissete og umulig å jobbe med. Det ble veldig godt, og etter å ha smakt måtte jeg gå gjennom oppskriften og regne på det. 1 egg = 85 kcal 2 1/2 dl lettmelk = 108 kcal 50 g melange = 360 ckal 25 g gjær = 25 kcal 6 dl hvetemel = 1310 (!) 2 1/2 dl havregryn = 300 kcal 1/2 dl sukker = 180 kcal 1 dl sukrin Gold 1 ts kardemomme = 197 kcal per bolle Det ble supergodt, så jeg anbefaler oppskriften: https://www.roede.com/oppskrifter/havreboller-1 Men dette ble jo ikke stort mer kalorifattig enn bollene på butikken? Noe annet lurt jeg kan gjøre for å tyne oppskriften for kalorier uten at det går for mye utover smak? Noen som har erfaring med kesam som smørerstatning? Blir det skikkelig kjipt? Anonymkode: 80cfa...9ab
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2019 #2 Skrevet 16. mars 2019 Har ingen oppskrift å dele dessverre, men bakte engang boller fra et ukeblad hvor mye av fettet var byttet ut med raspet eple. De ble utrolig saftige og gode! attpåtil holdt de seg myke lengre enn boller vanligvis gjør. Men hvordan det slår ut kalorimessig skal jeg ikke uttale meg om. Et annet tips - fiberhusk. Det er oppmalt skall av et frø, blir en geleaktig masse om røres i vann. Det svelle og holder på masse væske. Og funker utmerket i bakst. Da strør jeg bare litt rett i bakebollen. Det gir en smidig deig, som kan være nokså våt uten å klisse. Baksten blir saftig Anonymkode: d4b0e...a83 1
Pierre Gynt Skrevet 16. mars 2019 #3 Skrevet 16. mars 2019 Hvis du lager mindre boller, så blir det færre kalorier pr. bolle 🤪 2
Pierre Gynt Skrevet 16. mars 2019 #4 Skrevet 16. mars 2019 (endret) Men hvorfor bruker man dl. istedenfor gram? Utrolig tungvint og upresist. Tror hvetemel er regna feil. Endret 16. mars 2019 av Purt Gull
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2019 #5 Skrevet 16. mars 2019 27 minutter siden, Purt Gull skrev: Men hvorfor bruker man dl. istedenfor gram? Utrolig tungvint og upresist. Tror hvetemel er regna feil. Enig i at det lett blir upresist. Tror du det er for mye? Anonymkode: 80cfa...9ab
Pierre Gynt Skrevet 16. mars 2019 #6 Skrevet 16. mars 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Enig i at det lett blir upresist. Tror du det er for mye? Anonymkode: 80cfa...9ab Jeg fikk opp at 1 dl skulle være ca 60 g. Tror kanskje du har regna for mye, ja. Men alltid vanskelig når man regner volum om til vekt.
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2019 #7 Skrevet 18. mars 2019 Jeg har prøvd utallige oppskrifter på sunnere bakevarer fordi jeg synes det er gøy å teste. Jeg har ikke til dags dato prøvd noe som var like godt eller bedre enn «originalen». Jeg ser ikke poenget med å spise ei bolle med 5 kalorier mindre - da spiser jeg heller ei vanlig bolle eller dropper det helt. Om poenget er å spare kalorier eller lære seg en ny livsstil så handler det ofte om å kunne begrense seg/droppe ting. Anonymkode: b96ea...9d6 1
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2019 #8 Skrevet 18. mars 2019 Poenget er jo at det er sunnere fordi det er havregryn i dette - bollene er da mer mettende, og man spiser kanskje en i stedet for to. Havregryn, grovmel, og annet, er ofte mer kaloririkt en hvetemel. Du vil se det samme om du sammenligner loff og grovbrød. Selv spiser jeg helst originalen om jeg skal ta en bolle/sjokolader/chips/juice med mer. Men begrenser heller mengden. Anonymkode: c8352...941
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2019 #9 Skrevet 18. mars 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Poenget er jo at det er sunnere fordi det er havregryn i dette - bollene er da mer mettende, og man spiser kanskje en i stedet for to. Havregryn, grovmel, og annet, er ofte mer kaloririkt en hvetemel. Du vil se det samme om du sammenligner loff og grovbrød. Selv spiser jeg helst originalen om jeg skal ta en bolle/sjokolader/chips/juice med mer. Men begrenser heller mengden. Anonymkode: c8352...941 Ja, sunt har ingenting med antall kalorier å gjøre. Anonymkode: 671e7...a65
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2019 #10 Skrevet 18. mars 2019 På 16.3.2019 den 19.08, AnonymBruker skrev: Fant Grete Roedes oppskrift på 12 havreboller. Det står at det skal være 162 kcal i hver, noe som er bra for boller å være? Bakte dem i dag, og det eneste jeg endret var at jeg slang oppi et egg og måtte bruke 1 dl ekstra med hvetemel fordi deigen var så klissete og umulig å jobbe med. Det ble veldig godt, og etter å ha smakt måtte jeg gå gjennom oppskriften og regne på det. 1 egg = 85 kcal 2 1/2 dl lettmelk = 108 kcal 50 g melange = 360 ckal 25 g gjær = 25 kcal 6 dl hvetemel = 1310 (!) 2 1/2 dl havregryn = 300 kcal 1/2 dl sukker = 180 kcal 1 dl sukrin Gold 1 ts kardemomme = 197 kcal per bolle Det ble supergodt, så jeg anbefaler oppskriften: https://www.roede.com/oppskrifter/havreboller-1 Men dette ble jo ikke stort mer kalorifattig enn bollene på butikken? Noe annet lurt jeg kan gjøre for å tyne oppskriften for kalorier uten at det går for mye utover smak? Noen som har erfaring med kesam som smørerstatning? Blir det skikkelig kjipt? Anonymkode: 80cfa...9ab Egg og melk kan glatt droppes. Jeg lager boller med vann og olje,og det er uten tvil de beste bollene. Blir store og luftige. Anonymkode: 921f8...39b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå