Sirius Skrevet 26. august 2002 #1 Del Skrevet 26. august 2002 Hei. Håper det er noen der ute som kan å sette vin. For jeg har for første gang satt vin fra bunnen av (har laget vin fra sånn halvfabrikata pakke tidligere) og jeg har nå litt problemer. Det er kirsebærvin det er snakk om. ...Jeg moste bæra og tilsatte vingjær (Kragus hetvin). Gjæringen starter i løpet av ett døgn. Det såg ut til at det var bra gjering i totalt to døgn, så stopper gjeringen helt. Dunken stod på kjøkkenet hvor det var ganske varmt - 24/25 grader. Har det vært for varmt slik at gjæren har dødd? Jeg kjøper ny vingjør og tilsetter den, dunken settes nå på et kjøligere sted, ca 20 grader. Nå har det gått over 4 døgn og gjæringen har ikke startet igjen. Det dannes også en slags grå hinne på overflaten av vinmassen. Hva er dette? Hva skal jeg gjøre for at denne vinen skal bli velykket? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå