AnonymBruker Skrevet 12. mars 2019 #1 Skrevet 12. mars 2019 For meg så er det et spisested i Fort Worth, TX USA. Spiste der en 7-8 ganger under de tre ukene som jeg var i Fort Worth, og de skuffet aldri. Har du noen gode matopplevelser i utlandet? Anonymkode: c64c0...aad 1
Lady Lovelylocks Skrevet 12. mars 2019 #2 Skrevet 12. mars 2019 En liten vietnamesisk restaurant i Berlin. Spiste oksekjøtt med diverse grønnsaker, søtpotet og appelsin/kokosmelksaus. Og lunsjen på et hotell i Jordan. Stor buffet med deilig mat. Hummus, tzatziki, forskjellig brød, grønnsaker..
Gjest Zeitgeist Skrevet 13. mars 2019 #4 Skrevet 13. mars 2019 Den syltede lammetungen i Heringsdorf gled som silke ned ganen, mens de syltede svartvalnøttene bød på herlig sødme og al dente tyggemotstand. Salaten med hestereker var så lekker at jeg nesten begynte å vrinske av fryd, mens iskremene av gjøksyre og kornblomst hver sørget for velkommen kjøling etter en lang dag på stranda. I ei dunkel og dyster sidegate i Madrid mesket jeg meg gjennom tapas, hver bit var en kulinarisk orgamse. Langs Gardasjøens kyst forlystet jeg meg med krepsehalesuppe av ypperste klasse, mens en saltbakt fisk ved Amalfikysten forsvant ned på høykant, etterfulgt av en forfriskende syrlig og ikke for søt sitron-gelato. I en liten kystby utenfor Aberdeen forelsket jeg meg i en haggis som spilte Händels Messias for smaksløkene. Og på Isle of Skye holdt jeg på å bli slått i svime av en lekkerbisken av en lammecarré. En hummer fra Maines kyst, kun i følge av smeltet og klarnet smør, bergtok ganen, og savnet sitter ennå i kroppen. I skyggen av Underberg ved Salzburg ble jeg forført av en småfrekk "Tafelspitz" og rundlurt av en Kaiserschmarn som så ut som uskylden selv. Noen kalvekjaker i Berlin holdt på å ta livet av meg. De var så gode, og jeg klarte ikke å slutte og spise selv om både øye og mage var mett. I samme by sørget en forfatter for at jomfrudommen min hva lutefisk angår, ble historie. Snøhvit og bevrende i skinnet fra stearinlys, glinsende av baconfett, forsvant den ned svelget. Og jeg var himmelfallen. I et falleferdig blikkskur i Texas spiste jeg meg fordervet på hamburgere - saftige og sarte monsterburgere - for alt er stort i Texas - rett fra kullgrillen mellom brødleiver bakt av gudsbenådede hender. Og på vei til SXSW i Austin ramlet jeg innom et sted hvor jeg fråtset i "Chicken fried steak" og var på nippet til å erklære kokka for et kulinarisk geni. Houston bød på fajitas - og måltidet var så overjordisk godt at jeg vurderte å bli religiøs. Og i de østlige deler av Frankrike disket en nordmann opp med rakfisk. F-o-r-t-r-e-f-f-e-l-i-g! Rett og slett fortreffelig. Minnet om denne höjdaren henger fortsatt sterkt i. Det gjør heldigvis ikke bakfylla som fulgte med måltidet.
Aragorn ll Elessar Skrevet 13. mars 2019 #5 Skrevet 13. mars 2019 De hadde veldig gode Hamburere i Danmark
AnonymBruker Skrevet 14. mars 2019 #6 Skrevet 14. mars 2019 Köttbullar med mos i Sverige, så klart. Anonymkode: 9e9bb...a4e
AnonymBruker Skrevet 14. mars 2019 #7 Skrevet 14. mars 2019 Phô på gata i Ho Chi Minh City. Servert ved bord og stoler i barnestørrelse. 🍜 Anonymkode: 210b4...66e
frk.Helene Hare Skrevet 14. mars 2019 #8 Skrevet 14. mars 2019 Busstasjon i Vietnam - beste nudlene jeg har smakt. (Muligens fordi jeg var så sulten...) Pannekake med nutella på stranden i Thailand. Tagliatelle med fersk hummer i Marseille. Fisk med trøffel, også i Syd-Franrike. Ferskhøvlet trøffel... Har en del andre gode matminner også, kanskje er jeg i overkant glad i mat. 😁
Djungelvrål Skrevet 15. mars 2019 #9 Skrevet 15. mars 2019 På 12.3.2019 den 18.59, AnonymBruker skrev: For meg så er det et spisested i Fort Worth, TX USA. Spiste der en 7-8 ganger under de tre ukene som jeg var i Fort Worth, og de skuffet aldri. Har du noen gode matopplevelser i utlandet? Anonymkode: c64c0...aad Herregud. Kjenner kiloene legger seg på midja av å BARE SE på bildene!!
Djungelvrål Skrevet 15. mars 2019 #10 Skrevet 15. mars 2019 På 13.3.2019 den 3.26, Zeitgeist skrev: Den syltede lammetungen i Heringsdorf gled som silke ned ganen, mens de syltede svartvalnøttene bød på herlig sødme og al dente tyggemotstand. Salaten med hestereker var så lekker at jeg nesten begynte å vrinske av fryd, mens iskremene av gjøksyre og kornblomst hver sørget for velkommen kjøling etter en lang dag på stranda. I ei dunkel og dyster sidegate i Madrid mesket jeg meg gjennom tapas, hver bit var en kulinarisk orgamse. Langs Gardasjøens kyst forlystet jeg meg med krepsehalesuppe av ypperste klasse, mens en saltbakt fisk ved Amalfikysten forsvant ned på høykant, etterfulgt av en forfriskende syrlig og ikke for søt sitron-gelato. I en liten kystby utenfor Aberdeen forelsket jeg meg i en haggis som spilte Händels Messias for smaksløkene. Og på Isle of Skye holdt jeg på å bli slått i svime av en lekkerbisken av en lammecarré. En hummer fra Maines kyst, kun i følge av smeltet og klarnet smør, bergtok ganen, og savnet sitter ennå i kroppen. I skyggen av Underberg ved Salzburg ble jeg forført av en småfrekk "Tafelspitz" og rundlurt av en Kaiserschmarn som så ut som uskylden selv. Noen kalvekjaker i Berlin holdt på å ta livet av meg. De var så gode, og jeg klarte ikke å slutte og spise selv om både øye og mage var mett. I samme by sørget en forfatter for at jomfrudommen min hva lutefisk angår, ble historie. Snøhvit og bevrende i skinnet fra stearinlys, glinsende av baconfett, forsvant den ned svelget. Og jeg var himmelfallen. I et falleferdig blikkskur i Texas spiste jeg meg fordervet på hamburgere - saftige og sarte monsterburgere - for alt er stort i Texas - rett fra kullgrillen mellom brødleiver bakt av gudsbenådede hender. Og på vei til SXSW i Austin ramlet jeg innom et sted hvor jeg fråtset i "Chicken fried steak" og var på nippet til å erklære kokka for et kulinarisk geni. Houston bød på fajitas - og måltidet var så overjordisk godt at jeg vurderte å bli religiøs. Og i de østlige deler av Frankrike disket en nordmann opp med rakfisk. F-o-r-t-r-e-f-f-e-l-i-g! Rett og slett fortreffelig. Minnet om denne höjdaren henger fortsatt sterkt i. Det gjør heldigvis ikke bakfylla som fulgte med måltidet. Mens eg bestille ei pølsa me alt! 1
Gjest Zeitgeist Skrevet 15. mars 2019 #11 Skrevet 15. mars 2019 19 timer siden, SupaWoman skrev: Mens eg bestille ei pølsa me alt! Man skal ikke kimse av ei pølse med alt 😜 Når jeg har vært lenge i all utlendighet, så er ostepølse med bacon det første jeg kjøper på Gardemoen. Fint brød, sprøstekt løk, og masse Idun Pølsesennep. Det er rett og slett en "nærmere deg, o' Gud"-opplevelse. Jeg sikler som en Pavlovs hund, blir mo i knærne, og får sommerfugler i magen. En del vil nok ikke regne "ostepølse med bacon" fra en kiosk som noen Michelin-verdig matopplevelse. Men det tar jeg rennafart og driter i. Av og til er det helt enkle noe av det beste.
Gjest Linaria Skrevet 21. mars 2019 #12 Skrevet 21. mars 2019 Sukiyaki med wagyu i Kyoto i Japan. Noe av det beste jeg noen gang har smakt.
Muskath Skrevet 21. mars 2019 #13 Skrevet 21. mars 2019 Lunt smørrebrød med leverpostei og bacon i Danmark
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå