Gå til innhold

Salt kjøtt og rotmos. Hva slags kjøtt og eventuell saus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg driver å lager mye norsk, det jeg tror er norsk tradisjonsmat for tiden. Fikk veldig inspirasjon helgen som var da måten var knallnorsk og veldig godt. Nå vil jeg prøve overskriften! Men hvilket kjøtt er best, og hvilken saus? Har tenkt å ha gode kjøttpølser til. Andre forslag og tips tas mot med takk! Fant ikke noe særlig på nett, og syns det er mye mer givende å høre her inne da noen kan ha ulik oppskrift.

Skrevet

Jeg synes egentlig saltkjøtt og kålrotstappe er best med bare litt smeltet smør til å ha på potetene, men mange liker også en løksaus av denne typen: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/sursot-loksaus/ 

Man kan også servere gul ertesuppe til, og da pleier jeg å snike meg til å ha litt av suppen som "saus" på potetene. Ikke så elegant, men knallgodt. ;) 

Anonymkode: 2b691...385

  • Liker 3
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Jeg synes egentlig saltkjøtt og kålrotstappe er best med bare litt smeltet smør til å ha på potetene, men mange liker også en løksaus av denne typen: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/sursot-loksaus/ 

Man kan også servere gul ertesuppe til, og da pleier jeg å snike meg til å ha litt av suppen som "saus" på potetene. Ikke så elegant, men knallgodt. ;) 

Anonymkode: 2b691...385

Takk for tips. Da kan jeg bruke smeltet smør. Elsker supper av alle slag, så det kan være en idé! 

Skrevet

Sur søt saus er kjempe godt ved siden av. 

SURSØT SAUS

  • 1 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • buljong etter smak
  • litt eddik
  • sukker etter smak

Anonymkode: ff3a0...8c0

  • Liker 1
Skrevet

Salt lammekjøtt eller svineknoke. Bruke litt av kokevannet i rotmosen. 

  • Liker 3
Skrevet

Svineknoke! Namnam! På tilbud på spar nå. 

Anonymkode: 79ec7...8f7

  • Liker 2
Skrevet

Her bruker vi alltid saltkjøtt av svin. Bog helst. Har kålstappe og poteter til. Bruker bare smør som smelter på mosen. Ikke noe saus. 

Skrevet

Salt fårekjøtt eller røkt kjøttpølse (den fra merket Nordfjordkjøtt) og kålrotstappe er jo tilbehør til raspeballer! Kjempegodt med rømme til. Er flasket opp på dette som barn, min mor er fra vestlandet i Norge og der er dette standard.

Du kan jo google og se om du finner oppskrift på raspeballer, men det er basically raspede poteter og melk formet til runde baller, og kokt.

Anonymkode: c489d...7ba

  • Liker 1
Skrevet
5 minutter siden, Norgesglasset skrev:

Her bruker vi alltid saltkjøtt av svin. Bog helst. Har kålstappe og poteter til.

Og med det mener du stappe lagd av kålrot (kålrabi), ikke sant? Ikke lagd av hodekål eller annen slik bladkål.

  • Liker 1
Skrevet (endret)
34 minutter siden, Vox_populi skrev:

Og med det mener du stappe lagd av kålrot (kålrabi), ikke sant? Ikke lagd av hodekål eller annen slik bladkål.

Det stemmer. Kålrot kokt møre i lettsaltet vann. Tilsetter en klatt smør, og litt fløte når den er most. Smake til med salt og pepper :) Du kan også koke med litt gulrot sammen.. Det smaker også godt. 

Endret av Norgesglasset
Skrevet

Jeg foretrekker salt OG røyket svineknoke med kålrotstappe og poteter. Smeltet smør til å ha på potetene, evt bare en klatt kaldt smør oppå.

Kan godt ha knoke som bare er saltet også, det går bra.

Pølse med kålrotstappe og poteter er en egen rett, uten saltkjøtt.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...