AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #1 Skrevet 28. februar 2019 Trenger hjelp til å finne ut hvor mye karbohydrat jeg forbrenner i løpet av en dag. spiser ca 50 gram karbo til dagen. Resten er fett og proteiner. Veier ca 80 kilo ( er kvinne ). Skal ned til under 75 kg første omgang. Noen som vet sånn ca en forbrenne karbohydrater i løpet av en dag ved inntak av ca 2000 kalorier? Grunnen er når jeg skal vedlikeholde kiloene uten å gå opp igjen i vekt Anonymkode: 7ed26...dee
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #2 Skrevet 28. februar 2019 52 minutter siden, AnonymBruker skrev: Trenger hjelp til å finne ut hvor mye karbohydrat jeg forbrenner i løpet av en dag. spiser ca 50 gram karbo til dagen. Resten er fett og proteiner. Veier ca 80 kilo ( er kvinne ). Skal ned til under 75 kg første omgang. Noen som vet sånn ca en forbrenne karbohydrater i løpet av en dag ved inntak av ca 2000 kalorier? Grunnen er når jeg skal vedlikeholde kiloene uten å gå opp igjen i vekt Anonymkode: 7ed26...dee Jeg kan ikke svare på spørsmålet om hvor mye du skal spise. Men om du har tenkt å beg å spise masse karbohydrater igjen, så går du garantert opp igjen. Så mitt råd er unngå fortsatt sukker, stivelse, korn, pasta, ris, potet etterpå også. Og spis deg mett. Kroppen tar det den trenger uansett på lavlkarbokosthold. Anonymkode: e3413...375
TomHm Skrevet 28. februar 2019 #3 Skrevet 28. februar 2019 Viss du bytter ut 500kalorier i fett med 500kalorier med karbohydrater skal ikke dette gjøre noe forskjell, bortsett fra muligens metthetsfølelse. Så lenge du får nok fett, si 60g og 120g protein så kan du gjerne ha resten av kaloriene dine fra karbohydrater uten å gå opp i vekt, så lenge du ikke overskrider ditt totale kaloribehov.
mlifjeld Skrevet 28. februar 2019 #4 Skrevet 28. februar 2019 Dersom du passer på at karbohydratene dine kommer fra fiberrike kilder som brokkoli, avokado, spinat, blomkål osv. (fiber motvirker blodsukkerstigning når du spiser karbohydrater, trenger du ikke stresse så mye. Du vil miste sukkersuget og sulten siden du nå får i deg alle de næringstoffene kroppen krever. Det er selvfølgelig også viktig å spise nok riktig fett (olivenolje, animalskt fett, olivenolje, altså mettet) Det er mange studier som viser at animalsk fett (mettet fett) faktisk er veldig sundt for oss. Dette er det fettet f.eks celleveggene i huden vår og hjernen vår er bygget med (sammen med aminosyrer). Det er også mange nye studier som viser at det er transfett og sukker som øker riskoen for høytblodtrykk og hjerteproblemer, ikke mettet fett. Unngå transfett (margarin, rapsolje, fett i prossesert mat). Det er også viktig å spise nok med protein ved siden av grønnsakene. Da gå etter de feteste stykkene med kjøtt. Dersom du får i deg nok fett vil blodsukkeret holde seg lavt, du vil ha et lavt insulin nivå som gjør at du holder deg mett lenge og kroppen kan faktisk bruke kroppsfettet ditt som energi. Dette er ikke mulig dersom du har et konstant høyt nivå av insulin i blodet. (insulin lager overflødig glukose i blodet som fett og hindrer kroppen tilgang til egene fettceller) 1
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #5 Skrevet 28. februar 2019 Tusen takk for mange gode svar 🙏 Anonymkode: 7ed26...dee
Pierre Gynt Skrevet 28. februar 2019 #6 Skrevet 28. februar 2019 2 timer siden, mlifjeld skrev: Dersom du passer på at karbohydratene dine kommer fra fiberrike kilder som brokkoli, avokado, spinat, blomkål osv. (fiber motvirker blodsukkerstigning når du spiser karbohydrater, trenger du ikke stresse så mye. Du vil miste sukkersuget og sulten siden du nå får i deg alle de næringstoffene kroppen krever. Det er selvfølgelig også viktig å spise nok riktig fett (olivenolje, animalskt fett, olivenolje, altså mettet) Det er mange studier som viser at animalsk fett (mettet fett) faktisk er veldig sundt for oss. Dette er det fettet f.eks celleveggene i huden vår og hjernen vår er bygget med (sammen med aminosyrer). Det er også mange nye studier som viser at det er transfett og sukker som øker riskoen for høytblodtrykk og hjerteproblemer, ikke mettet fett. Unngå transfett (margarin, rapsolje, fett i prossesert mat). Det er også viktig å spise nok med protein ved siden av grønnsakene. Da gå etter de feteste stykkene med kjøtt. Dersom du får i deg nok fett vil blodsukkeret holde seg lavt, du vil ha et lavt insulin nivå som gjør at du holder deg mett lenge og kroppen kan faktisk bruke kroppsfettet ditt som energi. Dette er ikke mulig dersom du har et konstant høyt nivå av insulin i blodet. (insulin lager overflødig glukose i blodet som fett og hindrer kroppen tilgang til egene fettceller) Hvor finner du at rapsolje inneholder transfett? Transfett dannes jo når man delvis herder oljer. 2
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #7 Skrevet 28. februar 2019 5 timer siden, mlifjeld skrev: Det er også viktig å spise nok med protein ved siden av grønnsakene. Da gå etter de feteste stykkene med kjøtt. Dersom du får i deg nok fett vil blodsukkeret holde seg lavt, du vil ha et lavt insulin nivå som gjør at du holder deg mett lenge og kroppen kan faktisk bruke kroppsfettet ditt som energi. Dette er ikke mulig dersom du har et konstant høyt nivå av insulin i blodet. (insulin lager overflødig glukose i blodet som fett og hindrer kroppen tilgang til egene fettceller) Anonymkode: 04e80...594
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå