AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #21 Del Skrevet 28. februar 2019 Fiskeboller og Toro tomatsuppe f.eks, er det ferdigmat som man ikke bør servere? Anonymkode: fac03...34c Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23023733 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Monabe87 Skrevet 28. februar 2019 #22 Del Skrevet 28. februar 2019 Jeg er veldig dårlig på mat fra bunnen. Mannen er mye flinkere enn meg!! Heldigvis... Men han er mye borte på reis, men jeg har ikke dårlig samvittighet av å lage ferdigmat, jeg har rett og slett ikke tid. Glad de spiser 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23023738 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #23 Del Skrevet 28. februar 2019 Ts her: Takker for alle tipsene deres! Skal vurdere matkasse, har tenkt tidligere at det er så dyrt, men mulig det er verdt det. Så godt å høre at jeg ikke er alene om å ikke være flink til å lage mat (flere av dere som svarte har vært der før). Mange bra råd og tips her som jeg tar til meg. Skal sjekke ut flere oppskrifter på nett også. Må bare kaste meg ut i det å prøve og feile litt. Anonymkode: abfb3...51f 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23023898 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #24 Del Skrevet 28. februar 2019 2 timer siden, skruf skrev: Og apropro han som mener at alle menn er flinke kokker (antar at den kommentaren var for å provosere tidlig på morran); nei, de er ikke det. Mannen min er god på pizza, lage taco og steke biff. Og det er det. Da vi møttes så levde han på taco, Grandiosa og restaurantmat. Selv om mannen din ikke gidder å lage mat, så betyr det ikke at alle menn er slik. Noen menn elsker å lage mat - og er flinke til det. Samme med kvinner - noen hater det, andre ikke. Heldigvis lever vi ikke på 50-tallet lenger, men i 2019. 😄 Anonymkode: 72e49...e3c 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23023925 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiubi Skrevet 28. februar 2019 #25 Del Skrevet 28. februar 2019 Kan man lese, kan man lære å lage mat. Hvis man ikke prøver, er det latskap. Som forelder bør man ha en viss interesse for hva man fôrer ungene med, og om det har riktig sammensetning av vitaminer, mineraler, fett, karbohydrater og protein. Å vokse opp på halvfabrikata og ferdigmat og leve på det i årevis, kan på sikt gi både mangelsykdommer og overvekt. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23023963 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jadzia Skrevet 28. februar 2019 #26 Del Skrevet 28. februar 2019 Jeg synes vel helt ærlig det virker som at de ferreste under 40 kan lage særlig mat i dag. At det går mest i toro og ferdigmat over hele rekka. Så kan ikke skjønne at det er tabu. Mer bare at de få som kan det skryter så himla mye av alt de kan at det er kvalmende. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024065 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 28. februar 2019 #27 Del Skrevet 28. februar 2019 39 minutter siden, AnonymBruker skrev: Selv om mannen din ikke gidder å lage mat, så betyr det ikke at alle menn er slik. Noen menn elsker å lage mat - og er flinke til det. Samme med kvinner - noen hater det, andre ikke. Heldigvis lever vi ikke på 50-tallet lenger, men i 2019. 😄 Anonymkode: 72e49...e3c Jeg vet det, jeg svarte på generaliseringen der påstanden var at menn er de flinkeste kokkene, og at Ts sikkert var alenemor som ikke hadde en mann som kunne trø til på kjøkkenet å lage middag. Sånn siden alle menn er flinkere til å lage mat.. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024080 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #28 Del Skrevet 28. februar 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Ts her: Takker for alle tipsene deres! Skal vurdere matkasse, har tenkt tidligere at det er så dyrt, men mulig det er verdt det. Så godt å høre at jeg ikke er alene om å ikke være flink til å lage mat (flere av dere som svarte har vært der før). Mange bra råd og tips her som jeg tar til meg. Skal sjekke ut flere oppskrifter på nett også. Må bare kaste meg ut i det å prøve og feile litt. Anonymkode: abfb3...51f Det er flott hvis du lærer deg å lage mat fra grunnen av og jeg tror det er oppnåelig for mer eller mindre alle med en skikkelig innsats, men hvis du ønsker en snarvei fram til du mestrer det, er «pimping» av ferdigmaten et godt tips. Jeg skal gi deg noen eksempler: Bytt ut fire desiliter av vannet i Toro tomatsuppe med en boks hermetiske tomater eller litt tomatjuice. I meksikansk tomatsuppe kan du gjøre det samme. Attpåtil kan du, mot slutten av koketida, tilsette litt biter av hakka paprika, en liten boks mais, en boks kidneybønner, noen frosne erter og litt biter av rå vårløk. Du kan bruke alt på en gang, eller bare en eller noen av tingene. I meksikansk gryte kan du gjøre det samme. Bytt ut noe av vannet med tomat, tilsett en boks bønner (hell av laken og skyll de) og stek dessuten litt løk sammen med kjøttdeigen. Paprika kan du tilsette rå mot slutten om du vil. Alt du bruker kjøttdeig i (pastasaus, lasagne, gryteretter etc) kan du også bruke hakket løk, revet squash og revet gulrot i. Bare stek det sammen med kjøttdeigen. På ferdigpizza kan du legge på ringer/biter av rå paprika og løk/rødløk, halve cherrytomater, biter av ananas eller ringer av oliven. I fiskebollesaus er det godt med biter av reddik eller vårløk. Bare legg det i et par minutter før du skal servere. I blomkål- (og brokkoli-)suppe kan du tilsette ekstra blomkål og brokkoli fra frysedisken. Ha de i 4-5 minutter før servering. I ferdige indiske sauser kan du tilsette en boks kikerter (hell av laken) og gjerne en pute eller to med frossen spinat. Den er nesten alltid frosset i små runde «terninger» og disse er veldig kjekke å bare putte i mat en og en eller kanskje to. De setter nesten ikke smak. Sånn kan du gjøre med nesten alle ferdigretter. Nesten alt kan «pimpes» opp. Et annet tips er å servere grønnsakene rå dersom du føler du ikke greier å tilberede dem riktig. Revet rå gulrot er godt til fisk, bland gjerne med revet kålrot, revet eple og strimlet kål eller rødkål. Finsnittet purre er også godt i. Salat ved siden av ting som pizza behøver heller ikke å være mer avansert enn for eksempel isbergsalat, paprika, tomat og agurk. Ta på en klatt med lettrømme og måltidet har fått mye mer næring. Hvis du attpåtil serverer noen tomatbåter, noen skiver agurk eller litt syltede rødbeter her og der ved siden av middagen, har du hevet og variert grønnsaksinnholdet betraktelig, og du har kjøpt deg litt tid mens du øver deg på å lage mat fra grunnen av på de dagene hvor du har tid og energi til det (Paprika, tomat, agurk, salatblader, sylteagurk, rødbeter etc er også fint å ha på brødskiva og det finnes juicer med relativt høyt grønnsaksinnhold på butikken. Denne synes jeg er veldig god. Send også gjerne med rå gulrot, skiver av rå kålrot, biter av agurk, sukkererter eller cherrytomater sammen med matpakka ) Anonymkode: 5db60...c3f 4 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #29 Del Skrevet 28. februar 2019 58 minutter siden, Jadzia skrev: Jeg synes vel helt ærlig det virker som at de ferreste under 40 kan lage særlig mat i dag. At det går mest i toro og ferdigmat over hele rekka. Så kan ikke skjønne at det er tabu. Mer bare at de få som kan det skryter så himla mye av alt de kan at det er kvalmende. Jeg kjenner nesten ingen under 40 som ikke kan å lage skikkelig mat. Derimot vet jeg om mange over 50 som er svært så glade i Toro selv om de (kvinnene) teknisk sett kan å lage mat fra grunnen av. Menn over 50 gidder jeg ikke en gang å nevne... Anonymkode: 5db60...c3f 3 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #30 Del Skrevet 28. februar 2019 Ungene mine er heller ikke overnegeistret for grønnsaker. Spesielt ikke om de er kokt. Rå gulrotstaver kan de derimot ete en del av. Dampet brokkoli med en klatt smør går også relativt greit. Anonymkode: fc81e...3bf Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024288 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #31 Del Skrevet 28. februar 2019 Alle må begynne en plass. Det er trening som skal til. Skal lite til, for at grønnsaker skal smake godt, og være innbydende. Ferdigmat er jeg ikke tilhenger av. Folk skylder på dårlig tid. Med planlegging, så behøver ikke matlaging ta mye tid. Det er bare så enkelt å klippe opp en pose. Det er mye tilsetningsstoffer i denne maten. Så skal vi få ungene til å like mat, bli glad i mat. Hvor skal ungene lære å lage mat, om de ikke får innføring hjemme? Hva er det du syns som tar så lang tid? Anonymkode: f7f24...f7f Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024309 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #32 Del Skrevet 28. februar 2019 13 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det er flott hvis du lærer deg å lage mat fra grunnen av og jeg tror det er oppnåelig for mer eller mindre alle med en skikkelig innsats, men hvis du ønsker en snarvei fram til du mestrer det, er «pimping» av ferdigmaten et godt tips. Jeg skal gi deg noen eksempler: Bytt ut fire desiliter av vannet i Toro tomatsuppe med en boks hermetiske tomater eller litt tomatjuice. I meksikansk tomatsuppe kan du gjøre det samme. Attpåtil kan du, mot slutten av koketida, tilsette litt biter av hakka paprika, en liten boks mais, en boks kidneybønner, noen frosne erter og litt biter av rå vårløk. Du kan bruke alt på en gang, eller bare en eller noen av tingene. I meksikansk gryte kan du gjøre det samme. Bytt ut noe av vannet med tomat, tilsett en boks bønner (hell av laken og skyll de) og stek dessuten litt løk sammen med kjøttdeigen. Paprika kan du tilsette rå mot slutten om du vil. Alt du bruker kjøttdeig i (pastasaus, lasagne, gryteretter etc) kan du også bruke hakket løk, revet squash og revet gulrot i. Bare stek det sammen med kjøttdeigen. På ferdigpizza kan du legge på ringer/biter av rå paprika og løk/rødløk, halve cherrytomater, biter av ananas eller ringer av oliven. I fiskebollesaus er det godt med biter av reddik eller vårløk. Bare legg det i et par minutter før du skal servere. I blomkål- (og brokkoli-)suppe kan du tilsette ekstra blomkål og brokkoli fra frysedisken. Ha de i 4-5 minutter før servering. I ferdige indiske sauser kan du tilsette en boks kikerter (hell av laken) og gjerne en pute eller to med frossen spinat. Den er nesten alltid frosset i små runde «terninger» og disse er veldig kjekke å bare putte i mat en og en eller kanskje to. De setter nesten ikke smak. Sånn kan du gjøre med nesten alle ferdigretter. Nesten alt kan «pimpes» opp. Et annet tips er å servere grønnsakene rå dersom du føler du ikke greier å tilberede dem riktig. Revet rå gulrot er godt til fisk, bland gjerne med revet kålrot, revet eple og strimlet kål eller rødkål. Finsnittet purre er også godt i. Salat ved siden av ting som pizza behøver heller ikke å være mer avansert enn for eksempel isbergsalat, paprika, tomat og agurk. Ta på en klatt med lettrømme og måltidet har fått mye mer næring. Hvis du attpåtil serverer noen tomatbåter, noen skiver agurk eller litt syltede rødbeter her og der ved siden av middagen, har du hevet og variert grønnsaksinnholdet betraktelig, og du har kjøpt deg litt tid mens du øver deg på å lage mat fra grunnen av på de dagene hvor du har tid og energi til det (Paprika, tomat, agurk, salatblader, sylteagurk, rødbeter etc er også fint å ha på brødskiva og det finnes juicer med relativt høyt grønnsaksinnhold på butikken. Denne synes jeg er veldig god. Send også gjerne med rå gulrot, skiver av rå kålrot, biter av agurk, sukkererter eller cherrytomater sammen med matpakka ) Anonymkode: 5db60...c3f Takk! Her var det mange gode tips! Tar de med meg 🙌 Anonymkode: abfb3...51f 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024316 Del på andre sider Flere delingsvalg…
regine Skrevet 28. februar 2019 #33 Del Skrevet 28. februar 2019 Merkelig nok finnes det folk som aldri blir særlig flinke til å lage mat, fordi de ikke er så interessert. Og jeg syns faktisk det er helt ok, selv om jeg selv lager mat fra bunnen og er ganske god til det. Men jeg har venner som syns matlaging kun er noe man må gjøre fordi man må spise for å leve, og da blir det så som så. Skjønner ikke hvorfor det skal være et krav om at man MÅ like å lage mat, hovedsaken er vel at man spiser relativt sunt. Det kan man selv om man ikke bruker all sin fritid på å lese kokebøker, løpe rundt for å finne "rare" ingredienser og stå i timesvis på kjøkkenet. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024559 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skruf Skrevet 28. februar 2019 #34 Del Skrevet 28. februar 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Alle må begynne en plass. Det er trening som skal til. Skal lite til, for at grønnsaker skal smake godt, og være innbydende. Ferdigmat er jeg ikke tilhenger av. Folk skylder på dårlig tid. Med planlegging, så behøver ikke matlaging ta mye tid. Det er bare så enkelt å klippe opp en pose. Det er mye tilsetningsstoffer i denne maten. Så skal vi få ungene til å like mat, bli glad i mat. Hvor skal ungene lære å lage mat, om de ikke får innføring hjemme? Hva er det du syns som tar så lang tid? Anonymkode: f7f24...f7f Det er ikke alltid at unger lærer å lage mat hjemmefra heller, selv om foreldrene er flinke til å lage mat. Mor mi var veldig flink; alt fra bunnen av, saftet og syltet, bakte brød og ordnet ut. Av oss fem søsken så var det kun ene broren min som hadde interesse for å lage mat og hjelpe til, vi andre fire kunne ikke brydd oss mindre I voksen alder har vi dog etterhvert kommet oss betraktelig, iallefall de av oss som har fått barn Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23024776 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest BearMama Skrevet 28. februar 2019 #35 Del Skrevet 28. februar 2019 (endret) Jeg kjøpte ferdig sjokoladekake og dynget med nonstop og seigmenn og kjøpte ferdigboller da de skulle feire bursdagen til ungen min i barnehagen. 😬🙈😅 Så det så. Endret 28. februar 2019 av BearMama Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23025246 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 28. februar 2019 #36 Del Skrevet 28. februar 2019 (endret) 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Fiskeboller og Toro tomatsuppe f.eks, er det ferdigmat som man ikke bør servere? Anonymkode: fac03...34c Begge deler inneholder jo en del salt og konserveringsmidler, så det er jo ikke helt det man bør leve på hver dag året rundt, kanskje? Men jeg hadde greit servert det en gang i blant. Selv kjøper jeg ferdige kjøttkaker på butikken. Lager dem ikke selv, nei. Det gidder jeg rett og slett ikke, er ikke så interessert i matlaging. Er sånn halvgod til å lage mat. Kan lage en del forskjellige gryteretter fra bunnen av, kjempegode, men en middag på en vanlig onsdag tar jeg så lettvindt som mulig. Endret 28. februar 2019 av Million Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23025262 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #37 Del Skrevet 28. februar 2019 5 timer siden, Jadzia skrev: Jeg synes vel helt ærlig det virker som at de ferreste under 40 kan lage særlig mat i dag. At det går mest i toro og ferdigmat over hele rekka. Så kan ikke skjønne at det er tabu. Mer bare at de få som kan det skryter så himla mye av alt de kan at det er kvalmende. Helt uenig i dette. Kjenner knapt noen som ikke er matinteresserte, og lager god middag fra grunnen daglig, baker, og lager det meste. Foreldregenerasjonen som ikke har vokst opp med internett, derimot... de sitter fast i toro, ferdigmat, ihjælstekt kjøtt, skrekk for fisk, og overkokte grønnsaker. Anonymkode: 40397...338 4 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23025334 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #38 Del Skrevet 28. februar 2019 Ibs, diverse allergier og mange livsstilssykdommer kan relateres til halvfabrikater og annet junk vi trøkker ned i oss. Dette er sykdommer som har eksplodert i senere tid, og som knapt fantes før i tiden. Lær å lage mat fra bunnen av. Anonymkode: 8f0db...fe3 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23025387 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #39 Del Skrevet 28. februar 2019 er totalt uinteressert i matlaging, og kan knapt koke et egg. men klarer å lage no3n få sunne-ish retter til ungen. gidder ikke være flau for det. interesserer meg så lite, utover å gi ungen sunn mat. Anonymkode: 5a42f...e2d 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23025547 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. februar 2019 #40 Del Skrevet 28. februar 2019 Jeg var også ubrukelig til å lage mat før barn, men har kommet meg noe. Men det går i samme tralten, har lite fantasi. Kjøtt/fugl/fisk/vegetar og poteter/ris/pasta samt grønnsaker. Tenker innimellom at jeg skal prøve noe mer spennende, men mister alltid motet hver gang jeg finner en oppskrift. Ørtogforti ingredienser vi ikke har i hus, og som koster en liten formue og anskaffe og som bare blir kastet etterpå fordi det går 3 mnd til neste gang. Anonymkode: e6099...85c 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1259897-tabu-at-en-mor-er-d%C3%A5rlig-til-%C3%A5-lage-mat/page/2/#findComment-23025741 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå