Gå til innhold

Sunnere alternativ enn tortilla til innpakking


Anbefalte innlegg

Skrevet

Potetlompe

Anonymkode: 30fef...ae2

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg kutter andre ting fremfor tortillaen. Jeg er elt avhengig av den. Spiser heller litt mindre av andre ting den dagen :) har du forsøkt å lage tortillas selv? det er kjempeenkelt og du får kontroll på innholdet! 

Skrevet

Lomper så klart! Buer speltlomper bruker jeg som tortilla. Det er godt, du føler deg ikke oppblåst og har mindre kalorier.

Anonymkode: 399c6...330

  • Liker 2
Skrevet

Google "low carb lefse". Kjøp så fra Gymgrossisten.

Anonymkode: 7c90d...ab5

Skrevet

Kan du ikke bruke papir? Vanlig dasspapir er tynt, og smaker ikke mye. Går greit ned sammen med smakfull mat og drikke til.

Anonymkode: 3609b...fc1

  • Liker 7
Skrevet

Hvis du lager pannekaker av kikertmel får du et helt annet nærings- og karbohydratinnhold enn hvis du bruker de som er laget av mais. 

Anonymkode: e8ad1...883

  • Liker 1
Skrevet

Det er ikke sunnere med fett enn med karbohydrater. Problemet med karbohydrater er gluten, og fremfor alt hvete, og alt som inneholder raffinert sukker. Andre karbohydrater er ok! Frukt, søtpoteter, poteter, kornslag som hirse og qinuoa, ingenting galt med det. Ja mange tar av når de begynner på lavkarbo, men mange legger på seg igjen etter hvert også.

Anonymkode: e954d...cc3

Skrevet

Det er færre kalorier i et tacoskjell enn en tacolefse, så dersom du holder deg til samme antall, har du omtrent halvparten av kaloriene.

 

Anonymkode: 95ef8...f93

Skrevet

Jeg bruker ofte hjertesalat istedenfor lefser og det funker fint som bare det i hvert fall :sikle:

Skrevet
På 20.2.2019 den 9.45, AnonymBruker skrev:

Husk at ei tortillalefse ikke er så stor, så det er ikke så mye kalorier som det ser ut som hvis du ser på innholdet.

Det er bedre om du reduserer mengden kjøtt, ost og rømme og heller har mer grønnsaker i. Jeg fyller vanligvis lefsa til den er stappfull, men siden det meste er salat og andre grønnsaker blir det ganske sunt.

Wraps er vanskeligere fordi man da må ha mye mindre fyll. Derfor lager jeg aldri wraps. Salat i en boks er mye enklere.

Anonymkode: e97ce...db1

En lefse er 260-280 kalorier og de fleste spiser 2 til en middag.

Dette er jo bare rent hvetemel og er definitivt det lureste og bytte ut viss man ønsker en sunnere middag.

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Hvis du lager pannekaker av kikertmel får du et helt annet nærings- og karbohydratinnhold enn hvis du bruker de som er laget av mais. 

Anonymkode: e8ad1...883

Jeg har foreslått det for lenge siden og blitt nedstemt.

Anonymkode: bf9d2...bf0

Skrevet

Jeg lager tacosalat, dvs jeg legger lagvis alt jeg normalt ville hatt på tacoelefsen og har rømme og salsa ved siden av. Spise uten lefse/skjell eller kun med ett skjell for litt crunch. Veldig godt, bare en annen måte å gjøre det på. Ellers anbefales tacopai, men da blir det jo hvetemel igjen. 

Anonymkode: 914af...a43

  • Liker 1
Skrevet (endret)
På 20.2.2019 den 18.30, SupaWoman skrev:

Flere kalorier i kikertmel enn i hvetemel.

Det vil fortsatt være mindre kalorier i en lefse laget på kikertmel og vann enn en tortilla fra butikk. I tillegg vil du antagelig spise mindre da det er mer proteiner og du blir mettere av en slik lefse. Du vil også få i deg mindre tomme kalorier og sånn sett antagelig legge på deg mindre uansett om det er samme kaloriinnhold. 

Endret av Inwe
Skrevet
På 19.2.2019 den 23.40, AnonymBruker skrev:

Tortilla inneholder både mye kalorier og raske karbohydrater. Enten man lager taco, wraps, kebab eller annet. Grov tortilla er heller ikke spesielt sunnere enn vanlig.

Så det jeg ofte har gjort er å droppe selve tortillaen og bare spise "fyllet" fra en tallerken. Men det blir jo litt kjedelig i lengden å spise det som da føles bare som forskjellige typer salat. Det er noe med det å pakke det inn og spise fra en lefse.

Jeg forsøkte i dag med vanlig hodekål. Tok av et lag med blader og prøvde å rive det minst mulig for så å lage kebab med blant annet kinakål i. Men da blir det jo fryktelig mye kål. Og kålblader er heller ikke så godt når det ikke er varmebehandlet eller kuttet opp i små strimler. Men kål er jo det eneste som har blader som er store og solide nok til å holde maten. Noen som har andre forslag til hva som kan brukes, uten å sprenge kaloribudsjettet?

Anonymkode: 12d39...5a3

Legg alt i et blad hjertesalat 

Anonymkode: 0737b...ba3

Skrevet

Hjertesalat. Det berger maten. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...