AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #1 Skrevet 19. februar 2019 Det blir karbonadedeig middager(pasta med kjøttsaus og chili con carne) to dager etter hverandre er det veldig usunt? Det skjer ikke vær måned. Det blir og grønnsaker til. Anonymkode: cd51c...7e7
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #2 Skrevet 19. februar 2019 "Er det veldig usunt"? Unnskyld, men dette blir for dumt. Du greier da å skjønne selv at dette spiller ingen rolle! To dager på rad, samme mat, gjør INGENTING! Anonymkode: 5623e...0b2 7
Unika Skrevet 19. februar 2019 #3 Skrevet 19. februar 2019 Det spiller selvfølgelig ingen rolle. Det er hva du spiser fast som har noe å si. 1
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #4 Skrevet 19. februar 2019 2 dager i året? Nei. 2 dager hver eneste uke? Jo, prosessert kjøtt er jo forbundet med økt risiko for kreft. Så om du spiser kjøttdeig 2 dager i uka, samt pølsepålegg, pølser i brød, hamburger, kebab, så begynner det bikke over i det usunne Anonymkode: aedde...aba
Lisa2400 Skrevet 19. februar 2019 #5 Skrevet 19. februar 2019 Nei, spis det du liker, da blir du glad, og det å være glad er veldig veldig sunt :) 1
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #6 Skrevet 19. februar 2019 40 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det blir karbonadedeig middager(pasta med kjøttsaus og chili con carne) to dager etter hverandre er det veldig usunt? Det skjer ikke vær måned. Det blir og grønnsaker til. Anonymkode: cd51c...7e7 hvis det var kjøttdeig var det noe annet men karbonadedeig er et mye sunnere alternativ. Anonymkode: 96898...d7f 3
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #7 Skrevet 19. februar 2019 Det er usunt å være så uvitende/forvirret/usikker/selskapssyk (stryk det som ikke passer) at man må spørre om det er usunt å spise karbonadedeig til middag to dager etter hverandre. Anonymkode: e9da0...1a9 2
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #8 Skrevet 19. februar 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: 2 dager i året? Nei. 2 dager hver eneste uke? Jo, prosessert kjøtt er jo forbundet med økt risiko for kreft. Så om du spiser kjøttdeig 2 dager i uka, samt pølsepålegg, pølser i brød, hamburger, kebab, så begynner det bikke over i det usunne Anonymkode: aedde...aba Karbonadedeig er da rent, oppmalt kjøtt, og ikke på noe vis mer usunt enn å spise en biff - oppmaling er jo den eneste "prosesseringen" som gjøres. Pølser osv. er jo tilsatt andre ting og bearbeidet på en helt annen måte, så det kan ikke sammenliknes. Anonymkode: 0f644...b9f 3
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #9 Skrevet 19. februar 2019 19 minutter siden, AnonymBruker skrev: Karbonadedeig er da rent, oppmalt kjøtt, og ikke på noe vis mer usunt enn å spise en biff - oppmaling er jo den eneste "prosesseringen" som gjøres. Pølser osv. er jo tilsatt andre ting og bearbeidet på en helt annen måte, så det kan ikke sammenliknes. Anonymkode: 0f644...b9f Men, også for å følge opp min kommentar over, det er ikke enkeltindividets skyld at han/hun er forvirret og redd, når feks helsedirektoratet tilsynelatende(?) slår "rødt og bearbeidet kjøtt" sammen til én svær ting å være livredd for. Når det er sagt, er det likevel enkeltindividets ansvar å vurdere informasjonen han/hun har fått, og evt skaffe seg ny og bedre informasjon - så man kan være glad, som nevnt over; bekymring tar flere liv enn det pølser gjør. Anonymkode: e9da0...1a9
AnonymBruker Skrevet 19. februar 2019 #10 Skrevet 19. februar 2019 Vi bruker mye karbonadedeig. I den tro at det er sunnere enn kjøttdeig. Anonymkode: 3ee41...b2a
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2019 #11 Skrevet 20. februar 2019 Det er ingenting som i seg selv er usunt, ikke en gang sukker. Alle ting er sunne og usunne på sin måte. Det som gjør det sunt og usunt er hvordan det brukes, og det totale bildet av kostholdet. Å spise samme ting 2 dager på rad gjør absolutt ingenting. Man kan sikkert spise samme ting 2 måneder i strekk uten at det trenger å ha en betydning dersom man ellers har hatt et variert kosthold, før man får mangelsykdommer og slikt. Selv spiser jeg ofte samme ting flere dager på rad, da jeg gjerne lager en større porsjon som må spises. Så lages det noe annet neste gang. Nå er vel ikke "karbonadedeig" en rett, men en ingrediens som skal brukes i en rett som også har mange andre ingredienser. Men på generelt grunnlag kan man nok spise det med bedre samvittighet enn mye annet som finnes der ute. Det eneste å være obs på med med karbonadedeig, er at man frarådes å spise mye rødt kjøtt over tid, som i fast til middag "hver dag". Jeg vet at det er mange som alltid planlegger middagen ved å hente kjøttdeigen først som standard, og så planlegges selve middagen ut fra at den skal være laget av kjøttdeig. Det er ikke heldig i lengden. Men noen dager i uken går fint i det lange løp, og om man har en periode man spiser mer så gjør det ingenting. Det er gjennomsnittet i det lange tidsperspektivet som gjelder. Anonymkode: bd6e2...afa 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå