Gå til innhold

Ovnssteke grønnsaker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal ha selskap - og tenkte å ovnssteke/bake diverse grønnsaker i litt store mengder (pleier bare å frese det i panne til "vanlig".

Noen som har erfaring med hvor lenge det bør stå inne? - og evt. andre forslag til grønnsaker som bør med.

Har foreløpig tenkt på å ha:

Broccoli

Rødløk/gul løk

Purre/vårløk

Sukkererter

Gulrot

Squash

evt. små tomater

Videoannonse
Annonse
Gjest Dalwhinnie
Skrevet

Jeg lager ofte ovnsbakte grønnsaker og bruker da ofte paprika i forskjellige farger, sopp, løk (rød, gul, sjalott), squash og cherrytomater. Kutter grønnsakene i grove biter, har på en liten klatt smør, gjerne en liten dæsj hvitvin, salt, pepper og evt noe urter. Baker dem som oftest i foliepakker eller i ildfast form med lokk. 225 grader i ca 20 minutter (litt mer eller mindre avhengig av mengden).

For øvrig elsker jeg både brokkoli og sukkererter, men synes ikke at de egner seg så godt til steking i ovn da de ofte blir for mye stekt/bakt i forhold til de andre grønnsakene.

Skrevet

Paprika hadde jeg glemt .. takk for det :)

.. og jeg må ha brokkoli og sukkererter - så da får jeg bare legge dem inn litt etter det andre.. :wink:

Skrevet

Babymais, aubergine, fennikel, hele hvitløksfedd, småløk.

Skrevet

Takk for flere gode forslag .. (skriver det på handlelisten min)

:)

Skrevet

Sellerirot og persillerot smaker veldig godt ovnsstekt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...