Gjest Evvelinn Skrevet 10. april 2005 #1 Skrevet 10. april 2005 Jeg var i Nederland i påsken og der var jeg innom en indonesisk restaurant. Der spiste jeg noe kjempegodt, men husker ikke helt navnet! Det var grilla (tror jeg?)kyllingstykker med masse rødlig saus (tror det var søtsur saus) og med ris ved siden av som de kalte "nasi"! Kjempegodt var det!! Men vet noen hvordan jeg kan lage dette hjemme? :klø:
Gjest Embla s Skrevet 10. april 2005 #2 Skrevet 10. april 2005 Sursøt saus får du kjøpt ferdig på glass (uncle Bens f.eks.) men den du lager selv er MYE bedre: 4 dl vann 3 dl eddik 150 g sukker 2 ss soyasaus 4 ss ketchup 1 ss plommesaus (kan erstattes av ananas f.eks.) 1/2 ts chilipulver 1 ts sesamolje 2 ss maisenna 20 skiver syltede agurker. Ha alt minus agurkene, oljen og maisenna i en gryte. Kokes til sukkeret er smeltet. rør ut maisenna i litt vann, ha i sammen med agurken (skjæres i små biter) og oljen. Kok til det tykner. *********************************************' Annen oppskrift: Wok kjøtt (svin el kylling i terninger) og grønnsaker (gulrot, paprika, vannkastanje, sukkererter, osv). Rør inn ananas biter, edikk (, ketchup, ananas juice, sukker (gjerne brunt palmesukker hvis du får tak i. Ellers duger vanlig sukker også!). Kokes opp. bland maisenna med kaldt vann og hell oppi, kok opp slik at det tykner litt. Målene her varierer etter hvor mye du lager, og etter smak! blir det for surt tar du mer sukker, og omvendt!
Gjest hjalmarlover Skrevet 20. april 2005 #3 Skrevet 20. april 2005 Enkelt og raskt: Stek passa store biter av kyllingfille varm opp sweet and sour saus(på glass) og tilsett kyllingen. Server med ris og/eller salat Dette går kjempe raskt og er kjempe godt! Hvis du virkelig ønsker deg rask middag når du kommer hjem kan du ha ferdig stekt kylling i fryseren og kjøpe slike hurtigkokte risposer. Eventuelt ha ferdig salat i kjøleskapet elle kjøpe i poser på butikken...
Gjest Scheherazade, ii Skrevet 20. april 2005 #4 Skrevet 20. april 2005 Og nasi betyr rett og slett ris! På mange asiatiske språk, altså.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå