Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg likte godt rødbetkakene til Helios, men det ser ikke ut som om de er i handelen lenger. Har noen en god oppskrift på rødbetkaker som ligner, basert på ferske rødbeter?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen oppskrift, men hhar du prøve Kiwi sine?

Anonymkode: 0172f...94b

  • Liker 1
Skrevet
36 minutter siden, T-Rex skrev:

Jeg likte godt rødbetkakene til Helios, men det ser ikke ut som om de er i handelen lenger. Har noen en god oppskrift på rødbetkaker som ligner, basert på ferske rødbeter?

Rødbeter finner du ferske i grønnsaksdisken på diverse butikker. Men midt på vinteren synes ikke jeg rødbetene er særlig gode. Ville ventet til mai/juni og handletminn rødbeter. 

Rødbeter kan brukes til å stekes, kokes eller bakes i stekeovn. Da er de gode, særlig om du skjærer rødbetene i båter. Her snakker jeg om ferske rødbeter med skall på, ikke rødbeter på glass, i fall noen ikke forstår dette. 

Anonymkode: 09d6c...9b2

  • Liker 1
Skrevet (endret)
8 minutter siden, AnonymBruker said:

Ingen oppskrift, men hhar du prøve Kiwi sine?

Anonymkode: 0172f...94b

Jeg handler sjelden på Kiwi, fordi andre kjeder er nærmere, men de er sikkert like dyre som de de har i coop-kjeden? Jeg synes det blir litt feil når rødbetburgerne koster like mye som en god storfebiff, og det er faktisk ett av hinderne for at jeg skal spise mer vegetarmat. Men jeg forstår jo at svinnet blir stort, og prisene deretter, når jeg tenker over det.

Endret av T-Rex
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Rødbeter finner du ferske i grønnsaksdisken på diverse butikker. Men midt på vinteren synes ikke jeg rødbetene er særlig gode. Ville ventet til mai/juni og handletminn rødbeter. 

Rødbeter kan brukes til å stekes, kokes eller bakes i stekeovn. Da er de gode, særlig om du skjærer rødbetene i båter. Her snakker jeg om ferske rødbeter med skall på, ikke rødbeter på glass, i fall noen ikke forstår dette. 

Anonymkode: 09d6c...9b2

Jeg snakker om de ferske som ligger sammen med gulrøtter og brokkoli i grønnsaksdisken, ja. Og nå ligger det noen i kjøleskapet mitt.

Rå rødbeter har jeg null personlig erfaring med, så lenker til fungerende oppskrifter er velkomne. Ja, jeg kan google, men det er så mye rart der ute, så jeg foretrekker noe som er godkjent (prøvd) av noen. De på BBC er sikkert ganske trygge, da.

Skrevet
13 minutter siden, T-Rex skrev:

Jeg handler sjelden på Kiwi, fordi andre kjeder er nærmere, men de er sikkert like dyre som de de har i coop-kjeden? Jeg synes det blir litt feil når rødbetburgerne koster like mye som en god storfebiff, og det er faktisk ett av hinderne for at jeg skal spise mer vegetarmat. Men jeg forstår jo at svinnet blir stort, og prisene deretter, når jeg tenker over det.

Jeg har aldri handlet rødbetburgere hos coop, så vet ikke prisen der. Men hos Kiwi koster det vel 30 kr for to stk i deres "middag for en" serie. 

Anonymkode: 0172f...94b

  • Liker 1
Skrevet (endret)
2 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg har aldri handlet rødbetburgere hos coop, så vet ikke prisen der. Men hos Kiwi koster det vel 30 kr for to stk i deres "middag for en" serie. 

Anonymkode: 0172f...94b

Det er jo overkommelig, om de ikke er bittesmå, og du må handle for 30 til, for at det skal bli middag av det.

Ja, jeg er gjerrig, etter å ha levd på en bruttoinntekt på 200.000 i noen år (før boliglånet var nedbetalt). Det sitter i fremdeles.

Endret av T-Rex
Gjest Zeitgeist
Skrevet

Rødbeter er godt ... ferske rødbeter er himmelsk. 

Kan dessverre ikke hjelpe deg med rødbeteburgere, men her er par andre ideer:

Jeg bruker å skjære rå rødbeter løvtynne (såkalt rødbete-carpaccio) og ha i solskinnsskål/Buddha-skål sammen med alskens annet snacks - f.eks. avokado, epleterninger/appelsinfileter, bladsalat, kokt quinoa e.l., ovnsbakte kikerter osv. 

Slike skåler er kjekk mat. Tar ikke lang tid, og mens quinoaen koker og kikertene ovnsbakes, kuttes de andre grønnsakene opp. 

Hvis jeg i humør, lager jeg en sitron-tahin-dressing til, ellers holder det med litt sitron-/limesaft som fint kan dryppes over rødbetene.

Ellers er jo gulrot- og rødbetesalat (revet på råkostjern) veldig godt. Enten som tilbehør til f.eks. fisk eller som selvstendig rett - men da pleier jeg å skvise over en appelsin, samt ha i ymse nøtter og tørkede bær (kirsebær, rosiner, cranberries osv.)

Jeg vil også anbefale to oppskrifter. De krever litt mer arbeid, koster litt mer penger og tid, men er verdt bryet:

https://www.seriouseats.com/recipes/2017/02/roasted-beet-pistachio-ricotta-grapefruit-citrus-salad-recipe.html

https://www.seriouseats.com/recipes/2016/11/beet-wheat-berry-salad-apple-recipe.html

Forøvrig, har du prøvd deg på "borsjtsj" - klassisk rødbetesuppe fra Russland/Ukrania? 

 

Skrevet (endret)
17 hours ago, AnonymBruker said:

Hjertelig! 😀

Gode rødbetkaker er noe jeg absolutt liker, altså.

Endret av T-Rex
Skrevet
1 time siden, T-Rex skrev:

Hjertelig! 😀

Gode rødbetkaker er noe jeg absolut liker, altså.

Da er vi to :) 

Disse falaflene er også digge 

http://pranava.no/rodbetfalafel/

Anonymkode: 34c84...1d1

Skrevet
16 hours ago, AnonymBruker said:

Da er vi to :) 

Disse falaflene er også digge 

http://pranava.no/rodbetfalafel/

Anonymkode: 34c84...1d1

Den er lenket til tidligere, men jeg kommer nok til å prøve, ja. 😀

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...