AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #1 Skrevet 27. januar 2019 Hva er vanlig? Anonymkode: d5149...d69
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #2 Skrevet 27. januar 2019 Jeg tipser mellom 5 og 10 %, prøver å ha det i cash side slipper å skatte av det. Men er jeg misfornøyd tipser jeg sjelden. Anonymkode: d44ef...cc0 1
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #3 Skrevet 27. januar 2019 Gir ikke tips, servitører og kokker får ikke de pengene. Tipset går rett til restaurant. (De får Kun hvis du legger en 50-lapp fysisk i lomma til servitøren ) Anonymkode: 0790f...de7
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #4 Skrevet 27. januar 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Jeg tipser mellom 5 og 10 %, prøver å ha det i cash så de slipper å skatte av det. Men er jeg misfornøyd tipser jeg sjelden. Anonymkode: d44ef...cc0 Anonymkode: d44ef...cc0
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #5 Skrevet 27. januar 2019 Gjør det aldri i Norge. De tjener rimelig bra i forhold til utdanning Anonymkode: e5c64...4c2
richbitch Skrevet 27. januar 2019 #6 Skrevet 27. januar 2019 Hvis jeg er på en restaurant der jeg er virkelig fornøyd og både mat og service er verdt «litt ekstra» så tipser jeg, ja. Men tipser ikke på kjeder som f.eks Egon.
kaleidoskop Skrevet 27. januar 2019 #9 Skrevet 27. januar 2019 Tipser veldig lite. Aldri på kafe og "smårestauranter". Noen ganger om jeg har fått super service, men aldri 10%. Runder eventuelt opp.
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #10 Skrevet 27. januar 2019 10 minutter siden, AnonymBruker skrev: Gjør det aldri i Norge. De tjener rimelig bra i forhold til utdanning Anonymkode: e5c64...4c2 Men får ikke kveldstillegg/nattillegg eller annet for å kompensere for ekstremt ubekvem arbeidstid. Kreves dessuten voldsomt mye mer innsats enn kassajobb eller ekstrahjelp på eldrehjem (jeg har gjort alle tre yrkene). Anonymkode: d44ef...cc0 2
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #12 Skrevet 27. januar 2019 26 minutter siden, AnonymBruker skrev: Gir ikke tips, servitører og kokker får ikke de pengene. Tipset går rett til restaurant. (De får Kun hvis du legger en 50-lapp fysisk i lomma til servitøren ) Anonymkode: 0790f...de7 Er dette sant? I så fall er det jo ikke noe vits Anonymkode: 7e2d6...df2 1
kaleidoskop Skrevet 27. januar 2019 #13 Skrevet 27. januar 2019 5 minutter siden, AnonymBruker said: Er dette sant? I så fall er det jo ikke noe vits Anonymkode: 7e2d6...df2 32 minutter siden, AnonymBruker said: Gir ikke tips, servitører og kokker får ikke de pengene. Tipset går rett til restaurant. (De får Kun hvis du legger en 50-lapp fysisk i lomma til servitøren ) Anonymkode: 0790f...de7 Tull. Det går til servitørene. Jeg har jobbet som servitør. Eneste var at vi måtte ta 10% av dagens tips å gi til kokkene. Dele med dem også. Vet noen restauranter har fellespot. Så det deles likt på alle som jobbet den dagen. Også de i oppvasken. Men aldri hørt om (i Norge hvertfall) at det går til andre en de ansatte 2
tirben Skrevet 27. januar 2019 #14 Skrevet 27. januar 2019 Tipser alltid. Vet hvor hardt det er å være servitør, og de tjener dårlig!
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #15 Skrevet 27. januar 2019 1 minutt siden, tirben skrev: Tipser alltid. Vet hvor hardt det er å være servitør, og de tjener dårlig! Tjener de dårlig?? En jeg kjenner som jobber på peppes tjener nesten 500.000 i året. Ingen utdanning. Dette er med tipsen. Anonymkode: f617c...325
Semydfe Skrevet 27. januar 2019 #16 Skrevet 27. januar 2019 Ja, jeg tipser neste alltid. Dropper det kun hvis jeg er misfornøyd. Det er vanlig å tjene så lite som 140-160 kr i timen fra arbeidsgiver, så den tipsener de vel unt. (Servitører på hotell tjener stort sett bedre. Tarifflønn fra ca 172,- og oppover). Det er en slitsom og krevende jobb.
Djungelvrål Skrevet 27. januar 2019 #17 Skrevet 27. januar 2019 Tipser minimalt. De har god lønn. Jeg tipser ikke hu som sitter i kassa på Kiwi heller.
AnonymBruker Skrevet 27. januar 2019 #18 Skrevet 27. januar 2019 I fohold til at de har lite ansvar og ingen utdannelse, så synes jeg ikke de tjener dårlig. Det er vel lint som andre yrker i samme kategori. Ja det kan være hektisk i perioder, mem det er det i de fleste jobber. Sist jeg var ute stod servitørene bare å snakket med hverandre bak disken og så på mobilen. Anonymkode: f617c...325 1
tirben Skrevet 27. januar 2019 #19 Skrevet 27. januar 2019 54 minutter siden, AnonymBruker skrev: Tjener de dårlig?? En jeg kjenner som jobber på peppes tjener nesten 500.000 i året. Ingen utdanning. Dette er med tipsen. Anonymkode: f617c...325 Jeg kjenner en som jobber på restaurant i Oslo, og fastlønn er 140 kr pr. time. Det kaller jeg lav lønn. Hun er student og jobber derfor bare kveld og helg. Ikke høyere timelønn ved kvelds og nattarbeid. Tipsen er derfor svært viktig! 1
Aragorn ll Elessar Skrevet 27. januar 2019 #20 Skrevet 27. januar 2019 Nei fordi dette er Norge og ikke USA, Det kan komme som et sjokk for noen, men vi trenger ikke gjøre alt som man gjør i USA.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå