Gå til innhold

Hvilken olje bruker du til wok?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja, spørsmålet er altså: Hvilken olje bruker du til wok? Og hvorfor akkurat den typen?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

vanlig raps. Kjøper og kutter alt selv.

Anonymkode: bc95b...56e

Skrevet

Det som står på det kjøkkenet jeg lager mat på

Anonymkode: f43d5...863

Skrevet

Bruker aldri olje. Jeg bruker smør. 

  • Liker 2
Skrevet

Odelia norsk kaldpresset rapsolje. Den gir lite smak, og jeg liker det lille den gir av smak på grønnsakene. Bruker smør av og til: elsker smaken, men syns den er litt for lett å brenne ting i smør, så bruker ikke det til daglig. 

Anonymkode: 7d6bb...82f

  • Liker 1
Skrevet

Vanlig rapsolje, fordi det er en billig, nøytral olje som tåler høye temperaturer og har god fettsyresammensetning. Noen ganger har jeg litt sesamolje på for smakens skyld, men siden den ikke tåler høye temperaturer har jeg den ikke på før jeg er ferdig.

Anonymkode: cc199...4fc

Skrevet

Kokosolje. Og ofte litt sesamolje for smak mot slutten. 

Anonymkode: 1a892...a81

Skrevet

Bruker kokosolje uten smak. Leste en plass at det er kokosolje og smør som burde brukes ved så høy temperatur som man woker i. (Wokker, woker, lager wok?) 😅 

Skrevet

Sesamolje.

Anonymkode: e45f7...e14

Skrevet

Rapsolje

Anonymkode: 3655b...2db

Skrevet

Smør eller rapsolje. Bruker en av de samme hva jeg steker. Mest smør, for det gir så god smak. 

Anonymkode: 5253c...c27

Skrevet

Smør gir god smak, ja, best smak til mange ting, men feil smak til wok?

Jeg bruker raps, eller soya eller solsikkeolje, fordi den er nøytral og billig og fordi det er den jeg har.

Anonymkode: 898d8...743

Skrevet

Jeg bruker Vita Hjertego'.

Skrevet
55 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Så trist. Og hvordan sikres opptaket av de fettløselige vitaminene i grønnsakene?

Anonymkode: 898d8...743

Trus faktisk 

Anonymkode: bc0f5...1bf

Skrevet
På 27.1.2019 den 6.07, FrankDrebin skrev:

Bruker aldri olje. Jeg bruker smør. 

 

På 29.1.2019 den 8.22, Annihilator skrev:

Bruker kokosolje uten smak. Leste en plass at det er kokosolje og smør som burde brukes ved så høy temperatur som man woker i. (Wokker, woker, lager wok?) 😅 

 

Smør egner seg ikke til wok, fordi det inneholder en del melketørrstoff som blir svidd ved så høye temperaturer. Dersom man skal bruke smør må man bruke klaret smør.

Anonymkode: cc199...4fc

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...