AnonymBruker Skrevet 24. januar 2019 #1 Del Skrevet 24. januar 2019 Hei! Etter å ha prøvd litt forskjellig vurderer jeg nå en bachelor i sosialt arbeid (sosionom). Men, jeg har en krevende psykisk lidelse som tar mye energi i hverdagen, så jeg er redd arbeidsmengden kan bli stor. Hvordan er studiet og arbeidsmengden? Hvordan er det å få jobb etter endt utdanning? Og hvilke personlige egenskaper er viktige å inneha? Om du har noe mer, og vil utdype så setter jeg stor pris på det. Takk Anonymkode: 0b10c...329 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
~white lady~ Skrevet 24. januar 2019 #2 Del Skrevet 24. januar 2019 Hvis du har en krevende psykisk lidelse som tar mye energi så vil jeg anbefale et annet, lettere studie. Tenk også på yrkesmulighetene etterpå. En sosionom er ofte utsatt for psykisk stress og stor arbeidsmengde. Utdann deg til bibliotekar, grafisk designer eller noe annet som ikke krever så mye av psyken din. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2019 #3 Del Skrevet 24. januar 2019 48 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hei! Etter å ha prøvd litt forskjellig vurderer jeg nå en bachelor i sosialt arbeid (sosionom). Men, jeg har en krevende psykisk lidelse som tar mye energi i hverdagen, så jeg er redd arbeidsmengden kan bli stor. Hvordan er studiet og arbeidsmengden? Hvordan er det å få jobb etter endt utdanning? Og hvilke personlige egenskaper er viktige å inneha? Om du har noe mer, og vil utdype så setter jeg stor pris på det. Takk Anonymkode: 0b10c...329 Jeg er 3års student og opplever arbeidsmengden som stor, i hvertfall om du ønsker ha gode karakterer. Man har også gode muligheter til å få jobb. Jeg synes du bør vurdere om du klarer det psykisk tunge arbeidet man ofte står i i rollen som sosialarbeider/sosionom, det er svært mye psykisk tungt arbeid. Føler du feks at du har et avklart forhold til egne problemer? (du trenger selvsagt ikke svare, mer ment som hjelp til egenrefleksjon). Jeg synes det er kult at du ønsker å inn i helseyrket, men vær obs på de mange fallgruvene ved å være psykisk syk selv. Anonymkode: 9fcad...200 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2019 #4 Del Skrevet 24. januar 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Jeg er 3års student og opplever arbeidsmengden som stor, i hvertfall om du ønsker ha gode karakterer. Man har også gode muligheter til å få jobb. Jeg synes du bør vurdere om du klarer det psykisk tunge arbeidet man ofte står i i rollen som sosialarbeider/sosionom, det er svært mye psykisk tungt arbeid. Føler du feks at du har et avklart forhold til egne problemer? (du trenger selvsagt ikke svare, mer ment som hjelp til egenrefleksjon). Jeg synes det er kult at du ønsker å inn i helseyrket, men vær obs på de mange fallgruvene ved å være psykisk syk selv. Anonymkode: 9fcad...200 Hva er eksempler på arbeidsplasser som sosionom utenom barnevernet og NAV? Anonymkode: 41487...8b1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2019 #5 Del Skrevet 24. januar 2019 3 minutter siden, AnonymBruker said: Hva er eksempler på arbeidsplasser som sosionom utenom barnevernet og NAV? Anonymkode: 41487...8b1 Rusomsorgen er ganske aktuelt. Anonymkode: 04b1a...880 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2019 #6 Del Skrevet 24. januar 2019 Jeg er sykepleier og vurderer selv å studere sosialt arbeid om et par år. Jeg er 34 nå 🙁 Har så lyst til å omskolere meg, men er så usikker på om jeg vil takle å studere på fulltid kombinert med to barn (en i barnehage og en på skole). Ikke så lett å bytte beite i 30-årene alltid 😕 Anonymkode: 41487...8b1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2019 #7 Del Skrevet 24. januar 2019 57 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hva er eksempler på arbeidsplasser som sosionom utenom barnevernet og NAV? Anonymkode: 41487...8b1 sykehus -både innen somatikk og psykiatri (saksbehandling + miljøterapeut), psykiatrioppfølging i kommunen, skole, rus, kriminalomsorgen (overgangsboliger, fengsel), konfliktråd, ungdomsklubber, bofellesskap for ungdom (botrening), generelt oppfølgende arbeid, for bedrifter som arbeider med å avklare brukere eller hjelpe brukere ut i arbeid (i samarbeid med nav), frivillige organisasjoner (som del av den faglige biten selvsagt), familievernsenter, familiens hus, krisesenter, sentre mot incest og seksuelle overgrep, samarbeidsprosjekter mellom nav og kommune som retter seg mot ulike minoritetsgrupper(slik som feks familier med lav økonomi), internasjonalt arbeid i retning av samfunnsarbeid. Anonymkode: 9fcad...200 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. januar 2019 #8 Del Skrevet 24. januar 2019 1 time siden, AnonymBruker skrev: Jeg er sykepleier og vurderer selv å studere sosialt arbeid om et par år. Jeg er 34 nå 🙁 Har så lyst til å omskolere meg, men er så usikker på om jeg vil takle å studere på fulltid kombinert med to barn (en i barnehage og en på skole). Ikke så lett å bytte beite i 30-årene alltid 😕 Anonymkode: 41487...8b1 Du burde tenke videreutdanning og IKKE omskolering Anonymkode: 9fcad...200 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. januar 2019 #9 Del Skrevet 26. januar 2019 På 24.1.2019 den 19.21, ~white lady~ skrev: Hvis du har en krevende psykisk lidelse som tar mye energi så vil jeg anbefale et annet, lettere studie. Tenk også på yrkesmulighetene etterpå. En sosionom er ofte utsatt for psykisk stress og stor arbeidsmengde. Utdann deg til bibliotekar, grafisk designer eller noe annet som ikke krever så mye av psyken din. Å ikke få relevant jobb/jobbe frilans og aldri vite når og om man kommer til å tjene penger er ganske slitsomt for psyken det også... Derfor jeg droppet å bli fotograf og heller satser på en trygg utdanning med en 8-16-jobb i andre enden:) Anonymkode: 60650...2ce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. november 2023 #10 Del Skrevet 18. november 2023 AnonymBruker skrev (På 24.1.2019 den 23.01): sykehus -både innen somatikk og psykiatri (saksbehandling + miljøterapeut), psykiatrioppfølging i kommunen, skole, rus, kriminalomsorgen (overgangsboliger, fengsel), konfliktråd, ungdomsklubber, bofellesskap for ungdom (botrening), generelt oppfølgende arbeid, for bedrifter som arbeider med å avklare brukere eller hjelpe brukere ut i arbeid (i samarbeid med nav), frivillige organisasjoner (som del av den faglige biten selvsagt), familievernsenter, familiens hus, krisesenter, sentre mot incest og seksuelle overgrep, samarbeidsprosjekter mellom nav og kommune som retter seg mot ulike minoritetsgrupper(slik som feks familier med lav økonomi), internasjonalt arbeid i retning av samfunnsarbeid. Anonymkode: 9fcad...200 1) På sykehus foretrekkes alltid autoriserte helsepersonell pga medisinkompetanse. Hvor ofte hører du om sosionomer som får jobb på sykehus? Det er arbeidssted for sykepleiere og vernepleiere. 2) Krisesenter og senter mot incest og seksuelle overgrep er samme arbeidssted. Familievernsenter og familiens hus er også også samme arbeidssted. Her konkurrerer du mot vernepleiere og andre yrkesgrupper. 3) På ungdomsklubber er det ingen krav til høyere utdanning og du får samme lønn som en barne- og ungdomsarbeider, mest sannsynlig. 4) «Bofellesskap for ungdom (botrening)» og «Generelt oppfølgende arbeid» går innenfor arbeidsoppgavene til en BPA. Her konkurrerer du også mot vernepleiere og andre yrkesgrupper. Mange som jobber i disse stillingene er også bare helsefagarbeidere eller ingen utdanning. 5) «Generelt oppfølgende arbeid for bedrifter arbeider med å avklare brukere eller hjelpe brukere ut i arbeid (i samarbeid med NAV)» og «Samarbeidsprosjekter mellom NAV og kommune som retter seg mot ulike minoritetsgrupper (slik som feks familier med lav økonomi)» er begge deler samme arbeidssted – tiltaksbedrifter. 6) Internationalt arbeid i retning av samfunnsarbeid: Det går nok sikkert, men tror en mastergrad og en mer faglig fordypning er foretrukket i slike stillinger. Sosionomutdannelsen går ikke særlig i dybden på ting. Her konkurrerer du også mot sosiologer, sosialantropologer, samfunnsvitere, vernepleiere og andre yrkesgrupper. Så ja, sosionomer har «mange» muligheter, men samtidig ikke. En hverdag som saksbehandler på et NAV-kontor eller som barnevernssaksbehandler er nok arbeidsstedet for de fleste. Og i barnevernet må man ha master om noen år, uansett så... Anonymkode: 5e4f3...d90 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå