Gå til innhold

Oppsigelse pga sykdom ?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest akkurat nå

Hvor mye fravær tror dere en arbeidsplass kan akseptere ? Tror han sjefen min begynner å bli lei av det nå. :-( Har sykmeldinger for alle gangene jeg har vært borte, men det har blitt litt ofte i det siste. Noen som vet om det er en slags grense for urimelig mye fravær slik at han evt. si meg opp på grunn av det ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så lenge fraværet er dokumentert med sykemelding, så anses det ikke som urimelig (selv om det sikkert er det noen ganger også).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest GreenSky

Hehe, da hadde jeg ligget tynt an, som har vært sykemeldt i et halvt år nå. Du kan trygt slappe av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Arbeidsgiver har ikke lov til å si opp arbeidstaker pga av sykdom, så du kan bare slappe av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Skjønner godt at arbeidsgiver kan bli oppgitt av at folk er sykemeldt hele tiden, og i lange perioder. Det skaper jo problemer for sjefen din.

De kan jo si deg opp og si at noe annet er grunnen. Noe liknende skjedde med meg da jeg var gravid.

Hva er det som feiler dere så lenge, som gjør at dere ikke kan gå på jobb?

Synes det er alt for lett og få sykemelding. Sier ikke at dere ikke er syk, men tror at terskelen er veldig lav for noen, når det gjelder å være "for syk " til å gå på jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Jeg mener å ha lest i aml at arbeidsgiver kan si opp en arbeidstaker pga. sykdom etter to års sammenhengende sykemelding. Ikke skyt meg om jeg tar feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Fru Fomle iil

Arbeidsgiver kan si opp en arbeidstaker som har vært sykemeldt ett år i strekk, etter et halvt år dersom man har vært ansatt mindre enn 5 år.

Det er strenge regler for å kunne si opp en sykemeldt arbeidstaker, så hvis det er snakk om flere, kortvarige sykemeldinger kan de ikke bruke den bestemmelsen. Men de kan alltids finne en annen grunn som blir nevnt over..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørnsdatter

Aml sier at arbeidstaker kan sies opp etter 6 måneders sammenhengende fravær hvis vedkommende har vært ansatt i mindre enn fem år, eller etter 12 måneders sammenhengende fravær hvis vedkommende har vært ansatt i mer enn fem år.

Dersom en arbeidstaker er mye sykmeldt (men ikke sammenhengende), vil enhver fornuftig arbeidsgiver med respekt for sine medarbeidere ha en sykeoppfølgingssamtale med arbeidstakeren for å kartlegge hvorvidt det er forhold på arbeidsplassen som er skyld i fraværet, om noe kan tilrettelegges, arbeidstakeren kan få en annen stilling/lavere stillingsprosent (kanskje sykdommen er stressrelatert?) etc etc, eller om arbeidsgiver og arbeidstaker i fellesskap blir enige om at arbeidstaker bør finne seg noe annet å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ~Bridezillah-killah~

Hvor lenge du kan være sykmeldt uten å risikere å miste jobben er avhengig av hvor lenge du har vært ansatt.

Har du vært ansatt på samme sted i over fem år har du oppsigelsesvern i ett år, ellers gjelder oppsigelsesvernet i seks måneder.

Kilde: Arbeidsmiljøvernloven

§ 64. Oppsigelsesvern ved sykdom m.v.

1. Arbeidstaker som må være helt eller delvis borte fra arbeidet på grunn av ulykke eller sykdom kan ikke av den grunn sies opp i de første seks måneder etter at arbeidsuførheten inntrådte. Har arbeidstakeren vært tilsatt minst fem år sammenhengende i virksomheten, eller skyldes arbeidsuførheten legemsskade eller sykdom som arbeidstaker har pådratt seg i arbeidsgiverens tjeneste, kan arbeidstakeren ikke sies opp på grunn av slikt fravær i de første 12 måneder etter at arbeidsuførheten inntrådte.

2. Oppsigelse som finner sted innenfor det tidsrom arbeidstakeren er vernet mot oppsigelse etter denne paragraf, skal anses å ha sin grunn i sykefraværet dersom ikke noe annet gjøres overveiende sannsynlig.

3. Arbeidstaker som vil påberope seg oppsigelsesvern etter denne paragraf, må ved legeattest eller på annen måte i rett tid gi varsel om grunnen til fraværet. Om arbeidsgiveren krever det, må det samlede sykefravær godtgjøres ved legeattest.

4. Ved tvist om en oppsigelses rettmessighet etter denne paragraf får bestemmelsene i §§ 61 og 62 tilsvarende anvendelse, men slik at fristene for å kreve forhandling eller gå til søksmål først tar til å løpe fra det tidspunkt oppsigelsesforbudet etter denne paragrafs nr. 1 og 2 opphører.

5. Blir arbeidstaker som er borte fra arbeidet etter reglene i § 33 A eller § 33 B, oppsagt under fraværet, forlenges fristen for å kreve forhandlinger med det antall dager som svarer til fraværet etter at oppsigelsen er mottatt. Fristen for å gå til søksmål forlenges med tilsvarende antall dager fra oppsigelsen fant sted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Nå er jo de flste bedrifter IA bedrift. Da er det opp til arb.giver å få tilrettelagt arbeidefor deg. da er det ikke legen som bare skriver ut.

Vi kan bli oppsagt etter 6mnd,men vil få tilbud om annen avdeling.

etter 12 mnd så kan du miste jobben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...