Gå til innhold

Tips ang. krem til gulrotkake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har baka gulrotkake et par ganger nå. Bare så rågodt :) MEN, den jeg lager blir alltid mislykka. Altså, selve kaka blir veldig bra, men kremen/glasuren blir alltid tynn og stiv. Litt sånn melisaktig. Når andre baker den har kremen blitt luftig og god, så jeg vet jeg gjør noe galt.

Pleier å smelte smøret og naturell osten i en kaserolle. Er det kanskje det jeg gjør feil? Og er det vanlig med litt sitron oppi?

Hilsen bakemesteren :oops:

Videoannonse
Annonse
Gjest manic
Skrevet

Du må ikke smelte osten!!! Det holder at den står ute og får romtemperatur :) Og selv foretrekker jeg veldig lite smør i kremen.

Denne kremen synes jeg er rågo!

* Ca en og en halv boks med Philadelphia Naturell

* 450 Gram melis

* Ca en spiseskje smeltet smør

* En teskje vaniljesukker

* En sprut Sitron

Bland dette sammen og voila; fiks ferdig og veldig søt og tjukk krem :)

Gjest manic
Skrevet

Gulrotkremen min blir aldri helt prikklik forresten, man trenger ikke følge oppskriften men smake og kjenne seg frem :)

Gjest Anonymous
Skrevet

Prøv med Mascarpone i stedet for naturell kremost! :sikle: Tykk og kremig!

Fåes kjøpt i større matbutikker som ultra osv...

Litt dyrere, men fantastisk godt!!

Gjest Anonymous
Skrevet

ikke smelt hverken smør eller ost. la det stå ute til det blir mykt, og bland sammen!

Gjest GreenSky
Skrevet

Er allergisk mot melk jeg, så jeg har bare vanlig melisglassur med sitronsaft når jeg lager gulrotkake. Funker det også.

Gjest Formosiss
Skrevet

Prøv tines kremost med mandarin og ananas - det blir nam det! Jeg er så glad i kremen at jeg alltid lager dobbelt opp :-P

Skrevet

Jeg bruker også Tines kremost med mandarin og ananas og litt melis!! Den er frisk og kjempegod!!

Og ALDRI smør - da blir det bare en fet kvalmende smak synes jeg... :-?

Skrevet

Mascarpone må jeg prøve! Det hørtes deilig ut. Jeg har sett at noen bakerier bruker marsipanlokk på toppen av gulrotkake. Jeg har ikke smakt det, men tipper at det også vil være godt. (Kan marsipan være vondt? :ler: )

  • 9 år senere...
Skrevet

Mine innlegg :-)

Bønn og tips til neste gang: Legg tråden inn som bokmerke/favoritt i nettleseren din i stedet.

Slik at alle vi andre slipper å lese en ni år gammel tråd du dro fram igjen uten å ha noe som helst å tilføye eller bidra med.

Anonymous poster hash: 9e7fb...4f3

  • Liker 3
Skrevet

Å beklager. Det tenkte jeg ikke på. Takk for tipset.

Skrevet

Jeg bruker heller ikke smør i kremen



Anonymous poster hash: eb878...a00

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...