Gå til innhold

eplekake


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Noen som kan hjelpe meg?

Jeg leter etter en ikke for komplisert og GOD eplekakeoppskrift til liten langpanne.

Kom gjerne med annbefallinger på hva slags epler jeg bør bruke.

Videoannonse
Annonse
Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Pleier å lage denne i springform, men det funker sikkert i en liten langpanne også:

Enkel eplekake

150 g smør

250 g sukker

3 egg

1 ts bakepulver

200 g hvetemel

ca 3 epler

kanel og sukker

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett egg om gangen, og rør godt mellom hver gang. Sikt i melet og bakepulveret og rør godt. Bre utover i formen (kle med bakepapir eller smør godt!). Dryss over sukker og kanel. Skrell eplene og skjær dem i biter. Legg dem oppå røren, så pent som du gidder. Strø over sukker og kanel igjen. Stekes på 175 grader, nederste rille i ca 50-60 min.

Kjempegod og saftig!

Gjest Anonymous
Skrevet

Det som ofte avgjør om en eplekake er god eller bare middelmådig er mengden og typen epler du bruker. Mange oppskrifter har de samme ingredienser likevel. Prøv oppskriften fra Bjørnsdatter, men ha i minst dobbelt så mange epler, trykk dem godt ned i røren. Bruk syrlige grønne epler.

Skrevet

Det er jo litt smak og behag da. Jeg liker ikke å ha en eplekake så fullstappet av epler at røren nesten blir gjemt. Og jeg foretrekker søte, røde og melne epler i eplekaker. Så hva som er en god eplekake er helt avhengig av om man liker det søte eller det syrlige.

Gjest Bjørnsdatter
Skrevet

Jeg synes heller ikke det er godt med for mye epler i eplekaka (høres rart ut, men...). Pleier å bruke ganske syrlige, grønne epler, gir best smak synes jeg.

  • 3 måneder senere...
Gjest Kvinne 30
Skrevet

Dersom man bruker hjortetakksalt som hevemiddel i denne kaken hvor mye må man bruke da i forhold til bakepulver?

Jeg har brukt dette som hevemiddel i kake før og måtte bruke cirka 3 spiseskjeer da for og få den til å heve skikkelig.

Er dette for mye??

Gjest gjesten
Skrevet
Dersom man bruker hjortetakksalt som hevemiddel i denne kaken hvor mye må man bruke da i forhold til bakepulver?

Jeg har brukt dette som hevemiddel i kake før og måtte bruke cirka 3 spiseskjeer da for og få den til å heve skikkelig.

Er dette for mye??

Jeg tror ikke du bør bruke hjortetakksalt (hornsalt) i en slik kake om det kan unngås. Stoffet kan sette smak på kaken. Mer info på denne siden (søk etter hornsalt)

http://www.krem.no/sporsmaal2.htm

Skrevet

eplekake uten masse epler blir joen vanlig te-kake

bruk masssssse grønne epler!

Gjest Gjesta
Skrevet

Eplekake er best når det er gule epler, skjært i bittesmå terninger ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...