Ionaa Skrevet 5. april 2005 #1 Skrevet 5. april 2005 Etter å ha blitt spurt om den superhemmelige sveleoppskriften til min farmor så fant jeg ut at jeg kanskje skulle legge den ut. Men husk: sveler skal stekes på steketakke og det på høy temperatur. 1l kefir 200g sukker 600g hvetemel 3 egg 2ts natron 3ts bakepulver Bland alt det tørre (unntatt natron). Rør ut natronen i litt kefir Bland kefir og natron+kefir i det tørre Rør inn eggene til slutt La røra hvile i 1/2 time stekes med sterk varme på takke Serveres lunkene med syltetøy, rømme, brunost el.l Nammenammenammmmmmmmm
Gjest lilletroll Skrevet 6. april 2005 #4 Skrevet 6. april 2005 ENDELIG!!! Har prøvd å få tak i sveleoppskrift i mange år!!! Nå blir det svele i det lilletrollske hjem!!
Gjest Anonymous Skrevet 6. april 2005 #5 Skrevet 6. april 2005 Eller som her på Sunnmøre: Med smør og sukker på!
Blueberry Skrevet 6. april 2005 #6 Skrevet 6. april 2005 Eller som her på Sunnmøre: Med smør og sukker på! Det eneste riktige!
Ionaa Skrevet 7. april 2005 Forfatter #7 Skrevet 7. april 2005 Eller som her på Sunnmøre: Med smør og sukker på! mmmm....
bollefisk Skrevet 8. april 2005 #8 Skrevet 8. april 2005 Åååååååååå du er en knupp!!!! har skrevet alt ned helt nøyaktig som du sa, gleder meg til å teste den ut..... deilige deilige sveler!!!!! NÅ BLE JEG SULTEN!!!!!!
Nilma Skrevet 8. april 2005 #9 Skrevet 8. april 2005 Men husk: sveler skal stekes på steketakke og det på høy temperatur. Sveler kan helt fint stekes på stekepanne. Tar riktignok lenger tid dersom man skal steke mange, men de blir akkurat like gode.
Gjest Anonymous Skrevet 9. april 2005 #10 Skrevet 9. april 2005 Får prøve meg på denne. Bestefar jobbet på MRF og var kjent som svelekongen så jeg er oppvokst med sveler hver gang vi var på besøk. Kjøper alltid svele på fergene når vi er der oppe, men ellers blir det dårlig. Bestefar har blitt så dårlig av Alzheimer at der er det ingenting å hente... kanskje jeg skal muntre ham opp med litt svele neste gang jeg er innom... med smør og sukker (selvfølgelig)
Gjest Gjest nr 2 Skrevet 9. april 2005 #11 Skrevet 9. april 2005 Sveler kan helt fint stekes på stekepanne. Tar riktignok lenger tid dersom man skal steke mange, men de blir akkurat like gode. Uansett: Hvor kan en steketakke kjøpes? Liker å lage mat og en takke kan jo brukes til andre ting også.
Gjest chingon Skrevet 10. april 2005 #12 Skrevet 10. april 2005 Så at de hadde takker til rundt tusenlappen på OBS! for et par dager siden.
Gjest Seleena Skrevet 10. april 2005 #13 Skrevet 10. april 2005 Gjest nr 2: Eg steikjer mine pannekaker på takke, og det blir alltid mykje betre enn i panne.
Ionaa Skrevet 11. april 2005 Forfatter #14 Skrevet 11. april 2005 Man kan selvsagt steke de i stekepanne...men de blir langt fra like gode (men jeg er en kresen svele-spiser da...lol) Seleena: Takk for tipset...det skal jeg jammen teste ut Takke får man kjøpt på obs, jernia og andre forretningen som fører kjøkkenutstyr
Gjest Anonymous Skrevet 11. april 2005 #15 Skrevet 11. april 2005 Etter å ha blitt spurt om den superhemmelige sveleoppskriften til min farmor så fant jeg ut at jeg kanskje skulle legge den ut. Men husk: sveler skal stekes på steketakke og det på høy temperatur. 1l kefir 200g sukker 600g hvetemel 3 egg 2ts natron 3ts bakepulver Bland alt det tørre (unntatt natron). Rør ut natronen i litt kefir Bland kefir og natron+kefir i det tørre Rør inn eggene til slutt La røra hvile i 1/2 time stekes med sterk varme på takke Serveres lunkene med syltetøy, rømme, brunost el.l Nammenammenammmmmmmmm Ps) den der er ikke noe superemmelig iallefall.
Gjest Anonymous Skrevet 11. april 2005 #16 Skrevet 11. april 2005 Får prøve meg på denne. Bestefar jobbet på MRF og var kjent som svelekongen så jeg er oppvokst med sveler hver gang vi var på besøk. Kjøper alltid svele på fergene når vi er der oppe, men ellers blir det dårlig. Bestefar har blitt så dårlig av Alzheimer at der er det ingenting å hente... kanskje jeg skal muntre ham opp med litt svele neste gang jeg er innom... med smør og sukker (selvfølgelig) Alle her i mrf fylke er noen svelekonger. til hun som skrev at de SKAL stekes på takke,f tull. i mrf blir de stekt på takke, men det er pga mengden. Det blir ikke forskjell på takke og stekepanne. Nå har eg stekt sveler iallefall i 25 år. 5 d i uka.
Gjest Anonymous Skrevet 11. april 2005 #17 Skrevet 11. april 2005 Man kan selvsagt steke de i stekepanne...men de blir langt fra like gode (men jeg er en kresen svele-spiser da...lol) Seleena: Takk for tipset...det skal jeg jammen teste ut Takke får man kjøpt på obs, jernia og andre forretningen som fører kjøkkenutstyr Kan du forklare meg smaksforskellen på takke og stekepanne? eg har nå stekt sveler i 25 år. Både hjemme og på jobb.
Gjest Anonymous Skrevet 11. april 2005 #18 Skrevet 11. april 2005 Sveler kan helt fint stekes på stekepanne. Tar riktignok lenger tid dersom man skal steke mange, men de blir akkurat like gode. NEI;NEI ikke for høy temp. De blir fort for mørk på utsiden og da blir de ikke stekt igennom
Lula Skrevet 11. april 2005 #19 Skrevet 11. april 2005 Min erfaring er at det ikke er noen smaksfoskjell på sveler/lapper som er stekt i stekepanne og på takke. Selv foretrekker jeg å bruke takke, men det er utelukkende fordi det er mest praktisk, og jeg får stekt flere på en gang. Har en elektrisk takke jeg har arvet fra min farmor. Den er super. Har også en annen smart sak fra Høyang Polaris. Det er en "løs" takke man kan legge rett på stekeplaten. Den passer også supert til å legge oppå en grill. Den er liten og lett, og da kan man jo fint ha den med seg på tur i skogen feks :-) Aner ikke prisen for jeg har fått den i gave, men tipper den er vesentlig rimeligere enn en elektrisk ihvertfall. Her er link til produktet.
Ionaa Skrevet 11. april 2005 Forfatter #20 Skrevet 11. april 2005 Ps) den der er ikke noe superemmelig iallefall. Nope! Men de som etterlyste den trodde det så det var bare skrevet for morro skyld. I alledager for en diskusjon rundt en enkel oppskrift da Jeg la den ut for å være hyggelig, med de som ønsket å vite oppskriften. Panne/takke....velg hva dere vil, men ikke vær så høytidelige da
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå